09.12.2022

Nokian KrP:n miesten F-liigajoukkueen taival jatkuu lauantaina, kun Helsinkiläinen EräViikingit saapuu vierailulle Raholaan. Kyseessä on myös historiallinen tapahtuma KrP:n kannalta, sillä Matti Koskelan paita nostetaan Raholan hallin kattoon seurahistorian ensimmäisenä pelaajana ennen joukkueiden välistä koitosta. Kauden ensimmäisestä joukkueiden välisestä kohtaamisesta KrP nappasi pisteet lukemin 5-9 Mosahallilta. Viimekauden kohtaamiset menivät lukemin 1-1, kun ErVi yllätti KrP:n Raholassa Tommi Rosendahlin johdolla lukemin 4-5, ja KrP haki puolestaan pisteet Helsingistä lukemin 5-6.

Helsinkiläisten alkukausi on ollut todella vaikea, ja tällä hetkellä saldona on ainoastaan 5 pistettä. Ennen lauantain koitosta ErVi pelaa vielä tämänhetkisten sijoitusten mukaisen jumbo-finaalin FBC Turkua vastaan perjantaina, joten vierasjoukkueella on tulossa kuormittava viikonloppu. Kauden ainoan kolmen pisteen voittonsa ErVi onkin ottanut FBC Turulta lukemin 8-2. Helsinkiläisten riveissä on muutenkin viimeaikoina tapahtunut muutoksia, sillä Miro Mäkelä otti kuluvalla viikolla vetovastuun joukkueesta päävalmentajan ominaisuudessa, ja ErViin hankittiin takalinjoille kokenut paluumuuttaja, KrP-taustaakin omaava Janne Salonen. Kokoonpanonsa puolesta EräViikingeillä on kuitenkin ehdottomasti potentiaalia parempiin tuloksiin, kuin mitä alkukausi on tuonut tullessaan. Parhaimpina pistemiehinä hääräävät vielä P22-juniori-ikäiset Joakim Lund 11+12 tehoin sekä Oliver Sillanpää 12+7 tehoin. Hieman pidempään jo ”nuoren ja lupaavan” pelaajan titteliä kantanut pehmeäkätinen Tommi Rosendahl on säestänyt nuorempaa kaartia tehoin 8+8. Maalia ErVillä vartioi Nemo Sipilä, joka on liigatasolla kovan luokan tekijä, vaikkakin tällä kaudella mies on maalillaan tilastojen valossa näyttänyt heikommalta kuin mitä todellisuudessa on. Mieluisana lisänä ErVin joukkueeseen myös hiljattain teki kokenut Mika Moilanen, jolla kilometreistä huolimatta on edelleenkin maalintekotaito hyppysissään.

KrP:n ailahteleva kausi sai menneenä lauantaina jatkoa Jyväskylän Happeeta vastaan, vaikka joukkueen peliesitys olikin melko hyvällä tasolla yleisestiottaen lauantain ottelussa. Tuossa ottelussa Happee teki tarvittavat kaksi viimeistä maalia viimeisen 18 sekuntin aikana, ja täten Näädät ovat tappio niskassaan hakemassa paluuta voittojen tielle. KrP on tällä hetkellä sijalla viisi, saldonaan 29 pistettä viidestätoista ottelusta, Pistekärjen paikan jakavat Mikko Laakso 15+12 tehoin sekä Joona Rantala 13+14. Heidän perassaan 26 pisteellä on tuttu mies, Henri Johansson tehoin 14+12.

Lauantain juhlakalu, KrP-legenda Matti Koskela tunnelmoi paidanjäädytyksen alla seuraavasti lauantain tapahtumasta ”Tottakai mahtavat tunnelmat huomista odotellessa. Tapahtumaa on ehditty jo muutamaan otteeseen siirtämään, joten ajatuksia siihen on ehtinyt jo aiemminkin luomaan. Mahtava kunnia olla seurahistorian ensimmäinen, jonka paita kattoon nousee. Lisäksi täytyy mainita, että täytyy olla tyytyväinen, että se tapahtuu nimenomaan Raholassa, jossa kuitenkin koko Näätäurani olen luutinut!”.

”Ystäväni Osmo Reentilä houkutteli minua 2010 kesällä KrP:hen todeten, että ei siellä välttämättä mestaruuksia voiteta, mutta hauskaa on ainakin. Se sanonta päti aika pitkään, mutta toivottavasti ei enää kauaa mestaruuksien osalta. Aina on Näädissä ollut mahtava jengi, vaikka välillä on ollut kentällä vaikeampaa, kopissa ja bussissa on aina viihtynyt silti. Kehityskaari on ollut pitkä ja välillä kivikkoinenkin, mutta joukkueena ja seurana on ymmärretty, että työnteko ja intohimo omaan tekemiseen on ainoa tie huipulle. Jengiin on saatu pala palalta kunnianhimoisia tekijöitä, niin kentälle kuin penkin taakse. Kun pari vuotta sitten oma ura Näädissä loppui, pystyin rehellisesti hyvillä mielin jäämään pois ja toteamaan että laiva on kulkemassa oikeaan suuntaan”, värjäilee Koskela syistä, jonka vuoksi seurassa niin pitkään viihtyi, sekä tekijöistä jonka myötä KrP on kasvanut liigan kärkijoukkueeksi- ja seuraksi.

Lauantain tulevaa ottelua ”Kossu” ennakoi seuraavasti, ”Entisenä pelaajana ja nykyisenä Näätäfanina on ollut hieman erikoista seurata ErVin luisumista finaalijoukkueesta häntäpäähän. Toivottavasti joukkue saa tehtyä oikeita liikkeitä, sillä Helsinki tarvitsee vahvan joukkueen ihan sarjankin kannalta. Nuoria ja potentiaalisia pelureita löytyy kyllä vierailta, mutta odotan että huomenna Näätä suojelee omaa luolaansa, ja pitää Viikingit pois maalipaikoilta. Tällä kaudella itse olen harmillisen vähän päässyt paikan päälle katsomoon, mutta Ruudun kautta on tullut ahkerasti pelejä seurattua. Poissaolot ovat näkyneet hieman Näätien pelissä, ja edelliskausilta tuttu pallollinen ilotulitus on jäänyt vähän vähemmälle. Isoin huomio pelaajista kiinnittyy puolen kentän tietämille, josko Lauri Alkki saisi jo pallon ilmassa maalille saakka? Näätäjengille kun saadaan vähän lisää rohkeutta ja uskallusta pallon kanssa, niin uskon että kyllä se raikkaus sieltä löytyy. Veikkauksena, että KrP pitää pinnat kotona lukemin 8-3″.

Ottelu alkaa huomenna Raholan liikuntakeskuksessa klo 17.00, ja alkuseremoniat paidanjäädytystilaisuuden merkeissä 16.50. Otteluun liput myy Tiketti.fi & ottelu on seurattavissa Ruutu+ -palvelun kautta. Nähdään hallilla!