29.09.2022

Nokian KrP:n miesten edustusjoukkue matkaa perjantaina 30.09.2022 kauden toiseen vierasotteluunsa Helsinkiin Mosahalllille, EräViikinkien vieraaksi. Viimekaudella, ja myös tämän kauden alussa EräViikingeillä on ollut menossa jonkinlainen suvantovaihe, ja Näädät lähtevät perjantain otteluun ennakkosuosikkina. Viime kauden kohtaamisissa voitot menivät lukemin 1-1, kun KrP kaatoi ErVi:n Helsingissä lukemin 5-6, ja ErVi puolestaan Näädät Raholassa Tommi Rosendahlin johdolla lukemin 5-6. Etenkin viimevuosina Näädät ovat olleet joukkueiden keskinäisissä otteluissa niskan päällä.

ErVi on pelannut ennen perjantain ottelua neljä ottelua, ja heidän kautensa ei ole alkanut kovin kummoisesti. Alkukauden otteluista ainoa voitto on nähty sarjanousija FBC Turkua vastaan lukemin 2-8 vieraissa, mutta nuhaan Helsinkiläiset ovat ottaneet TPS:ltä, Indiansilta, sekä LASB:lta. Eräviikingit majailevatkin vasta sijalla 10, kolmen pisteen turvin tasapisteissä OLS:n ja FBC Turun kanssa maalieron ollessa 9 pistettä pakkasen puolella. Viimevuosina Mosahallilla ei olekaan nähty samanlaista tähtiloistoa, mitä Erässä ja SSV/Viikingeissä totuttiin näkemään. Menneinä vuosina vastuu joukkueen kannattelusta onkin jäänyt pääasiassa kokeneiden Jani Kukkolan, Lauri Kapasen, sekä Mika Moilasen harteille, joista kaksi jälkimmäistä ei ole tällä kaudella ErVi-miehistössä enää mukana olleet. Muita lähtijöitä joukkueesta olivat Marko Juselius, Otto Blomqvist, Joonatan Lindholm, Sakari Pulkkinen, Juho Räsänen, Teemu Metsälä, Juho Niinikoski, Leevi Rantala, Saku Kontulainen, Luka Ainoa, sekä Mika Majalahti. Ovi on siis käynyt molempiin suuntiin Mosalla, ja sisään tulevina pelaajina ErVi hankki maalivahti Ossi Lallukan (Jymy), Joona Alatorvisen (OLS), sekä Saku Liposen (Harstad IBK, Norja). ErVin kohdalla voidaankin puhua merkittävästä nuorennusleikkauksesta, sillä joukkueen suurimmat tähdetä tällä kaudella ovat nuore, läpimurron kynnyksellä olevat Oliver Sillanpää, sekä Joakim Lund. Potentiaalia joukkueesta löytyy toki merkittävä määrä, mutta liigatasolla joukkue on melko kokematon. Helsinkiläisten tähän mennessä tehokkain pelaaja on ollut Joakim Lund, iskien 4 ottelussa 4+4 tehopisteet.

KrP porskuttaa tällä hetkellä kolmen ottelun voittoputkessa, kun matkan varrella kaatui LASB lukemin 8-5, Happee lukemin 7-8 ja Oilers lukemin 5-4. Joukkueen ensimmäiset kaksi peliä olivat tahmeahkoja, mutta viimeisen kolmen ottelun käyrä on ollut nouseva, etenkin kolmansien erien osalta joissa KrP on laittanut kirivaihteen silmään ja noussut otteluiden voittajaksi. Myös ensimmäisten kahden ottelun jälkeen palstoillakin spekuloitu ”maalivahtikriisi” näyttäisi olevan hallussa, sillä molemmat maalivahdit, Saarinen & Kettunen ovat saaneet tälle kaudelle tulikasteensa liigassa pois alta, ja viimeisessä kahdessa ottelussa torjunut Saarinen on ollut erinomaisessa vireessä toimien Happee- ja Oilers-otteluiden voittojen takuumiehenä. Näätälauman tehokkaimpana on tuttuun tapaan häärännyt Henri Johansson, iskien 8+2 tehopisteet. Viimeisessä kahdessa ottelussa varsinkin myös Nico Jonaeson on ollut iskussa viimeistellen niihin tehto 2+4.

Perjantain ottelussa nähdään varmasti sisuuntunut Viikinkiryhmä, joka hamuaa kipeästi lisäpisteitä tilillensä. Vastaan tosin astelee nousevan vireen löytänyt KrP, jolla on toki varaa vielä parantaa peliä rutkasti aiemmista otteluistaan. KrP:n etuna perjantain peliin on varmasti isäntäjoukkuetta kokeneempi ryhmä, sekä laajempi pelaajamateriaali. Näätälaumassa kokoonpanossa on heittää kolme kentällistä liigatasolla jo kykynsä näyttäneitä pelaajia, silauksella tuoretta nuoruuden intoa, kun taas ErVillä on suuri määrä pelaajia, jotka ottavat vielä ensimmäisiä askeleitaan liigaurallaan. Joukkueet ovat vuosien saatossa usein järjestäneet maalikarkelot yleisön viihdykkeeksi, ja odotukset perjantaille ovat myös maalirikkaassa ottelussa. ErVi:n maalia vartioi jo muutaman kauden liigassa pelannut lahjakas Nemo Sipilä, joka on myös näyttänyt taitonsa liigassa, ja on liigatasolla kova nimi.

Täksi kaudeksi EräViikingeistä Raholaan ja Näätiin saapunut Luka Ainoa kommentoi odotuksiaan perjantaille seuraavasti, ”Pelit ovat alkukaudesta koko ajan menneet parempaan suuntaan. Omalla kohdallani kentälliseen ja sen tunnistamiseen, minkälaisia pelaajia ympärillä on, on vienyt hieman aikaa, mutta nyt kun alkaa tietämään mitä pelikaverit kentällä tekevät, alkaa itsestäkin saamaan vielä enemmän irti kentällä. Ihan huikeat fiilikset on perjantaina päästä pelaamaan ensimmäistä kertaa Mosalla osana vierasjoukkuetta. Ottelusta tulee varmasti vauhdikas, ja uskon että maaleja ei ainakaan jää puuttumaan. Meille selkeät mahdollisuudet ovat kaverin nuoressa rosterissa, mutta toisaalta se on myös perjantain ottelussa meille uhka. Meidän valttikorttimme on kuitenkin vastustajan kokemuksen puute, ja uskon että tuomme sillä kolme pistettä Raholaan mukanamme Helsingistä”.

Ottelu alkaa Mosahallilla klo 18:30, ja on seurattavissa Ruutu+ palvelun kautta.