22.01.2024

Nokian KrP:n miesten F-liigajoukkue jatkaa valmistautumistaan myös tulevaan, vaikka kuluvankin kauden runkosarjan osalta on kymmenisen ottelua vielä jäljellä. Aikaisemmin uutisoitujen Joona Rantalan, sekä Mikko Laakson kahden vuoden jatkosopimusten seuraksi Näätälauma on sopinut jatkosta luottovahti Miro Tuomalan ( 1 vuosi ), maalitykki Joonatan Kovasen ( 2 vuotta ), sekä taiturimaisen Juuso Aholan ( 2 vuotta ) kanssa.

Viidettä kauttaan Näätien ykkösvahtina pelaava Miro Tuomala, jatkaa joukkueessa myös tulevan kauden 24-25. Kaudelle 2019-2020 Raholaan saapunut maalivahti on liigauransa aikana pelannut 177 ottelua runkosarjassa, ja 93 ottelua pudotuspeleissä edustaen Happeeta ja Nokian KrP:tä. Happeesta Tuomalalla löytyy pienemmästä roolista SM-kulta, kaksi hopeaa ja pronssi. Näätäpaidassa palkintokaappiin on tullut taannoinen SuomenCupin kulta, sekä F-liigasta/Salibandyliigasta 2 hopeaa ja pronssi. Maajoukkueessakin Tuomala on esiintynyt viiteen otteeseen, eikä miestä voitane tulevaisuudessakaan laskea pois maajoukkuespekulaatioista hänen ollessa aivan liigan terävintä kärkeä veräjänvartijana. Raamikkaan Tuomalan vahvuuksia maalilla ovat ehdottomasti pelin lukeminen, peittokyky, sekä tasaisuus, eikä miehellä merkittäviä puutoksia maalivahtina löydy. Tällä kaudella Tuomala on päässyt pelaamaan ehjänä koko kauden, ja kaksi aikaisempaa kautta menivät enemmän tai vähemmän loukkaantumisten sävyttämänä, ja tuttu vire, joka tosin viimekaudella jo miehen kentille palattua löytyi, on alkanut näkymään entistäkin tasaisempana ja varmempana työskentelynä.

Tuomala itse kommentoi jatkoaan seuraavasti: ” Hyvät fiilingit jatkopahvista. Viimekauden ongelmat alkaa pikkuhiljaa helpottamaan, ja kroppa tuntuu vahvemmalta päivä päivältä. Tämän myötä tuntui luontevalta vielä jatkaa huipputasolla pelaamista, sekä päästä näkemään Nokian uuden hallin kirkkaat valot ensikaudella. Tulevalla kaudella joukkueen jahdataankin sitten ensimmäistä kertaa kolmea pokaalia, sillä Näädäthän lähtevät ensikaudella myös Eurooppaan!”.

Vuoden junioripelaajaksikin valittu Juuso Ahola, puolestaan solmi Näätälauman kanssa 2 vuotisen jatkosopimuksen. Porin Karhujen kasvatti pelaa KrP:ssä toista kauttaan, ja tämän lisäksi kokemusta pääsarjoista on kertynyt Porin Karhuissa kahden divarikauden, sekä yhden liigakauden verran. 21-vuotta tänävuonna täyttävä Ahola nuoresta iästä huolimattaan oli jo Karhuissa joukkueen suurin yksittäinen tähtipelaaja, ja tämän puolesta puhuu kovat tehot divarissa, yhteensä 56 ottelussa 50+50 = 100 tehopisteet, sekä liigan puolella 87 ottelussa 56+63 = 119. P22 SM-sarjassa 27 otteluun on syntynyt huimat 93 tehopistettä, ja Ahola on toiminut myös P22-junioreiden kapteenina. Tehokkuuden lisäksi Ahola on myös monikäyttöinen pelaaja, kyeten pelaamaan niin laidassa kuin keskelläkin, sekä niin yli -ja alivoimaa. Aholan potentiaalista kertoo myös se, että mies on viimevuosina ollut toistuvasti maajoukkueleirityksissä mukana, ja maajoukkuedebyytti on vain ajan kysymys. Viime MM-kilpailuissa toissasyksynä Ahola olikin jo nimettynä varapelaajaksi, ja hänellä on kova potentiaali olla jopa jo seuraavissa MM-kilpailuissa kisakoneessa.

Karhujen kasvatti Ahola puolestaan kommentoi jatkosopimustaan seuraavasti: ”Ajatukset sopimuksesta hyvät, ja on hienoa jatkaa Näädissä. Sopimus oli todella helppoa tehdä, sillä joukkueessa on hyvä olla. KrP on ollut itselle loistava paikka kehittyä, ja arkitekemisen laatu on erinomaista. Henkilökohtaisella tasolla ja joukkueena odotan seuraavilta vuosilta, että saamme ulosmitattua kaiken potentiaalin mitä vielä pankissa on. Ja todetaan loppuun vielä porilaisittain, että ”tul ny hallil kattoo pelei!”.

Kolmas tärkeä jatkosopimus on Joonatan Kovasen kahden vuoden jatko Näädissä. Taipalsaaren Kisan kasvatti pelaa KrP:ssä kuudetta kauttaan, ja pisteiden valossa tekeminen on ollut nousujohteista. Etenkin muutaman viimekauden kohdalla, voidaan Kovasen todeta tehneen läpimurron liigan eliittihyökkääjiin, vaikkakin tekeminen on ollut läpi liigauran jo tasaisen vahvaa. Yhden liigan kovimmista laukauksista omaava laituri aloitti pääsarjauransa NST:n riveissä, jonka junioripumpusta Kovanen nousi liigaan jo kaudella 2015-2016 ollen mukana yhdessä ottelussa. Tämän jälkeen divarissa kahdella kaudella syntyi 57 otteluun 101 pistettä, jonka jälkeen tie toi Raholaan. ”Huonoimmalla” kaudellaan kovanen on tykittänyt tauluun 25 pistettä, ja tällä kaudella kovan tahdin jatkuessa mies tulee rikkomaan viimekauden henkilökohtaisen ennätyksensä, 42 pistettä, kun 22 ottelun jälkeen kasassa on jo 20+20 tehopisteet. Etenkin kahdella viimeisimmällä kaudella Kovanen on myös pudotuspeleissä ollut Näädille erittäin tärkeä pelaaja, iskemällä 31 otteluun 26 maalia, ja 48 tehopistettä. Yhteensä liigaurallaan mies on paukuttanut tauluun 210 ottelussa 135+117 = 252 pistettä. Viimevuosina Kovanen on myös kolkutellut maajoukkueen ovia, päästen pelaamaan myös MM-karsintoja 5 ottelun verran iskien niissä 3+3 tehopisteet.

Kovanen kommentoi jatkoaan seuraavasti: ”Erittäin hieno fiilis jatkaa työntekoa Näädissä ainakin seuraavat kaksi vuotta. Alusta asti on itselle ollut selvää, että tässä kohtaa Suomessa on vain yksi joukkue, jota haluaa edustaa. Ensi kautta silmälläpitäen odotan kovasti miltä näyttää Nokian uusi palloiluhalli, josta on jo vuosia puhuttu. Tavoitteena on olla Suomen paras joukkue tänä keväänä, ja myöskin jatkossa!”

KrP:n tulevan kauden joukkueen rakennus on hyvässä vauhdissa, ja lisää sopimuksia julkistamme kevään mittaan.