03.01.2024

Näätälauma starttasi vuoden 2024 hakemalla SPV:n vieraana Seinäjoelta lukemin 5-11. Voiton myötä KrP jatkaa sarjakakkosena ottelun enemmän pelanneena, kahden pisteen päässä sarjakärki Classicista, ja viisi pistettä kaksi ottelua vähemmän pelannutta Oilersia edellä.

Ottelun ensimmäistä maalia saatiin odottaa seitsemän ja puolen minuutin kohdille, kun Lauri Alkki laukoi vapaalyönnin jälkeen Topias Simosen syötöstä SPV-muurin lävitse alakulmaan ja Näädät johtoon. 12.00 kellonlyömällä Juuso Ahola siirsi Näädät 2-0 johtoon upealla laukauksella yläkulmaan Vili Liposen syötöstä. Lisää vettä kiukaalle nautiskellen kaatoi Henri Johansson Simo Paulaharjun poikittaissyötöstä vain 13 sekuntia myöhemmin. 29 sekuntia tästä, oli kapteeni Joona Rantalan vuoro viedä Näädät jo 4-0 johtoon illan ensimmäisellä osumallaan. Vielä ennen erätaukoa kapteeni iski rangaistuslaukauksesta rysty-kämmen patentillaan vieraat jo 5-0 johtoon. Kotijoukkue pääsi vielä erän loppuun avaamaan maalihanat Eero Karjanlahden kauhoessa maalin edustalta kakkospallon sisään, ja erätauolle lähdettiin lukemista 1-5. Kuten lukemista voi päätellä, oli ottelun ensimmäinen erä Näätien komentoa kotijoukkueen ihmetellessä valkopaitaista pyörremyrskyä, joka kylään oli saapunut.

Toiseen erään kotijoukkue iski kentälle uudella sykkeellä, ja vain parin minuutin kohdalla Riku Hakanen kiepsautti vanhanaikaisella kotijoukkueen kolmin maalin päähän. Tämän jälkeen oli Konsta Haukkalan vuoro kaventaa lukemiksi 3-5 ylivoimalla Simo Paulaharjun istuessa 2minuuttista. Näädät heräsivät toisen erän osalta maalintekoon mukaan ajassa 7.50, kun Valtteri Viitakoski pääsi tuuttaamaan lähietäisyydeltä yläkulmaan ja eron jälleen kolmeen. Kotijoukkue tuli 4 minuuttia myöhemmin tasoihin, ex-KrP Mikko Santasen laukauksella. Joonatan Kovanen kuittasi kuitenkin tuon osuman ajassa 15.23 lyöden oman laukauksensa reboundin lähietäisyydeltä ohi SPV-vahti Rasmus Hasun. Toisessa erässä kotijoukkue onnistui vielä kertaalleen Riku Hakasen komealla rannelaukauksella, ja näin erätauolle lähdettiin lukemista 5-7. Toinen erä oli huomattavasti tasaisempaa, ja SPV tuli erään eri sykkeellä kun ensimmäiseen hyödyntäen myös maalipaikkansa mainiosti.

Kolmannessa erässä Näädät laittoivat isomman vaihteen silmään, ja ajassa 1.10 kapteeni Rantala sovitteli knallia päähän Kovasen syötöstä iskemällä illan kolmannen osumansa. Hetkeä myöhemmin KrP:n hirmuiskussa tuttuun tapaan ollut ylivoima pääsi jauhamaan kahden miehen ylivoimaa, ja Rantala laukoi vetolaukauksella illan neljännellään Näädät 5-9 johtoon. Mainiosti paluunsa jälkeen etenkin maaleja nakutellut Vili Liponen sai iskeä kauden seitsemännen osumansa SPV-nelikon keskeltä, ja viimeistään katkaista kamelin selän siirtäessään lukemat jo 5-10:neen. SPV lähti aikaisessa vaiheessa hakemaan kavennusta ja pääsylippua takaisin otteluun ilman maalivahtia, mutta ainoan osuman iski Rantala tyhjiin illan viidennellä osumallaan ja kuudennella tehopisteellään. SPV onnistui toki vielä noin minuutti ennen loppua tekemään Konsta Haukkalan toimesta maalin, mutta maalintekotilanteessa Haukkalan kyynärpään osuttua tahattomasti maalinedustalla Lauri Alkkia kasvoihin, ei tuomaristo maalia hyväksynyt ja pisteet lähtivät Näätäpaitojen mukana Raholan pakastimeen lukemin 5-11.

Näätien kausi jatkuu SuomenCupin Final4 -tapahtumassa Lahdessa 12.1.24 Cupin välierällä Happeeta vastaan. Seuraava F-liigan ottelu puolestaan on 17.1.24 Indiansin vieraana Espoossa.