13.01.2024

Nokian KrP:n Näädät nappasivat lauantaina 13.1.2024 seurahistoriansa ensimmäisen mestaruuden kaatamalla Seinäjoen Peliveljet SuomenCupin finaalissa jatkoajalla lukemin 5-4. Jatkoajan sankariksi nousi joukkueen kapteeninnauhaakin muutaman kauden kantanut kokenut Vili Liponen, joka on palannut rytinällä salibandykaukaloihin pitkän poissaolon jälkeen!

Ottelun ensimmäinen erä sujui tunnustelevissa merkeissä KrP:n hallitessa palloa, ja SPV:n puolustaessa tarkasti. Tuhannen taalan maalipaikoilla ei erässä juurikaan juhlittu, tai vielä kovin suuria kierroksia isketty koneeseen kummankaan joukkueen toimesta. KrP pääsi kokeilemaan ensimmäisenä ylivoimaa Jeri Heikkilän istuttua 2 minuuttisen varomattomasta fyysisestä pelistä Topias Simosen mainion haaston estettyään. Ylivoima ei kuitenkaan tuottanut tulosta ja lukemat säilyivätkin 0-0 tilanteessa aina ottelun 13:sta minuutille saakka, kun Joonatan Kovanen pääsi niittaamaan illan avausmaalin vapaalyönnistä. Napakka laukaus pääsi yllättämään SPV-vahti Rasmus Hasun, joka maalin jälkeen levittelikin käsiään omiensa suuntaan. Enempää tilastomerkintöjä ei ensimmäisessä erässä saatu, ja näin ollen erätauolle siirryttiin KrP:n 1-0 johdossa.

Toisessa erässä oli vieraiden vuoro aloittaa maalinteko, kun Näätien huolimattoman oman pään näppäilyvirheen seurauksena Konsta Haukkala kurkotti irtopallon maaliin ajassa 44:41 Juuso Keskisen syötöstä. Seuraavasta osumasta vastasi myös SPV, kun ottelussa hattutempun iskenyt Jukka-Pekka Pelto-Arvo napautti pallon sisään Sami Kosken syötöstä ajassa 48.18. KrP tuli kuitenkin tasoihin viisi minuuttia myöhemmin, kun Juuso Aholan hakiessa kanttilaukausta, Valtteri Viitakoski unohdettiin oikeaan siipeen jolle Ahola ovelasti käänsikin syötön, ja Viitakoski viimeisteli varmasti pallon etukulmaan ja lukemat 2-2 taululle. Näädät iskivät erässä vielä kertaalleen, kun Mikko Laakso sai sivaltaa Joonatan Kovasen kirurgintarkan syötön SPV-maalin edustalta sisään, ja erätaukolukemiksi 3-2 taululle.

Kolmannessa erässä Näädät pääsivät toistamiseen ylivoimalle, ja tälläkertaa Näätien mylly jauhoi osuman erikoistilanteesta. Nico Jonaeson tanssahteli vasemmassa laidassa pallon kanssa, eikä SPV-pelaajisto ajoissa saapunut peittämään laukausta, jonka Jonaeson lähetti maalin takakulmaan. Tämän jälkeen illan SPV-hahmo Pelto-Arvo jatkoi showtaan, iskemällä ensin pomppupallon maalin edestä maaliin Seinäjokisten pelatessa ilman maalivahtia kaventaen KrP:n johdon yhteen. Minuuttia myöhemmin sama mies oli jälleen asialla, kun matala kanttilaukaus kimmahti KrP-puolustuksesta maaliin, ja SPV oli tullut tasoihin ajassa 58.15. Loppuerä pelattiin tarkasti, molempien joukkueiden vältellessä virheitä ja odotellessa jatkoaikaa.

Jatkoajalla KrP otti pallollisen roolin jälleen haltuunsa, mutta SPV:llä oli muutama vaarallisehko käännön paikka myös itsellään. Ajassa 63.49 väkevästi esiintynyt Juuso Ahola taituroi itsensä maalin edustalle röyhkeästi, mutta laukaus jäi heppoiseksi pyörimään maalin edustalle. Toisesta aallosta parhaille paikoille saapuneella Vili Liposella sen sijaan laukaus ei telineisiin jäänyt, vaan Liponen iski pallon vastustamattomasti peiton ohitse takakulmaan ohi Rasmus Hasun, aloittaen Näätälauman riehakkaat voitonjuhlat.

SuomenCupin voitto oli KrP:lle seurahistorian ensimmäinen niin sanottu iso pokaali, ja joukkueesta sekä taustoista paistoi suunnaton riemu kauden toisen suurista tavoitteista täyttyessä.