04.12.2022

Sunnuntaina Näätälauma kohtasi kotiluolassaan Jyväskylän Happeen, joka onnistui katkaisemaan kuuden ottelun tappioputken KrP:tä vastaan hakemalla Raholasta pisteet lukemin 3-5, ja siirtyen näin Näätien ohitse sarjataulukon neljännelle sijalle. Etenkin sijoilla 2-4 taistelu on tiukkaa, sillä kaikki joukkueet ovat kahden pisteen sisällä, ja sijalla kuusi oleva SPV pisteen perässä KrP:tä.

Ottelun alusta pitäen oli selvää, että mitään maali-ilottelua tuskin tullaan saamaan molempien joukkueiden puolustaessa tiiviisti. Ajassa 9.12 Happeen Roni Laasonen kuitenkin otti kaksiminuuttisen mailan lyömisestä, ja KrP ylivoima myllytti illan avausosuman 40 sekunnin kuluttua jäähyn alkamisesta, kun Joona Rantalan tarkka rannelaukaus painui ohi Happee-maalia vartioineen Pietari Jääskeläisen Mikko Laakson syötöstä. Näätälauma pääsi kokeilemaan ylivoimaa vielä toistamiseen, kun Teuvo Kinnunen otti vuorostaan 2 minuuttisen mailan nostamisesta, mutta tästä ylivoimasta KrP ei onnistunut lisämaaleja tekemään, ja näin ensimmäiselle erätauolle mentiin Näätien 1-0 johdossa.

Toisessa erässä KrP:n avausjäähyn otti Eemil Ukkonen vähintäänkin kyseenalaisesta maastapelaamisesta. Happee ei ylivoimalla kuitenkaan onnistunut, ja seuraavaa tilastomerkintää saatiin odottaa kellonaikaan 31.04, kun Joonatan Kovanen pyssytti keskeltä Joona Rantalan syötyöstä laukauksen kohti Jääskeläistä, ja pallo virui juuri ja juuri Happee-vahdin kainalosta maaliin. Ajassa 34.38 Happee rikkoi kuparisen, kun KrP puolustuksen harhasyötön pääsi katkaisemaan Teuvo Kinnunen, jonka vapauttamana Roni Laasonen pääsi puolittaiseen läpiajoon, ja viimeistelemään tarkalla laukauksella vasempaan alakulmaan. Tämän jälkeen ei toisessa erässä tilastomerkintöjä nähty, vaan erätauolle mentiin jälleen johtaessa maalilla.

Kolmanteen erään KrP sai erinomaisen alun, kun Olli Arkkilan tarkka laukaus löysi tiensä Happee-maaliin Simo Paulaharjun esityöstä. Vajaat kaksi minuuttia myöhemmin vierasjoukkueen Kaapo Siekkinen kaapaisi Eppu Suhannon syötöstä tarkalla laukauksella aivan tolpan juureen ohi Kaapo Kettusen. Kolmea minuuttia myöhemmin Happeen tasoitusmaali taasen oli Perttu Koljosen käsialaa, etukulmalaukauksella Jami Mannisen esityöstä. Tämän jälkeen vaikuttikin siltä, että ottelu menisi jatkoajalle, mutta Happee-hyökkääjä Markus Salmelle avautui paikka viedä vieraat johtoon, kun hän pääsi nokikkain KrP vahti Kettusen kanssa, mutta tässä tilanteessa paikalla oli kuitenkin KrP puolustus, joka oli pakotettu rikkomaan tilanteessa. Tilanteesta seuranneesta rangaistuslaukauksesta Teuvo Kinnunen iski pallon hyvällä maltilla rystypuolelta yläpeltiin, ja vielä kahdeksan sekuntia ennen loppua tyhjiin Näätien hakiessa kavennusta ilman maalivahtia.

Näin ollen vieraat veivät Näätäluolasta pisteet, ja kiilasivat Näätien ohi sarjataulukossa.