22.02.2015

Nokian KrP kohtasi torstai-illan kotiottelussaan TPS:n. Isäntien peli ei toisen erän hyviä hetkiä lukuun ottamatta rullannut täydellä teholla ja rennosti pallollista peliä pelannut TPS kaasutti ohi vahvan kolmannen erän myötä. Loppulukemat vieraille 6 – 10.

Ensimmäisessä erässä vierasjoukkue kontrolloi palloa selkeästi Näätiä enemmän. Pelin tempo ei ensimmäisen 20 –minuuttisen aikana noussut kovin korkeaksi. Laadukkaita maalipaikkoja siunaantui molemmille joukkueille neljä kappaletta. TPS oli paikoissaan ja molempien maalien edustoilla kuitenkin terävämpi vieden erän 3 – 1 lukemin. Näätien ainokaisen viimeisteli pikku hiljaa täyttä kuntoa lähestyvä Henri Johansson.

Toisen erän ensimmäiseen viiteen minuuttiin lätkitään kolme maalia; ensin Tomi Kolkkanen tuo Näädät maalin päähän. Tämän jälkeen vieraat osuvat kahdesti karaten jo 5 -2 johtoon. Toisen erän jälkimmäinen puolisko on kuitenkin kotijoukkueen. Johansson, Kalle Keskitalo ja Kolkkanen osuvat viiden minuutin sisään ja tuovat Näädät tasoihin. Erityisesti Keskitalon maali oli todella upeaa katsottavaa. Kangasmäki ja Johansson puhkoivat turkulaisten puolustuksen täydellisesti. TPS turvautui Näätien tasoitusmaalin jälkeen aikalisään, ja kotijoukkueen rynnistys lopahtikin toiseen erätaukoon mennessä.

Kolmas erä saa Näätien kannalta ikävän alun, kun vieraat siirtyvät 6 – 5 johtoon ajassa 42:09. Tämän jälkeen isännät eivät saa peliä kunnolla hallintaansa ja TPS:n peli vuorostaan vapautuu. Turkulaiset osuvat vielä kaksi kertaa erän puolivälin molemmin puolin kasvattaen johtonsa jo kolmeen maaliin. Johannes Jokinen kaventaa ylivoimalla lukemiksi 6 – 8 kun peliaikaa on jäljellä kolmisen minuuttia. Turkulaiset kuitenkin kestävät Näätien painostuksen ja toimittavat pallon vielä kahdesti tyhjään näätänuottaan. Loppulukemat siis vieraille 6 – 10.

Näätälaumalla oli läpi ottelun hankaluuksia löytää hyvää flowta viisikkopelaamiseensa. Viime viikot joukkue on harjoitellut melko siipirikkoisena, ja tämän näkyikin erityisesti ylivoimapelaamisessa. Johansson(2+1) ja Jokinen(1+1) pystyivät molemmat pelaamaan täyden ottelun. Toisessa erässä Näädillä oli mahdollisuus karata jopa muutaman maalin johtoon, mutta 5 – 5 tasoituksen jälkeen lisämaaleja ei erässä enää nähty. Kolmannessa erässä vieraat saivat aikaisesta johtomaalista selkeästi lisävirtaa, ja olivat ensimmäisen erän tapaan maalipaikoissaan terävämpiä. Turkulaisten voitto oli lopulta ansaittu; joukkue onnistui toteuttamaan omaa pelitapaansa isäntiä paremmin.

Näätälaumalla on runkosarjaa jäljellä vielä kolme ottelua, joissa vastaan asettuvat SPV, OLS sekä runkosarjan voiton jo varmistanut Happee.