22.02.2015

KrP:n B-juniorit katkaisivat viimein neljän ottelun mittaisen tappioputkensa eliittisarjassa. Huittisissa kaatuivat sekä lohkon jumbojoukkue FBC Turku että lohkokärki Porin Karhut.

Kahdessa edellisessä turnauksessa kontanneet B-Näädät olivat pudonneet eliittisarjan sarjataulukossa jo puolivälin alapuolelle. Joukkue lähti Huittisiin muuttamaan pelin suuntaa hiihtolomaviikon ja tautien verottamalla kokoonpanolla. Rivistä puuttui yli puoli tusinaa vakiopelaajaa. Heitä korvaamaan oli kutsuttu C-junioreista tutut vahvistukset Toni Jaakkola ja Anton Roth C-junioreista. Maalilla torjuntavastuu jäi yksin Jere Tomukorven harteille.

Ensimmäisessä pelissä kohdattu FBC Turku oli tullut Huittisiin vajaamiehisenä. Jo pelin ensihetket osoittivat, että turkulaiset tyytyivät altavastaajan rooliinsa. Ottelun ensimmäiset osumat nähtiin kuitenkin vasta kymmenennen peliminuutin kohdalla, kun Juho Väinölä ja Tuomas Töyrylä maalasivat toistensa syötöistä saman vaihdon aikana.

Toisessa erässä Mirko De Bonis vei KrP:n jo kolmen maalin johtoon kierteisellä kaukolaukauksella. Näädistä toisessa erässä maalinteossa onnistuivat myös Toni Rantala kerran ja Tuomas Töyrylä kahdesti. Kahden erän jälkeen taululla oli selkeät numerot 6–0 Näätien hyväksi.

Kolmannessa erässä KrP keskittyi selkeän johtoasemansa säilyttämiseen. Pelaajien kiusaus omien tehopisteiden metsästämiseksi pysyi varsin hyvin kurissa, ja kaikki kolme ketjua pelasivat omalle joukkueelle. Mitä pidemmälle ottelu eteni, yhä tärkeämmäksi tavoitteeksi nousi nollapelin turvaaminen erittäin varmasti pelanneelle maalivahti Jere Tomukorvelle.

Vaikka päätöserässä nähtiin muutama karmea harhasyöttö omalla alueella, Jere piti maalinsa puhtaana pelin loppuun saakka. Nollan pitämisen ohella Näädät onnistuivat kolmesti myös maalinteossa. Seitsemännen osuman tälläsi Juho Väinölä. Tämän jälkeen Anssi Kalenius pääsi maalin makuun kahdesti. Jälkimmäinen häkki syntyi ylivoimalla tutun syöttökuvion päätteeksi.

Joukkueen tehoista vastasi ennen kaikkea ykkösketju, joka mellasti Väiski Väinölän (2+3) ja Tumppi Töyrylän (3+1) johdolla. Kakkosketju onnistui tasakentällisillä kahdesti. Yksi maaleista syntyi ylivoimalla.

Kolmosketju jäi ottelussa tehopisteittä, mutta hoiti muuten tehtävänsä moitteettomasti. Nollapelin onnistumisessa iso ansio oli maalivahti Jere Tomukorvella, jonka käsitorjunnat olivat tavallistakin näyttävämpiä.

Toisessa pelissä KrP sai vastaansa lohkon kärkeen kuuluvat Porin Karhut. Edellisessä kohtaamisessa Karhut oli pyörittänyt Näätiä etenkin ottelun alussa miltei nöyryyttävästi. Nyt ottelu lähti liikkeelle huomattavasti tasaisemmin. Jo toisessa vaihdossa KrP siirtyi johtoon, kun Toni Rantala voitti kaksinkamppailun maalin edustalla ja siirsi pallon hallitusti verkkoon.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Näädillä kävi onnenkantamoinen, kun Eero Heikkilän omalta alueelta lähettämä avaus pomppasi Juho Väinölän mailaan ja lirui maalivahdin torjunnasta maaliviivan yli. Erän lopulla vahvasti puolustanut Heikkilä otti jäähyn estämisestä. Juuri kun jäähy päättyi, Karhut pääsivät tekemään kavennuksen näyttävän syöttökuvion päätteeksi.

Toisessa erässä pelitempo pysyi kovana, mutta Karhut pääsivät ottelutapahtumissa niskan päälle. KrP kuitenkin puolusti viisaasti joukkueena ja pyrki nopeisiin vastaiskuihin. Ne tuottivat pian KrP:lle ylivoiman. Sen aikana Juho Väinölän oikea-aikainen syötti löysi Anssi Kaleniuksen, joka toimitti varmasti pallon keskeltä maaliin.

Tämän jälkeen oli KrP:n vuoro saada jäähy. Rangaistuksen aikana maalinteossa onnistuivat hiukan yllättäen molemmat joukkueet. Ensiksi Toni Jaakkola riisti pallon aloituksen jälkeen, murtautui läpiajoon ja nöyryytti lopuksi eteen heittäytynyttä Karhujen nuorta maalivahtia. Porilaiset rankaisivat kuitenkin saman jäähyn aikana likipitäen samanlaisella ylivoimakuviolla kuin ensimmäisessä erässä.

Kolmanteen erään Karhut lähti kahden maalin takaa raivokkaaseen takaa-ajoon. KrP tiivisti viisikkopuolustustaan entisestään ja kyttäsi ovelasti tilaisuuksia vastahyökkäyksiin. Karhujen nostaessa karvaustaan paikkoja alkoikin syntyä.

Kolmannen erän ratkaisuhetkillä KrP onnistui peräti kolmesta. Kaikissa maaleissa oli osallisena Toni Jaakkola, jonka taidot pääsivät kunnolla esiin. Näädät siirtyivät erässä jo 6–2 johtoon ennen kuin Karhut onnistui ensimmäisen kerran täysillä kentällisillä. Peli viimehetkillä Juho Väinölä kaunisteli tyhjään maaliin loppunumerot 8–3 KrP:lle.

Ottelun tehomiehiksi nousivat Toni Jaakkola (2+2), Väiski Väinölä (2+1), Toni Rantala (2+0), Tumppi Töyrylä (1+1) sekä Eero Heikkilä (0+2). Ansio voitosta kuuluu koko nöyrästi puolustaneelle joukkueelle. Jälleen erinomaisesti pelanneen Jere Tomukorven edessä kovan puolustustaistelun onnistujia olivat edellisten lisäksi kolmoskentän työmyyrät Joona Joutsimäki, Eetu Keskinen, Anton Roth sekä aina luotettava O-P Laakkonen.

Toimitusteknisistä syistä KrP:n kahdesta edellisestä turnauksesta ei ole julkaistu otteluraporttia. Osasyynä tähän ovat myös valikoiva muisti ja armeliaisuus joukkuetta kohtaan.

Jyväskylän ja Iittalan turnauksista on tarpeen muistaa vain, että niissä tuli turpaan onnettoman ja ponnettoman peliesityksen jälkeen. Aina ei peli kulje yhtä hyvin kuin Huittisissa.

Ennen eliiittisarjan päätösturnausta Näädät ovat menettäneet jo teoreettisetkin mahdollisuudet jatkopeleihin. Turussa pelataan siis enää kunniasta ja mahdollisuudesta päästä tasapisteihin neljäntenä majailevan Fosunn kanssa.