16.12.2022

Näätälauma matkaa kauden seuraavaan otteluunsa lauantaina 17.12.2022 Ouluun luistinseuran vieraaksi. Kauden ensimmäinen kohtaaminen joukkueiden valillä päätyi Näätälauman voittoo OLS:n loppukiristä huolimatta lukemin 9-8. Viimekaudella luistinseura taasen oli vaikea vastus Näädille, kun oululaiset nappasivat voitot molemmista joukkueiden välisistä kohtaamisista. KrP lähtee lauantain otteluun sarjataulukon toiselta sijalta, ja OLS puolestaan majailee viimeisellä pudotuspelipaikalla, eli kahdeksantena.

Oululaiset ovat viimeisestä viidestä ottelustaan saldottaneet 2 voittoa. Viimeisemmässä kohtaamisessa OLS kuritti Nurmon Jymyä kunnolla, lukemin 12-2. Lisäksi Näätien tavoin OLS selvitti tiensä SuomenCupin neljän parhaan joukkoon kaatamalla Oilersin tapiolassa, ja varmasti lauantaina nähdäänkin itseluottamusta uhkuva kotijoukkue viimeaikaisten onnistumisten myötä. Muutoinkin OLS:lla on koko kauden ajan ollut pelaamisessaan hyviä aihioita, eikä olisi suurikaan vääryys, jos heidän pistepussinsa olisi karttunut muutamalla pistellä enemmänkin. OLS:lle tuttuun tapaan kauden aikana on paljon maalin otteluita, joista mm. Classicia, SPV:tä, Indiansia ja KrP:tä vastaan pelatut ottelut ovat kuitenkin kääntyneet oululaisia vastaan. Ennakkoon heikompia nippua OLS puolestaan on laittanut mattoon selkeinkin lukemin. Keltapaitojen paras pistemies ei ole missään nimessä yllättävä, sillä Joni-Arttu Sieppi on tälläkin kaudella operoinut tutun tehokkaasti, iskien tehot 14+10 kauden puoliväliin menessä. Toiseksi paras pistemies puolestaan on hieman yllättäväkin, vaikka potentiaali on jo ollut tiedossa, sillä nuori Luukas Hyvärinen on iskenyt myös 24 täppää tauluun tehoin 12+12. Kapteeni Olli Kinnunen on myös kolkuttelemassa 20 pisteen rajaa tehoin 14+4.

Näätälauma puolestaan on kahden ottelun voittoputkessa, ja tiistaina Raholassa kaatui hallitseva mestari Classic, melko selvästikin lukemin 9-5. Derby-ottelun jälkeen valmennus olikin mielissään voitosta, mutta samalla kehitettävääkin löytyi entisestään. KrP on kuitenkin esittänyt viimeotteluissaan jo pirteämpiä ja nälkäisempiä otteita, ripauksella tasaisuutta, vaikka työnsarkaa kauden loppua kohden edelleen on. Ykköspyssyinä Näätälaumassa ovat hääränneet 30 pisteen kerhoon pääseet Mikko Laakso tehoin 17+16, sekä Joona Rantala 16+15. Henri Johansson lähestyy myös jälleen kerran 30 pisteen rajapyykkiä tehoin 15+13.

Lauantain ottelusta voitanee ennustaa tasaista maalin, tai kahden ottelua, sillä joukkueiden väliset ottelut ovat todella harvoin päättyneet suurella maalierolla. OLS on ollut Näädille pitkään jo hankala vastustaja, ja pohjoisen pojilla on taitoa roikkua mukana pelissä pitkään, ja materiaaliltaan joukkue on sellainen, että tarvittavat maalit varmasti osataan tehdä. Oman pään pelaaminen ja pallollisen pelin huolellisuus ovatkin jälleen kerran avaimet voittoon, ja molemmat joukkueet varmasti pyrkivät pitämään palloa mahdollisimman paljon.

Etenkin viimeotteluissa Näätien 3. kentällinen on ihastuttanut otteillaan koostumuksella Paulaharju-Hyrkkönen-Viitakoski. Nöyrästi työtä tekevällä kolmoskentällä on myös verkko alkanut räpsymään mukavalla tahdilla, ja kentän herrasmiehet löytyvät joukkueen pistepörssistä perättäisiltä sijoilta. Viitakoskella saldona on 10+3, Paulaharjulla 7+5 ja Hyrkkösellä 7+4. Classic ottelussa kentällinen osui kahdesti, ErViä vastaan kolmesti, ja Happeeta vastaan kertaalleen.

Kolmosen vasemmassa laidassa kiitävä Simo Paulaharju odottaa pohjoisen reissulta seuraavaa, ”Hyvillä miettein odotetaan ottelua. Kivä lähteä pienelle päiväreissulle pyrkien jatkamaan siitä, mihin tiistaina jäätiin. Kiva juttu myös, että meidän kentälle on tullut onnistumisia viimeaikoina. Kentällisen vahvuus onkin ehkä ollut kärsivällisyydessä pelien aikana ja niiden välillä. Töitä on maltettu tehdä ja sitä pitää edelleenkin jatkaa jotta onnistumisia tulee jatkossakin. OLS on pallolla hyvin vahva joukkue, ja etenkin vierasotteluissa vaikea vastustaja. Avainasemassa lauantaina voiton takaamiseksi on varmasti tiivis puolustus ja fiksu pallon kanssa pelaaminen, hyvää henkistä latausta unohtamatta”.

Ottelu alkaa Oulun kastellissa klo 15.00, ja on seurattavissa Ruutu+ palvelun kautta.