29.02.2024

Näätälauman miesten F-liigajoukkueen kaksi edeltävää ottelua ovat sujuneet positiivisissa merkeissä, kun Pirkanmaan derbyssä Classic kaatui jatkoajalla lukemin 7-8, ja vieraissa Happeen hirvilauma 4-5. Näädät majailevat kolmantena ennen kahta viimeistä runkosarjan otteluaan, joissa vastaan asettuu Oilers kotona, sekä TPS vieraissa.

BläkBoksin perjantai-illassa viime perjantaina 23.2. Näädät säntäsivät ottelun alussa väkevästi 3-0 johtoon Eemil Ukkosen ja Valtteri Viitakosken (2) maaleilla vajaassa 10 minuutissa. KrP oli lähellä siirtyä jopa 4-0 johtoonkin, mutta Kim Hyrkkösen kokeilu kilpistyi rimaan, ja Classic onnistui kertaalleen avauserässä 3 minuuttia ennen erätaukoa kaventamaan ja avaamaan illan maalihanansa. Toisessa erässä kotijoukkue Classic iski jalkaa kaasulle, iskien peräti 4 osumaa, KrP:n puolestaan osuessaan kertaalleen Joona Rantalan toimesta rangaistuslaukauksesta. Toiselle erätauolle mentiin siis lukemissa 5-4. Kolmannessa Classic karkasi jo kahden maalin johtoon, mutta Näätien ylivoima tuotti tuttuun tapaan tulosta Mikko Laakson kaventaessa Classic alueen keskeltä eron jälleen maaliin. Tämän jälkeen Eemeli Salin puttasi kuittauksen takatolpilta, mutta Näätien ykköskentällinen Joonatan Kovasen johdolla oli eri mieltä. Ensin Kovanen laukoi puolesta kentästä hirmu pommilla Näädät maalin päähän, ja hetkeä myöhemmin vastahyökkäyksestä sama mies pöllytti Classic maalin etuylänurkkaa tuoden KrP:n tasoihin ja ottelun jatkoille. Jatkoajalla Näädät söivät Classic ylivoiman pois alta, jonka jälkeen vaihdosta tilanteeseen kirmannut kapteeni Rantala naulasi pelin pakettiin, ja Pirkanmaan herruuden runkosarjan osalta toista kautta putkeen Näädille.

Happee vierasottelussa Näädät olivat jälleen pelipäällä ottelun alusta alkaen luoden lukuisia maalipaikkoja, joskin viimeistelyn ollessa ontuvaa. Happeella oli myös omat paikkansa, mutta ensimmäiselle tauolle mentiin nollat taulussa. Toisessa erässä 3.52 kellonlyömällä Näätäkuninkaalle pedattiin Kim Hyrkkösen toimesta oiva vetopaikka, ja Johansson sujautti tarkan laukauksen Happee-maalin etukulmaan ruuhkan lävitse. Näädät kuitenkin lepsuilivat, ja Happee pääsi Jami Mannisen toimesta maalinedustalta kuittaamaan osuman, ja hetkeä myöhemmin Markus Salmi vei kotijoukkueen johtoon ylivoimalla. KrP:lle vihellettiin kuitenkin rangaistuslaukaus erätaukokellon soidessa, ja kapteeni Rantala iski pilkulta pallon tylysti maaliin, ollen edelleen pitelemätön rankkareissa tällä kaudella 100% onnistumisprosentilla. Kolmannessa erässä Salmi vei Hirvilauman jälleen johtoon, mutta kaksikko Nico Jonaeson – Valtteri Viitakoski naulasi kuulan reppuun hetkeä myöhemmin ja ottelun tasoihin. Näätäkolmonen vei KrP:n johtoon Topias Simosen kaukolaukauksella, mutta Happeen konkarihyökkääjä Jami Manninen pyssytti kotijoukkueen vielä tasoihin ja jatkoille. Jatkoajalla Näätien sankarina toimi Juuso Ahola, joka siirsi Valtteri Viitakosken katkoman Happee-syötön jälkeisen lätyn takatolpilta sisään ja voiton mukaan Raholaan.

KrP:n seuraava, ja Raholan liikuntakeskuksen historian viimeinen Näätien runkosarjaottelu pelataan tulevana maanantaina 4.3. klo 18.30 alkaen. Saavu siis paikalle Raholan virallisiin läksijäisiin, toivottamaan kevään parhaat pelit tervetulleeksi! Otteluliput myy tiketti.fi