30.01.2024

Nokian KrP:n miesten liigajoukkueen rakentaminen tulevalle kaudelle jatkuu, kun joukkue on solminut 2 vuoden jatkosopimukset Topias Simosen ja Eemil Ukkosen kanssa. Täksi kaudeksi OLS:sta Näätiin siirtynyt maalivahti Roni Tuononen puolestaan allekirjoitti KrP:n kanssa vuoden mittaisen jatkosopimuksen.

2002 syntynyt Simonen debytoi liigassa jo kaudella 2018-2019, Kuopion Welhoissa joukkueen noustua korkeimmalle sarjatasolle nykyisen KrP-valmentaja Janne Kainulaisen alaisuudessa. Kolme kautta Welhoissa kerrytti Simosella liigakokemusta 57 ottelun verran yhteispistein 12+12 = 24. Tämän jälkeen Simonen siirtyi Raholan Näätäluolaan KrP:n paitaan, ja on viimeistään tällä kaudella vakiinnuttanut paikkansa vakiokokoonpanossa. Näätien paidassa Simoselle on kertynyt 74 ottelua tehopistein 6+10 = 16. Sähäkästi liikkuva ja taitava Simonen on KrP-vuosinaan ottanut selkeitä kehitysaskelia, ja etenkin kuluvalla kaudella vakuuttanut monipuolisella ja ennakkoluulottomalla pelaamisellaan kahteen suntaan. Simosella on liigasta taskussaan 2 hopeaa, 1 pronssi ja näiden lisäksi myös SuomenCupin kulta. Nuorisomaajoukkueessa Simonen esiintyi myös MM-kilpailuissa, joista mukaan tarttui pronssia.

”Hyvät fiilikset jatkosta Näädissä. Olen viihtynyt Tampereella mainiosti, ja suurimmat syyt jatkolle on huippu joukkue jossa pystyny kehittymään pelaajana, ja ennen kaikkea on mahtavaa pelata mestaruutta tavoittelevassa joukkueessa. Koen, että tulevalla kaudella Näädissä pystyn ottamaan seuraavan stepin pelaajana eteenpäin, ja nousemaan sitä kautta kärkikenttiin. Odotukset tulevaltakin kaudelta ovat isot, sillä joukkueemme tulee olemaan jälleen kova, ja päästään ensimmäistä kertaa pelaamaan myös europelejä Näätäporukalla. Lisämausteen tuo toki myös ensikaudelle nouseva uusi halli Nokialla! Tulukee kahtoo pelejä hallille”, sanailee Simonen jatkostaan.

Toista kauttaan Näätäpaidassa pelaava Eemil Ukkonen jatkaa myös Simosen tapaan kahden vuoden sopimuksella KrP:n riveissä. Täksi kaudeksi kapteenistoon noussut Ukkonen on jo pitkään ollut liigassa kärkipään puolustajia, etenkin oman pään pelaamisen suhteen, ja tällä kaudella mies on löytänyt myös lisädraivia hyökkäyspään tuotteliaisuuteen. Ex-Happee kapteeni on liigaurallaan tähän mennessä pelannut 268 ottelua tehoin 56+89 = 145, ja pudotuspelikokemusta on kertynyt 84 ottelua tehoin 11+12=33. Ukkosella on Happeen paidasta värisuora mitaleita kahdella hopealla, sekä KrP:stä Cupin kulta ja liigan hopea. Maajoukkuetta Ukkonen on edustanut 4 ottelussa.

”Erinomaiset fiilikset jatkon suhteen. Päätös jatkaa Näädissä oli helppo, koska jatkosopimukseen oli molempien osapuolien halukkuus. Jatkosopimus jo tässä vaiheessa antaa rauhaa jatkaa laadukasta jokapäiväsistä työtä. Myöskin tieto siitä, että joukkue säilyy laadukkaana helpotti jatkosopimuksen syntyä. Näätien tulevaisuus itsessään tulee varmasti olemaan kirkas, sillä joukkueessa vallitsee hyvä ja terve kilpailutilanne, ja joukkueessa on jatkuvuutta. Ainoat tavoitteet tälle keväälle, ja myöskin jatkossa on kirkastaa aiempien kausien hopeat. Faneille terveisiä vielä loppuun, että paikat on imuroitu, joten ei muutaku mökkiä täyteen!!”, kommentoi Ukkonen omaa sopimustaan.

Kolmantena tärkeänä lenkkinä KrP on solminut jatkosopimuksen maalivahti Roni Tuonosen kanssa. 166 liigaottelun, ja 63 divariottelun kokemuksen omaava sähäkästi liikkuva Tuononen on jo vuosien ajan kuulunut liigan laatuvahtien joukkoon, mutta näytöt ovat suurimmalta osalta peräisin joukkueista, jotka eivät lähtökohtaisesti ole taistelleet aivan kirkkaimmista sijoituksista. Divarissa ja liigassa Welhoissa pelannut tuononen kävi kääntymässä muutaman kauden ajan OLS:n maalilla, jonka jälkeen matka jatkui täksi kaudeksi KrP:n paitaan. Tällää kaudella Miro Tuomalan kanssa vastuun jakanut Tuononen onkin torjunut palloja enemmän pelanneista vahdeista parhaimmalla torjuntaprosentilla, ja vaikuttaa päässeen erinomaisesti sisään KrP:n joukkueeseen ja pelitapaan. Näin ollen maalivahtitandemi pysyy samana myös tulevalla kaudella.

Tuononen kommentoi jatkostaan seuraavaa, ”Huippu tunnelmat jatkosopparista tottakai. Ollaan Miron kanssa oltu hyvä kaksikko, ja luottoa tuntuu löytyvän niin seurajohdolta kuin joukkueeltakin, jonka vuoksi jatkosoppari tehtiin. Henkilökohtaisella tasolla olisi tulevaisuudessa tarkoitus kehittää jokaista osa-aluetta tasaisesti, jotta heikkouksia saisi vielä vähennettyä. Odotukset joukkueelta jatkossa ovat, että kehityttäisiin kausi kaudelta hieman, ja kauden lopussa saataisiin kovasta työstä myös palkinto!”.