12.12.2022

Näätälauma palasi voittokantaan menneenä lauantaina ex-kapteeni Koskelan paidanjäädytystilaisuuden kunniaksi jättämällä pisteet Raholaan ErViä vastaan 10-5 lukemin. Sunnuntaina Näätäbussi pyyhkäisi Keravalle, jossa KrP nosti Suomisarjajoukkue Blackbirdsin Cup-junan raiteet pystyyn edeten SuomenCupissa neljän parhaan joukkoon lukemin 3-11. Tiistai iltana vastus kovenee melkolailla, kun hallitseva suomenmestari, Classic saapuu Näätäluolaan vieraaksi. Kauden aikaisempi kohtaaminen Lempäälän BläkBoksissa päättyi Näätälauman hyväksi lukemin 4-5.

Vierasjoukkue on siinä mielessä poikkeuksellisessa tilanteessa, että se on hävinnyt viimeisestä viidestä runkosarjan ottelustaan kolme, ja on tällä hetkellä sarjataulukossa toisella sijalla kaksi pistettä Näätälauman edellä. Kauden kuudestatoista ottelusta Classic on hävinnyt jopa viisi ottelua, joista kolme varsinaisella peliajalla, ja pisteitä tähän mennessä on kertynyt 34 kappaletta. Alkukaudesta Classic on toki taistellut kokoonpanomurheita vastaan, sillä hyökkääjistä Eemeli Salin, Ville Lastikka ja Nico Salo ovat olleet aika-ajoin pois kokoonpanosta, ja puolustaja Mikko Leikkasta ei ole kentillä nähty juuri lainkaan. Mistään mahalaskusta ei kuitenkaan voida puhua, sillä tappiot Tamperelaisille ovat tuleet KrP:tä, TPS:aa (2 kertaa), sekä Oilersia vastaan, ja ainoataan todellisesta yllätyksestä voidaan puhua Jymyn voitettua Classicin. Tästä ehkä voidaankin nähdä se, että vaikka kaikkiin otteluihin ”C” ei olekaan saanut ihanteellisinta kokoonpanoaan, alkaa tasoerot kärjessä tiivistymään entisestään, ja taistelu etenkin kotietupaikoista käy todella kuumana jo puolessa välissä kautta. Parhaana pistemiehenä tuttuun Classicissa on vuorostaan tahtipuikkoa heiluttanut Sami Johansson, iskien 17 maalia ja 12 syöttöä kauden alkupuoliskolle. Totuttua Classic dominanssia ei pistepörssissä kuitenkaan ole nähty tällä kaudella, sillä Ville Lastikka (joskin 10 ottelua vain pelanneena), on joukkueen toiseksi parhaana pistemiehenä iskenyt 10+11 ja Albert Koskinen 12+7 tehopisteet. Tuloksen tekemisessä Oskari Heikkilä, sekä nuori talentti, Alpo Laitila ovat nostaneet päätään entisestään iskien piste per peli tahdilla kumpainenkin.

Olivat joukkueiden kokoonpanot mitkä tahansa, Tiistaina tullaan varmasti näkemään räiskyvä ja viihdyttävä kamppailu kahden huippujoukkueen välillä, ja mikä parhainta, kiihkeässä derbyhengessä. Viime kohtaamisessa voiton viimeisimpänä lukkona maalinsa suulla vakuuttavasti esiintynyt Kaapo Kettunen ruotii tulevaa koitosta seuraavasti, ”Kyllähän huomenna on odotettavissa kovatasoinen peli, ja uskon että tällaisena derbypäivänä jokainen on pelin alusta lähtien latautunut 100 prosenttisesti peliin. Henkilökohtaisesti pelaaminen paluun jälkeen on maistunut erittäin hyvältä, mutta ailahtelevuutta on vielä jonkin verran pelien väleillä, kun arjen muut kiireet perheen, töiden ja koulun kanssa vievät myös aikaa. Joukkueena on myös ollut hieman ailahtelevaa, mutta uskon että Classicia vastaan ei tarvitse erikseen ketään herätellä otteluun. Jos viisikkopeli omassa päässä toimii hyvin, niin uskon että sitä kautta voittokin tulee. Maalien ja maalipaikkojen luomisen suhteen meillä ei ole ongelmaa”.

Ottelu alkaa Raholan liikuntakeskuksessa klo 18.30, ja otteluliput myy tiketti.fi. Ottelu on myös RuutuUrheilun studio ottelu, ja seurattavissa JIM:ltä, sekä Ruutu+ palvelusta. Nähdään hallilla!