15.12.2023

Nokian KrP:n Näätälauma pelasi kuluneella viikolla 2 ottelua, kun keskiviikkona se kaatoi Happeen kotiluolassaan lukemin 7-5 F-liigan runkosarjan ottelussa, ja perjantaina Tikkurilan Tiikerit SuomenCupin puolivälierässä Vantaalla tiukan ottelun jälkeen jatkoajalla 4-3 edeten SuomenCupin final4 -tapahtumaan Lahteen 12-14.1 viikonloppuna.

Keskiviikon ottelussa vierasjoukkue Happee aloitti maalinteon, kun Niko Laiti pääsi kellon näyttäessä 3.50 lyömään oppikirjamaisen maalin rannelaukauksella takakulmaan. Vajaat 3 minuuttia myöhemmin kotijoukkue kuitenkin tuli tasoihin Miska Mäkisen katkaistua Happee-syötön KrP-maalin edessä ja karattua 2v1 tilanteeseen Joonatan Kovasen kanssa, joka sai siirtää pallon rystyltä tyhjiin ja tasoittaa lukemat. Vieraat onnistuivat kuitenkin vielä kahdesti ennen erätaukoa, kun Laiti osui toistamiseen Jami Mannisen syötöstä, ja Markus Salmi tuuttasi kierteisellä laukauksella Eppu Suhannon syötöstä vieraat 1-3 johotoon erätauolle.

Toisessa erässä vieraat jatkoivat siitä, mihin ensimmäisessä jäivät. Ensin Eppu Suhanto nautiskeli poikittaissyötön yläkulmaan, ja tämän jälkeen konkari Jami Manninen vuorostaan Roni Laasosen lätyn paraatipaikalta putken alle. Tässä vaiheessa näytti siltä, että vieraat menevät menojaan ja KrP:llä on edessään tympeät pari erää iltapuhdetta. Näädät kuitenkin sisuuntuivat aikalisän jälkeen, ja saivat aivan uutta särmää ja raivoa etenkin puolustus -ja oman pään pelaamiseensa. Lopullisena tulitikun raapaisijana ja takan sytyttäjänä toimi erinomaisesti esiintynyt Olli Arkkila, jonka kierteinen ja painava rannelaukaus upposi ohi Happee-vahti Pietari Jääskeläisen kaventaen lukemiksi 2-5. Vajaat 6 minuuttia myöhemmin Valtteri Viitakoski ja Juuso Ahola löivät jalkaa toisen eteen ja löivät karvauksen päätylankkuun, josta Aholan huitaisemana pallo päätyi maalin edustalle johon erinomaista paluuta kentille tekevä Vili Liponen oli hiipinyt päästen ujuttamaan lukemat 3-5 taululle. Näissä lukemissa mentiin myös toiselle erätauolle.

Kolmannessa erässä Näätälauma jatkoi vimmatusti takaa-ajoaan, ja saikin ylivoimalla palkinnon Happeen kehnon alivoima-kulmavapaalyönnin myötä. Nico Jonaeson haistoi pitkän syötön katki, ja Mikko Laakso sai sydämensä kyllyydestä pyssyttää pallon maaliin ja kaventaa eron vain yhteen maaliin. Seuraavaksi ajassa 8.29 Vili Liponen lähetti millin tarkan, lähes eroottisen syötön kohti Juuso Aholaa maalin kulmalle, josta Ahola sai siirtää pallon rysään ja tasoittaa lukemat. Puolta minuuttia myöhemmin Valtteri Viitakoski väänsi tilanteen loppuun Happee-alueen keskisektorilla, siirsi pallon Jere Mattilalle joka jatkoi pallon viereen Miska Mäkiselle, joka vei Näädät ensimmäistä kertaa johtoon. Kaksi ja puoli minuuttia myöhemmin Mattila vuorostaan itse sai pallon liikkeeseen Joona Rantalalta, ja painoi laukauksen takakulmaan ja KrP:n kahden maalin johtoon, joka myös kesti ottelun loppuun saakka. Näätien parhaana palkittiin Juuso Ahola, ja nälkäisimpänä Miska Mäkinen.

SuomenCupin ottelussa Tikkurilassa nähtiin todella tasainen ja hikinen vääntö, joka päättyi vasta jatkoajalla KrP:n voittoon. Tiikereillä etenkin Mikko Ylikojola ja maalivahti Niilo Nevalainen erottuivat joukosta ja Nevalainen ottikin useita laatutorjuntoja pelin aikana tarjoten omilleen mahdollisuuden yllätysvoittoon.

Ottelun ensimmäisestä maalista vastasi Näädät, kun Eemil Ukkosen kaukaa tullut matala rannelaukaus sujahti maaliin ajassa 1.37 Juuso Aholan syötöstä. Myös toinen maali oli KrP:n käsialaa, kun Simo Paulaharju tuuttasi rannelaukauksella Näädät kahden maalin johtoon neljän ja puolen minuutin kohdalla. Ajassa 8.20 oli kuitenkin Tiikereiden vuoro, kun Tuomas Liukolammen tarkka takakulmalaukaus yllätti KrP -vahti Roni Tuonosen.

Toisessa erässä ei Näädät tulostaululle päässeetkään, vaan kotijoukkueen Otto Blomqvist, sekä Kevin Starck toivat kotijoukkueen tasoihin ja maalin johtoon osumillaan. KrP:llä oli erässä omat paikkansa, mutta maalivahti Niilo Nevalainen piti huippuotteillaan nuo yritykset tyhjänä, kunnes Jarno Laukkanen pääsi hänet yllättämään pienen pomppupallottelun päätteeksi tarkalla rannelaukauksella etukulmaan, ja tasoittamaan lukemat vain sekunti ennen erätaukoa.

Kolmanteen erään lähdettiin siis tasatilanteesta, eikä kumpikaan joukkue onnistunut hyödyntämään paikkojaan maalivahtien kummassakin päässä tarjoten parastaan. Tämän myötä ratkaisua lähdettiin hakemaan jatkoajalta. KrP pyöritti pallolla, eikä halunnut siitä luopua, ja Tiikerit puolusti ja kyttäsi vastaiskun paikkoja. Tiikerit saikin erittäin vaarallisen paikan luotua, josta Kevin Starckin tarjoilusta Juuso Salo pääsi kokeilemaan onneaan kohti yläkulmaa, mutta Roni Tuononen KrP-maalilla otti urheiluruututasoisen torjunnan pelastaen Näädät säikähdykseltä. Hetkeä myöhemmin KrP:n ykkönen pyöritti hyvän tovin pallolla Tiikerit päädyssä, Joona Rantala jatkoi pallon syvältä Jere Mattilalle puoleen kenttään jonne aukesi tilaa leikata pallon kanssa vasempaan laitaan, josta Mattila viritti tulisen matalan lämärin alakulmaan ja pysäytti digitaalit vieden KrP:n final4 tapahtumaan SuomenCupissa!

Näätien vuoden viimeinen ottelu pelataan Turussa TPS:ää vastaan 19.12.2023 klo 18.30 alkaen Kupittaan palloiluhallilla.