28.11.2023

Näätälauman ottelut miesten F-liigassa jatkuvat Hakametsän Superviikonlopun jälkeen kotiluolassa FBC Turun saapuessa Raholaan vierailulle. Kauden aikaseimpi kohtaaminen Turussa kääntyi Näätien voittoon nihkeän ottelun jälkeen lukemin 3-5.

Otteluun lähdettäessä Näätälauma löytyy sarjataulukosta kolmannelta sijalta kaksi pistettä Classicin perässä, ja neljä pistettä Oilersin perässä. Vierasjoukkue FBC puolestaan löytyy toiseksi viimeiseltä sijalta pisteen edellä ErVi:ä. Ennakkosuosikista otteluun lähdettäessä ei siis liene epäselvyyttä.

KrP:n viime viikonloppu oli kaksijakoinen, kun Classic pölläytti Näätiä lukemin 10-3 perjantaina, ja lauantaina sisuuntunut Näätäjoukkue kurmuutti SPV:tä lukemin 12-8 virheiden sävyttämässä ottelussa. Pääpiirteittän Näätien peli kuitenkin on vaikeahkon alkukauden jälkeen löytänyt suht hyvin uomiinsa muutamaa poikkeusottelua lukuunottamatta, ja myös joukkueen terveystilanne on mainiolla tolalla, kun se sai pitkäaikaispotilas Vili Liposen muutama ottelu takaperin takaisin rosteriinsa, ja puolustaja Luka Ainoakin alkaa pikkuhiljaa tekemään paluuta pelikentille. Viimeaikoina tulostaululla onnistujina henkilökohtaisella tasolla ovat olleet joukkueen kapteeni Joona Rantala, joka iski SPV:tä vastaan tehot 2+2, ja kauden kokonaissaldo miehellä on komea 23+11. Joonatan Kovanen on myös viimeaikoina ollut tuimassa vireessä, iskien edeltävään viiteen otteluun tehot 5+7. Puolustajista Nico Jonaeson puolestaan on heiluttanut tahtipuikkoa koko liigan pakkipörssissä, ja tälle kaudelle Jonaeson on iskenyt jo mukavat 6+16 tehopisteet puolustajan paikalta.

Vierasjoukkue FBC Turun alkukausi on ollut oletetun vaikea, ja joukkue on voittosarakkeeseensa saanut merkintöjä ainoastaan kertaalleen varsinaisella peliajalla, ja kertaalleen rangaistuslaukauksilla. Lisäksi se on nipistänyt pisteitä Happeelta jatkoajalle venyessään, sekä Jymyä vastaan rangaistuslaukaustappiosta. Joukkueen ainoat yli kymmenen pisteen miehet ovat Atte Kurkikangas, joka on iskenyt tehot 11+4, sekä Verneri Tuononen tehoin 10+4. Joukkueen maalia vartioi Jens Beijar, joka on liigatasolla hyvä maalivahti, joskin aina torjunut alemman kastin joukkueiden maalilal ja täten tilastot eivät myöskään aina ole olleet aivan mairittelevimmasta päästä.

Keskiviikon ottelussa olisi jymy-yllätys, mikäli FBC Turku voiton ottaisi, mutta toki se on tälläkin kaudella näyttänyt venymiskykyään muutamaan otteeseen, ja kauden ensimmäinen joukkueiden kohtaaminen oli tiukkaa vääntöä Turussa. Turkulaisten mahdollisuus piileekin oman pään pelaamisessa ja vastahyökkäämisessä, ja mikäli puolustussuunnassa ollaan väkevällä jalalla liikkeellä, on pieni yllätyksen mahdollisuus Turkulaisilla keskiviikkona. Näätälauma tosin kärsi kauden isoimman tappion perjantaina ja selkeästi, ja näytti jo lauantaina sisuuntumista, joten oletettavasti kotijoukkue on keskiviikkona tuimalla ilmeellä lähdössä pitämään pisteet Raholassa ja kaatamaan Turkulaisia.

Ottelu alkaa klo 18.30 Raholan liikuntakeskuksessa, ja liput myy tiketti.fi. Ottelu on seurattavissa Ruutu+ palvelun kautta selostettuna lähetyksenä.