20.02.2024

Nokain KrP:n F-liigajoukkueen mennyt viikko oli kaksijakoinen. Maanantain ottelussa Seinäjoella SPV:n isäntäjoukkue viskasi Näädän ulos hallista jo lähestulkoon alkulämmöillä, voittaen ottelun lukemin 8-2. Vieraat eivät oikein missään vaiheessa saaneet kupletin juonesta kiinni, ja näin SPV otti kauden avausvoittonsa KrP:stä vakaalla esityksellä. Viikon toisessa ottelussa LASB saapui Raholaan, ja kahden erän jälkeen ottelu olikin vielä lukemissa 4-4 vieraiden sitkeästi pysyessä mukana kahden erän ajan. Näätien kolmas erä oli kuitenkin liikaa vieraille, ja KrP jätti pisteet Raholaan lukemin 9-4. Viikon viimeinen ottelu Näädillä oli OLS:aa vastaan, joka käy juuri keskiviikkona vastassa ollutta LASB:ia vastaan tiukkaa taistelua pudotuspelipaikasta. Ottelu oli alusta loppuun vauhdikas ja tasaväkinen, ja OLS sai pitkitettyä ottelun aina jatkoajalle saakka. Jatkoajalla ylivoimalla KrP-kapteeni Joona Rantala naulasi pallon kuitenkin ylivoimalla maaliin, ja voiton Raholaan. Viikko oli siis hieman kaksijakoinen, ja tuntui ettei viikon otteluissa oikein yhdessäkään päästy varsinaiseen kliiniseen 60 minuuttiseen, vaikka LASB ottelu kohtalaisen hyvä olikin. Toki myös vastustajajoukkueet hoitivat leiviskäänsä vähintäänkin hyvin, varsinkin otteluissa joissa KrP kärsi pistemenetyksiä.

Tulevana perjantaina Näätä matkustaa kauden kolmanteen derbyyn, kun se kohtaa Classicin BläkBoksissa. Kauden avauskohtaamisessa Raholassa Näädät laittoivat rakkaan paikallisvastustajan lauluun nostaen samalla tien pystyyn Cupissa, mutta kauden toisessa kohtaamisessa Hakametsässä Classic näytti Näädälle kaapin paikan lukemin 4-10. Edeltävistä viidestä ottelustaan Classic on napsinut voiton jokaisesta, ja Familyn tahti onkin viimeaikoina ollut melkoisen kiitettävää, ja se porskuttaakin 15 ottelun voittoputkessa. Tehomiehenä on häärännyt vähemmän yllättävä herra, kun Ville Lastikka on iskenyt hävyttömät 49 maalia, ja 33 syöttöpistettä, johtaen siis pistepörssiä mukavalla 16 pisteen kaulalla seuraavaan. Myös Eemeli Salin ja Oskari Heikkilä mahtuvat 50 pisteen kerhoon, ja pörssin top10-pelaajistoon.

Näädät ovat viimeisestä viidestä ottelustaan hoitaneet neljä, joista viimeisimmän jatkoajalla. Joukkueen otteita on leimannut ehkäpä hieman epätasaiset otteet viimeaikoina, vaikka pistepussi onkin kertynyt ihan kohtuu tahdilla. Ykköskentällisen Kovanen-Rantala-Laakso, ovat KrP:n osalta 50 pistettä ylittäneet pelaajat, jotka niin ikää kuuluvat pörsin top10-pelaajistoon. Rantala tehokkaimpan on tähän mennessä summannut 61 tehopistettä.

Perjantaiseen otteluun kuntopuntarin valossa Classic lähtee ennakkosuosikkina, ja Näätälauma heitä siis haastamaan. Viimevuosina joukkueiden keskinäiset ottelut ovat ennestään kiristyneet, ja tasoero tiivistynyt, ja Pirkanmaan derbyt ovatkin olleet viimevuosina yksiä F-liigan koko sarjan kuumimmista otteluista. Taattua on, että askissa nähdään isoa tunnetta, kovaa taistelua, ja yleisölle tarjotaan viihdettä koko rahalla, kun Pirkanmaan kaksi parasta, ja F-liigan kovimman keihäänkärjen joukkuetta ottavat yhteen ja hakevat suuntamerkkejä kevään pelejä kohti edetessä.