16.01.2024

Nokian KrP:n miesten F-liigajoukkue jatkaa runkosarjan otteluitaan SuomenCupin kultaisen viikonlopun jälkeen suuntaamalla Espooseen Tiipiille, jossa Westend Indians pitää leiriään. Kauden kaksi aikaisempaa kohtaamista on päätynyt Näätien voittoon, kun pisteet ovat tarttuneet Näätien pistesarakkeeseen 10-4 kotivoiton, ja 3-8 vierasvoiton myötä. Sarjataulukossa ennen keskiviikon kohtaamista Näädät majailevat kolmantena, pisteen perässä Oilersia joka on pelannut ottelun vähemmän, ja 8 pistettä perässä Classicia, joka on pelannut kaksi ottelua enemmän. Indians puolestaan hönkii Näätien niskaan neljäntenä kahden pisteen päässä, ottelun enemmän pelanneena.

Indians on edeltävästä viidestä ottelustaan voittanut neljä, ja kärsinyt yhden tappion Happeelle lukemin 2-5 kotonaan. Voitot ovat tulleet lähtökohtaisesti heikompia joukkueita vastaan, mutta tällä kaudella Heimo on kyykyttänyt esimerkiksi Classicia kahteen otteeseen, ja ottanut historiansa ensimmäisen voiton Espoon derbystä Oilersia vastaan. Heimoa ei siis voi kovin suureksi altavastaajaksi otteluun lukea, vaikka KrP onkin kauden keskinäiset runkosarjakohtaamiset kuitannut nimiinsä. Esimerkiksi viimekaudella voitot menivät Indiansille 2-1. Paperilla Indiansin miehistö on erittäin tasavahva, ja iskukykyinen kaikilla kolmella operoivalla kentällään. Joukkue on sopiva sekoitus kokemusta, taitoa ja nuoruutta, lisäten soppaan vielä laadukkaan valmennuksen, sekä veräjänvartijat jotka onnistuessaan ovat kovan tason torjujia kumpainenkin. Kamux-paitaa kantavana tehomiehenä tällä kaudella on häärännyt kolmoskentän laidassa operoinut, varsinaista läpimurtokauttaan pelaava Tshekkinuorukainen Petr Majer tehoin 17+19. Iki-Indians Valtteri Kainulanen on iskenyt 29 täppää, kuten myös nuori niin-ikää läpimurtoaan tekevä Jasper Auvinen, joka on erityisesti rangaistuslaukauksilla tällä kaudella kunnostautunut. Ylipäätään onnistumiset ovat jakautuneet Inkkarimiehistölle tasaisesti, ja esimerkiksi KrP-kasvatti Anton Roth on iskenyt tälle kaudelle jo ennätyspisteensä 8+6, kun kautta on Indiansin osalta vielä 10 ottelua jäljellä.

Näädät ovat niin-ikään ovat viimeisimmästä viidestä voittaneet 4 ottelua, häviten TPS:lle, ja voittaen SPV:n, Happeen, Jymyn, LASB:n ja Jymyn. KrP:n kausi on ollut ehdottoman nousujohteinen, poislukien TPS-pelin notkahdusta viimeaikojen otteista. Menneenä viikonloppuna KrP nappasi seurahistorian ensimmäisen pokaalin voittamalla SuomenCupin, joka myös varmasti tuo lisäboostia joukkueen matkalla kohti suurinta tavoitetta, Suomenmestaruutta. Myös Näätien kokoonpano on nimivahva, keihäänkärjen ollessa liigan äärimmäistä huippua kentän jokaisella osa-alueella. Hyökkääjistä Joona Rantalan nimi komeilee pistepörssin nelosena, ja maalipörssin jaetulla kakkospaikalla tehoin 32+14 = 46. Viimeaikoinen väkevässä iskussa ollut Joonatan Kovanen kolkuttelee 40 pisteen rajapyykkiä (37.), ja myös ketjun kolmas lenkki, Mikko Laakso on summannut 35 pistettä. Puolustajista Nico Jonaeson löytyy syöttöpörssin 4. paikalta 22 syötön turvin, ja johtaa pakkien pistepörssiä (koko kauden puolustajana pelanneista). Maalilla Miro Tuomala on ollut tutun vahva, kuten myös Roni Tuononen, jonka torjuntaprosentti on toiseksi paras.

Keskiviikon kohtaamista on tuloksellisesti vaikea ennakoida, sillä vaikka Näädät ovatkin kaksi ottelua voittaneet suht selkein lukemin. Molemmat joukkueet nojaavat pallolliseen pelitapaan, omaavat teknistä taitoa, mutta myös tulivoimaa. Fyysisellä puolella vaakakuppi kääntyy hiukan Näätien puolelle, kuten myös maalivahtipeli tilastojen valossa. Viimevuosina Indiansin pelitapa on paikoin ollut todella hankala Näädille, joten pallokontrolli tulee varmasti Näätämäiseen tapaan olemaan avainasemassa keskiviikon kohtaamisessa. Näädät varmasti lähtevät loppuviimein ennakkosuosikkina kohtaamiseen, mutta Indiansilla on onnistuessaan omien aseidensa hyödyntämiseen, etenkin kotiedun myötä, mahdollisuus ottaa varmasti maukas päänahka keskiviikkona.

Ottelu alkaa Otahallissa Espoossa klo 18.30 ja on seurattavissa Ruutu+ palvelun kautta.