03.03.2024

Nokain KrP:n miesten F-liigajoukkue pelaa kauden viimeisen runkosarjan kotiottelunsa huomenna, maanantaina 4.3.2024 Oilersia vastaan klo 18.30 alkaen. Samalla kyseessä on historian viimeinen runkosarjan ottelu legendaarisessa Raholan liikuntakeskuksen Näätäluolassa. Runkosarjan viimeisessä ottelussa KrP kohtaa vieraskaukalossa Turun palloseuran. Nyt jos koskaan kannattaa tulla paikan päälle seuraamaan ottelua, sillä luvassa on spesiaalia oheisohjelmaa, ja takuuviihdyttävä F-liigan kärkikamppailu!

Joukkueista Oilers löytyy tällä hetkellä sarjataulukon 2. sijalta, viiden pisteen päässä johtopaikalla olevasta Classicista. Oilersilla on vielä teoreettiset mahdollisuudet runkosarjan voittoon, mikäli se voittaa molemmat jäljellä olevista otteluista, ja Classic taipuu SPV:lle varsinaisella peliajalla kauden viimeisessä ottelussaan. Varmaa siis on, ettei Oilers varmasti jätä kiveäkään kääntämättä taistellakseen vielä mahdollisesta runkosarjan voitosta. KrP:llä puolestaan on siinä mielessä panokseton ottelu, että Oilersia se ei enää kykene tavoittamaan, eikä myöskään neljäntenä oleva Indians kykene Näätiä sysäämään neljänneksi. Ottelussa kuitenkin takuuvarmasti haetaan askelmerkkejä ja asetelmia keväälle, eikä todellakaan ole mikään mahdottomuus että nämä kaksi joukkuetta kohtaisivat kevään peleissä, kuten viime ja toissa keväänäkin.

Kauden kaksi aikaisempaa kohtaamista ovat menneet Oilersin nimiin tällä kaudella. Raholan kohtaaminen syyskuussa päättyi 8-11 lukemiin, ja Tapiolassa pisteet jäivät Espooseen lukemin 7-3. Viimekaudella joukkueet taasen kohtasivat seitsemän kertaa, joista KrP otti kaikista voiton, ja välieräsarjassa Näätä luuttusi Oilersilla lattiaa yllättävänkin selkein lukemin 4-0 edeten finaaliin saakka. Edeltävistä neljästä ottelustaan kumpikin joukkue ovat ottaneet neljä voittoa ja hävinneet kertaalleen. Oilers kaatui Classicin toimesta, ja KrP taas kärsi tappion SPV:lle. Oilers on kolmen ottelun voittoputkessa, Näädät puolestaan neljän, joista kolme viimeisintä on ratkennut jatkoajalla.

Joukkueiden välisissä kohtaamisissa on usein ollut erittäin lämmin tunnelma, ja viihdettä on tarjottu koko rahan edestä. Joukkueiden hyökkäysmateriaalit pullistelevat taitoa sekä tehokkuutta, oma pää on varusteltu liigan kärkipuolustajilla, ja maalia tilkitsee liigan kärkikastin torjujat. Joukkeitaan johdattavat tämän kauden toiseksi ja kolmanneksi tehokkaimmat pelaajat, joukkueidensa ykkössentterit ja kapteenit, Oilersin Justus Kainulainen (48+23=71), sekä Joona Rantala (42+22=64). KrP:n osalta pörssin top-10 joukosta löytyvät 50 pisteen kerhoon itsensä kirjauttaneet Mikko Laakso ja Joonatan Kovanen, ja Oilersin seuraavaksi tehokkaimmat pelaajat ovat Iiskolan veljekset Tuomas (47 pistettä) ja Heikki (46 pistettä). Yli 40 pisteen miehiä molemmilta löytyy vielä yhdetä lisää, jotka ovat Rasmus Kainulainen ja viimeaikoina kovassa iskussa ollut Valtteri Viitakoski.

Oilers lähtenee hienoisena ennakkosuosikkina maanantaiseen otteluun kahden aikaisemman tämän kauden kohtaamisen valossa, mutta KrP on kevään mittaan väläytellyt parasta tasoaan, kaatamalla mm. Classicin, ja osoittaen myös venymiskykyä jatkoajalle päätyneissä otteluissa. Tämän enempää ottelua on varmasti vaikea tuloksellisesti ennakoida, sillä jokkueet ovat viimevuosina harjanneet joko tiukkoja yhden maalin otteluita, tai sitten murskalukemin päättyneitä rallatteluja.

Viimeistä runkosarjan kotiotteluaan maanantaina pelaava ikinäätä, kaikkien aikojen liigapyssy Henri Johansson odottelee Raholan läksiäisottelua seuraavin tunnelmin. ”Hieno ilta maanantaina varmasti tulossa, ja varmasti haetaan jo vähän asetelmia kevättä varten! Oilers alkaa olemaan tuttu vastustaja, kun ollaan heidät kahdella peräkkäisellä kaudella välierissäkin kohdattu. Oilers kääntää peliä hyvin ja on tehokas paikoissaan. Tällä kaudella kahteen otteeseen heille hävitty, ja niistä peleistä pitää paljon kyllä parantaa. Joukkueena ollaan pelattu vähän tahmeasti viimeaikoina, mutta toki myös parhaimmillaan väläytelty sitä mihin parhaimmillaan pystytään. Maanantaille ja kevättäkin ajatellen pelinopeutta ja kamppailupelaamista on parannettava isosti, ja luotan siihen että nyt vikoihin runkosarjan peleihin saadaan se pelimoodi päälle, eikä tarvi sitten pleijareissa enää ihmetellä ja hakea sitä”.

Kysyttäessä tuntemuksia Näätien ajanjaksosta Raholassa, sekä pientä muisteloa Näätäluolasta tuumaa konkari seuraavaa, ”Vihdoin ja viimein Raholan ajanjakso päättyy Näätien osalta. Hallia on odoteltu varmaan siitä asti kun siirryin Nokialle. Harmittavasti se tulee nyt sitten, kun #72 ripustaa tossut naulaan.. Pelikenttänä Rahola kuitenkin on ihan miellyttävä ollut, etenkin nykyistä aiempi pelialusta oli liigan paras. Vierasjoukkueelle Näätäluola on ollut todella ankea paikka, ja siitä ollaan kyllä saatu vuosien aikana isosti kilpailuetua. Rahola kun on ahdettu täyteen, niin aika infernaalisen tunnelman sinne saa luotua! Sitä tunnelmaa odotetaan myös tälle keväälle! Parhaat muistot Raholasta itselläni on ehdottomasti finaaleista mitä siellä on saatu pelata. Tunnelma on ollut uskomattoman hieno niissä, ja se on päällimmäisenä jäänyt mieleen. Toisena muistona tulee mieleen ensimmäinen mitali KrP:n kanssa, kun päästiin Raholassa juhlimaan pronssia!”

Alkuvihellys Raholassa klo 18.30. Otteluliput myy tiketti.fi ja matsi on seurattavissa Ruutu+ palvelun kautta. Nähdään hallilla!