06.12.2023

Nokian KrP:n miesten F-liigajoukkue on jatkoi F-liigan kotiotteluitaan Hakametsän viikonlopun jälkeen kahden kotiottelun merkeissä, kun se kellisti FBC Turun 29.11. pelatussa ottelussa runsasmaalisessa ottelussa lukemin 10-5, ja 4.12. pelatussa ottelussa LASB:n kypsän esityksen lopputulemana.

BeeCeetä vastaan vieraat pääsivät yllättämään ottelun alussa kuudentoista sekunnin kohdalla Elliot Wingrenin osumalla, mutta tämän jälkeen Näädät olivat rautaa iskien ajassa 3:32-12:44 taululle 5-1 lukemat, ja ottelu näytti jo taputellulta. Vieraat iskivät kuitenkin kertaalleen juuri ennen erätaukosummeria, ja sisuuntuivat toisessa erässä etenkin oman pään pelissään. Toisessa erässä F-liigan 1. draftaus Krisjanis Tiltins kavensi ylivoimalla ensiksi lukemiin 5-2, jonka erän loppupuolella Joonatan Kovanen pääsi kuittaamaan ja lukemat 6-2 erätauolle mennessä. Kolmannessa erässä vieraat tulivat vielä Juuso Forsmanin maalilla kolmen maalin päähän, mutta tämän jälkeen Näädät iskivät 3 kertaa välissä ennen kuin vieraat vielä kavensivat, ja KrP-kapteeni Joona Rantala osui vielä kertaalleen noin kuusi minuuttia ennen loppua. Ottelun ehdoton hahmo oli kauden maalisaldonsa triplannut, hattutempullisen iskenyt Olli Arkkila.

LASB:ia vastaan Näädät lähtivät hakemaan revanssia syyskuun lopun kohtaamisesta, jossa LASB oli parempi kotonaan lukemin 6-5. Viimevuosina LASB on ollut Näädille ikävähkö ja tahmea vastustaja, ja tätä oli odotettavissa myös tällä kertaa, etenkin kun maalin suulla vastassa torjui KrP:ssäkin pelannut, liigan huippuihin kuuluva Santtu Pohjonen. Ensimmäisessä erässä KrP osui kahteen otteeseen, ja vieraat jäivät nollille. Molemmat maalit kirjattiin Joona Rantalan nimiin. Toisessa erässä ainoasta osumasta vastasi Valtteri Viitakoski Eemil Ukkosen oivasta esityöstä, ja kolmannessa erässä Näädät osuivat vielä neljästi, ja LASB pääsi Jasper Juutin toimesta rikkomaan kuparisen. Täten loppulukemat 7-1 komeilivat taululla Näätien kypsän esityksen jälkeen. Etenkin maalilla Miro Tuomala oli oivalla pelipäällä. Mainintana myös Joonatan Kovasen osuma kolmannessa erässä, joka oli miehen 100. osuma F-liigassa.

Tulevana lauantaina Näädät jatkavat otteluitaan Jymyn vieraana. Kauden aikaisemmassa kohtaamisessa Jymy kävi ryöstämässä pisteet Raholasta oivan esityksen myötä lukemin 6-7. Tahmean alkukauden jälkeen Näätien otteet ovat kuitenkin selkeästi olleet vakaampia, ja etenkin muutamassa viimepelissä henki ja oman pään peli on parantunut jälleen omalle tasolleen. Toisaalta Jymyn on kotonaan ikävä vastustaja, ja myös yleisö tuo Nurmolaisille pienen etulyöntiaseman, piiskaten omansa hurmokseen paikoin. Siinä missä KrP on voittanu viimeisestä viidestä liigaottelustaan 4, ei Jymy ole voittanut yhtäkään. Alkukauden tiukat esitykset ottelusta toiseen ovat kääntyneet hieman mollivoittoisempaan tulokseen, ja lukemien valossa tiukoin ottelu on ollut kolmen maalin tappio Indiansille. Nurmolaisten riveistä löytyy kuitenkin roppakaupalla nuorta talenttia, ja erinomainen maalivahtikaksikko. Lauantain prime-time ottelu Nurmossa myös todennäköisesti täyttää jälleen hallin lehterit, joten Näädillä tulee olemaan kuumat oltavat Jymyn saunassa. Mikäli Näädät kuitenkin jatkavat samankaltaisia otteitaan kuin viimeotteluissa (poislukien Classicia vastaan), on voiton todennäköisyys ja ennakkosuosikin viitta kuitenkin KrP:n niskassa. Jymyn kanssa myös aiempina vuosina on tiukkojakin tansseja nähty, mutta toisaalta osassa otteluita ero on ryöpsähtänyt taululla kovaksikin.

Ennen vuoden vaihdetta Jymy ottelun lisäksi KrP:llä on jäljellä vielä 3 ottelua. 13.12 se kohtaa kotonaan Jyväskylän Happeen, 15.12. Näädät matkaavat SuomenCupin puolivälierään Tikkurilaan Tiikereitä vastaan, ja 19.12. vuorossa on Turun reissu TPS:aa vastaan vuoden viimeiseen otteluun.