07.02.2024

Nokian KrP ja Valtteri Viitakoski ovat yhteistuumin käyttäneet pelaajan viimekaudella solmiman sopimuksen optiovuoden kaudesta 2024-2025, ja näin ollen jälleen yksi tärkeä palanen joukkueen runkoa on kinnitetty ensi kaudelle jo hyvissä ajoin. Vasta kaudelle 2017-2018 salibandyn pariin vaihtanut pelimies debytoi heti ensimmäisellä kaudellaan liigassa, iskien tehot 23+9 väkevinä näyttöinä tauluun. Viitakoski pelaa KrP:ssä ja liigassa tällä hetkellä kuudetta kauttaan, ja väliin mahtuu myös yksi kausi Sveitsin NLB:ssä tuolloin pelanneessa Thurgaun joukkueessa. Urallaan Viitakoski on iskenyt 145 runkosarjan otteluun maukkaat 133+61=174 ja pudotuspeleissä jälki on niin-ikää ollut väkevää tehoin 30+19 yhteensä 61 ottelussa. Maajoukkuetasolla Viitakoski on heti salibandyuransa alusta saakka kuulunut Kanadan maajoukkueen avainpelaajiin, jossa otteluita MM-kilpailuissa on kertynyt 24, ja pisteitä 38+16=54.

”Syyt option allekirjotukseen ovat, että uskoakseni tällä hetkellä ei löydy parempaa paikkaa taistella mestaruudesta ja paikkaa kehittyä pelaajana. Tekeminen arjessa on ainakin sillä tasolla, että ihmettelen jos ei jatkossakin taistella kirkkaimmista mitaleista. Omalta taholtani tavoitteena auttaa jengiä molempiin suuntiin ja rakentaa kivitaloa vastustajien maalin edessä jatkossakin! Myös joukkueen 96-Mafialta tuli ukaasi, että Eklundin ja Mäkisen poistumisen myötä, olisi elintärkeetä jatkaa jotta valta pysyy ”oikeissa” käsissä, ja tämä oli lopulta siis se oikea syy jatkosopparille. Terveisinä faneille: mafia lupaa tarjota katsojille viihdettä myös uudessa hallissa!”

Näätälauman sopimustilanne ylipäätään on tulevaa kautta ajatellen valoisa, kun esimerkiksi puolustuksen kapellimestari Nico Jonaesonilla on voimassaoleva sopimus myös ensikaudesta, kun viimekaudella solmitusta sopimuksesta käynnistyy toinen vuosi. Tulemme tiedottamaan lisää sopimustilanteesta kevään aikana!