19.12.2022

Nokian KrP:n miesten F-liigajoukke matkaa kohti vuoden viimeista otteluaan, kun keskiviikkona 21.12. Ruutu+ studio-ottelussa Näätälauma haastaa Esport Oilersin Tapiolan Urheiluhallilla. Kauden aiemmassa kohtaamisessa Raholassa Näädät olivat parempia huiman loppukirin siivittämänä rangaistuslaukausten jälkeen lukemin 5-4.

Keskiviikon ottelussa kohtaavat kaksi toisilleen todella tuttua joukkuetta. Tämän hetken sarjataulukossa Näädät ovat toisena 38 pisteen turvin, ja Oilers viidentenä 4 pistettä vähemmän keränneen. Molempien joukkueiden kautta on leimannut jonkinasteinen epätasaisuus, mutta etenkin Näädillä on viimeaikaisten esitysten perusteella valoa tunnelin päässä myös tasaisuuden suhteen joukkueen viilettäessä kolmen ottelun voittoputkessa. Oilers puolestaan on hävinnyt kaksi viimeisintä otteluaan SPV:lle ja Indiansille. Heikommista joukkueista Oilers on raapinut voittoja rutiininomaisesti, mutta top 6 sijoilla tällä hetkellä olevat joukkueet ovat aiheuttaneet Heikki Luukkosen suojateille harmaita hiuksia, ja kävipä OLS:kin katkaisemassa Öljymiesten SuomenCup taipaleen tapiolassa. Joukkueen peli ei varsinaisesti ole tuntunut löytävän uomiinsa kuin paikoitellen, ja tuosta osoituksena on kuitenkin Classicin kaataminen Tapiolassa jatkoajalla. Parhaimmillaan Oilers on erittäin vaarallinen ja tulivoimainen joukkue hyökkäyssuuntaan, ja maalin suulta löytyy yksi maan kärkivahdeista, Joonas Kaltiainen. Myös alakerta on täynnä laadukkaita pelimiehiä, joskin oma pää on tällä kaudella ollut hieman Espoolaisten murheena. Ehdottomana nostona voidaan Öljymiehiltä ottaa huimassa iskussa ollut Heikki Iiskola, joka on tälle kaudelle nakuttanut jo tehopisteet 18+22, ja mies löytyykin pistepörssin kakkospaikalta, heti SPV:n Peter Kotilaisen jälkeen. Toiseksi parhaana pistemiehenä, ja maalipörssin kakkosena on hääräillyt hieman tutumpaan tapaan Justus Kainulainen, iskien 21+14 tehopisteet alkukauteen. Yli kahdenkymmenen pisteen mieheksi on puolestaan päässyt kesän vahvistus Aaro Astala 29 pisteen turvin, mutta tämän jälkeen pörssilukemat putoavat selvästi muilla pelaajilla.

Näädät ovat viimeaikoina löytäneet hieman tasaisuutta otteisiinsa, vaikkakin parannettavaakin löytyy. Lisäksi KrP:n kolmoskentällinen on ollut mainiossa iskussa, onnistuen pelistä toiseen myös hyökkäyspäässä maalien merkeissä. Menneellä viikolla Näädät kurittivat Classicia kotona lukemin 9-5, ja OLS:ia vieraissa lukemin 3-9. Oman pään pelaaminen onkin viimeotteluissa tiivistynyt merkittävästi, mutta maalipaikkoja olisi ollut suurempiinkin lukemiin jokaisessa aiemmista otteluista viimeisen muutaman viikon otannalla. Kolmoskentässä kovasti töitä ja tehoja paiskiva joukkueen varakapteeni Valtteri Viitakoski ennakoi keskiviikon ottelua seuraavasti, ”Hienoo lähtee Espooseen honmiin! Vuoden vika matsi, joten ei tarvi ainakaan säästellä yhtään. Tavotteena 3 pistettä plakkariin ja hyvillä mielin kinkun ja laatikoiden ääreen. Oilers on tutusti taitava jengi, joka kääntää peliä tehokkaasti. Klisesisesti pitää siis olla fiksuja pallon kanssa, ettei mee ihan Havaijipalloks koko matsi, niin sitä kautta saadaan vastustaja riisuttua aseista. Oman kentän pelaamisesta voi sanoa, että helppohan se on tollasten jätkien kanssa pelata samassa kentässä, jotka painaa sata lasissa illasta toiseen. Luotetaan omaan duuniin ja tulos tulee työn kautte, ei se salibandy kuitenkaan mitään rakettitiedettä oo!”.

Ottelu alkaa Tapiolan öljykentällä kello 18.30 keskiviikkona ja on seurattavissa Ruutu+ palvelun kautta.