30.09.2022

Näätälauma jatkoi voitokkaita otteitaan Mosahallin illassa Helsingissä. Ottelussa ErVin nuori joukkue haastoi hyvin Näätälaumaa varsinkin ensimmäisessä ja kolmannessa erässä, mutta Näädät ja maalivahti Miki Saarinen kestivät Helsinkiläisten yritykset, ja näin lukemat 5-9 taululla joukkue pääsi pisteet mukanaan lähtemään kotimatkalle. Näätien tehomiehinä ottelussa hääräsivät puolustaja Eemil Ukkonen tehoin 0+3, sekä kapteeni Joona Rantala tehoin 2+1.

EräViikingit saivat otteluun erinomaisen alun, kun ensin KrP:n hyökkäyksestä Nico Jonaeson käytti pallon ylärimassa, ja ErVin Oliver Sillanpää naulasi nopeasta vastahyökkäyksestä kotijoukkueen johtoon vain 24 sekunnin kohdalla Daniel Tenhosen syötöstä. Ajassa 8.06 Hyvinkääläispari Jonaeson – Laakso järjesteli Näädät kuitenkin tasoihin Laakson laukoessa matalan laukauksen melko kaukaa ohi ErVi-vahti Ossi Lallukan. Vajaat kolme minuuttia myöhemmin ErVi kuitenkin siirtyi uudelleen johtoon, kun Alex Eklund tarjoili Benjamin Tenhoselle tontin, josta hyvä laukaus löysi tiensä ohi Miki Saarisen.

Toiseen erään Näädät hieman nostivat tempoa, ja ajassa 1.39 Joona Rantala toi Näädät jälleen tasoihin Juuso Aholan syötöstä. Hetkeä myöhemmin ErVi puolustuksen nukkuessa vapaalyönnin aikana, löysi Henri Johansson keskelle kävelleen Nico Jonaesonin, joka täräytti pallon ErVi-maalin vasempaan alakulmaan ja KrP:n ensimmäistä kertaa johtoon. Kellon näyttäessä 14.50, sai Joona Rantala syötön laitaan Eemil Ukkoselta, ja karkasi ylivoimahyökkäykseen, josta napakka rannelaukaus löysi tiensä jälleen vasempaan alanurkkaan, ja erätauolle siirryttiinkin myös lukemissa 2-4.

Kolmannen erän ensimmäisestä osumasta vastasi kauden ensimmäisellä maalillaan Oskari Tenho, joka Eemil Eklundin syötöstä painoi kaukaa tulisen rannelaukauksen tuopin korkuisena jälleen alakulmaan. Seuraavana vuorossa oli Kim Hyrkkönen, ensimmäisellä maalillaan Näätäpaidassa, ujuttaen pallon lähietäisyydeltä Lallukan längeistä sisään Ukkosen syötöstä. 2-6 lukemissa ErVi kuitenkin siisuuntui, ja alkoi tosissaan kirimään KrP:n neljän maalin eroa umpeen. Ensin Juuso Möttönen toi kotijoukkueen kolmen maalin päähän ajassa 10.46, ja seuraavaksi Oscar Sillanpää toi Viikingit jo kahden maalin päähän liigadebyyttinsä tehneen Miko Vaarimon syötöstä ilman maalivahtia. Tämän jälkeen kuitenkin Henri Johansson pääsi sijoittamaan tyhjään maalin omasta päästä saakka Mikko Laakson syötöstä. Hetkeä myöhemmin kaksikko Ahola ja Rantala karkasivat ylivoimahyökkäykseen, ja Rantala tarjoili Aholalle tyhjän maalin johon hänen oli helppo työ siirtää maali. ErVi valonpilkahdus ilman maalivahtia vielä nähtiin Saku Liposen iskiessä uransa avausmaalin Ville Turulan syötöstä. Ajassa 19.20 Eemil Ukkosen kaaripallon kävi korjaamassa kuitenkin Valtteri Viitakoski, ja laittoi pallon vielä kertaalleen tyhjään nuottaan, ja lukemiksi 5-9.

Näädät siirtyivät voitolla tasapisteisiin yhden ottelun vähemmän pelanneen Classicin kanssa sarjataulukon kakkoseksi. Henri Johansson puolestaan kiilasi pistepörssin piikkipaikalle tehoin 9+3 viidessä ottelussa. Miki Saarinen esiintyi jälleen maalillaan vakuuttavasti, ja on ollut kolmessa viimeottelussa hyvässä iskussa.

Seuraava Näätälauman ottelu on keskiviikkona 5.10. Ideaparkin BläkBoksissa, kun Näädät lähtevät hakemaan revanssia kevään finaaleista Classicia vastaan.