29.03.2023

Nokian KrP:n miesten F-liigajoukkue selvitti tiensä liigan välieriin kaatamalla Oulun Luistinseuran suoraan neljässä ottelussa. Kolme ensimmäistä ottelua olivat lukemiensa puolesta tiukkoja koitoksia (7-6, 4-6, 7-5), mutta viimeisessä ottelussa Oulun Kastellissa Näätälauma iski taululle kaksinumeroiset luvut voittaen viimeisen ottelun lukemin 5-13, ja edeten kolmatta vuotta peräjälkeen F-liigassa neljän parhaan joukkoon. Välierien vastustajaksi päätyi Esport Oilers, joka lähetti hallitsevan Suomenmestarin, Tampereen Classicin laulukuoroon suoraan otteluvoitoin 4-0, antaen samalla myrskyvaroituksen loppukevättä ajatellen. Joukkueet kohtasivat myös viimevuonna välierissä, kun KrP eteni finaaleihin otteluvoitoin 4-2. Tuolloin ratkaisevassa 6. ottelussa jatkoajalla Näädät jatkoon iski voittomaalien erikoismies, tämän kauden Kamux-pelaaja Mikko Laakso.

Joukkueiden kauden keskinäiset ottelut menivät Näätien pussiin puhtaasti 3-0. Kauden ensimmäisen kohtaamisen Raholassa KrP selvitti rangaistuslaukauksilla lukemin 5-4, toisen Espoossa lukemin 5-8, ja kolmannen kotiluolassa lukemin 6-5. Kaiken kaikkiaan KrP on nyt kuuden ottelun voittoputkessa keskinäisissä otteluissa Oilersia vastaan.

Espoolaisten alkukausi lähti hieman yskähdellen käyntiin, mutta runkosarjan loppua kohden reipastunut Espoolaisryhmä päätyi loppujen lopuksi runkosarjassa sijalle viisi, ensimmäiselle kotieduttomalle sijalle. Puolivälierissä Oilers päätyi neljänneksi sijoittuneen Classicin tanssipariksi, mutta etenkin hurjassa iskussa olleen ykköskentällisensä turvin Espoolaiset ottivat neljä perättäistä voittoa ”Familystä”, joista kahdessa ratkaisua haettiin aina jatkoajalta saakka. Kauden edetessä Espoolaisten oman pään peli etenkin parani, ja ”Öljymiesten” aktiivinen karvi ja kääntöpeli etenkin olivat myrkkyä hallitseville Suomenmestareille. Puolivälierissä liekehtinyt ykköskentällinen iski vakiokokoonpanossaan Espoolaisten maaleista kahta vaille kaikki, ja nämä kaksi viimeistäkin maalia iski Santeri Lindfors paikatessaan Aaro Astalaa neljännessä ottelussa. Ykköshevosena puolivälierissä liekehti kolmeen otteluun tehot 7+7 iskenyt Astala, saaden tulitukea Justus Kainulaiselta 10+2 tehoin, sekä puolustaja Matias Veikkolalta 1+10 pistein. Ketjun kolmas hyökkääjä, runkosarjan pistepörssin kakkonen Heikki Iiskola iski myös mukavat 4+3 pisteet. Maalilla maajoukkuevahti Joonas Kaltiainen oli totutun vahvan, ja hoisi oman leiviskänsä puolivälierissä vähintäänkin kiitettävästi.

Näätälauma puolestaan pelasi vakuuttavan ja tasaisen runkosarjan vailla merkittävämpiä notkahduksia. Puolivälierissä OLS:aa vastaan KrP oli hallitsevampi osapuoli, mutta sitkeä OLS sinnitteli kolmessa pelissä hyvin mukana, ja ottelut päättyivät muutaman maalin erolla. Kolmannessa ottelussa Näädät saivat urkua auki enemmän, ja näyttivät että tehokkuutta löytyy myös KrP:n riveistä laajalti. Näädillä onnistumiset jakautuivat hieman Oilersia tasaisemmin, kun viimekeväänäkin upeassa iskussa olleen Joonatan Kovasen ollessa tehokkain 6+3 tehopistein, Mikko Laakson ja Joona Rantalan säestäen tehoin 4+3. Jopa yhdeksän pelaajaa iski Näätälaumasta vähintään pisteen per ottelu, ja lähes kaikki peliaikaa saaneet pelaajat pääsivät onnistumisien makuun myös tehopisteiden muodossa.

Välierien lähtökohdat ovat äärimmäisen maukkaat, ja vastakkain ovatkin kenties liigan tulivoimaisimmat joukkueet. Joukkeiden terävin keihäänkärki kestää vertailun puolin ja toisin, ja kummallakin joukkueella on myös maalille heittää liigan kärkiosaamista. Etenkin pudotuspeleissä joukkueiden ylivoimat ovat olleet kovassa iskussa, joten alivoimien toimivuuden merkitys tulee korostumaan erikoistilanteissa merkittävästi. KrP on pelityyliltään ehkä hiukan sopeutumiskykyisempi pallollisen pelin suhteen, sekä pitkissä hyökkäyksissä, siinä missä Oilers puolestaan on etenkin vuoden vaihteen jälkeen tiivistänyt omaa päätään merkittävästi, tinkimättä kuitenkaan äärimmäisen kovasta hyökkäyspään taitotasosta ja etenkin vastahyökkäyksien kliinisyydestä. Käänteentekeviä tekijöitä sarjassa varmasti tuleekin olemaan se, kuinka hyvin KrP pitää aisoissa Oilersin liekehtivän 1. kentällisen onnistuen samalla itse tehokkaassa hyökkäyspelissään, sekä kuinka Oilersin alemmat ketjut puolestaan onnistuvat pelissään Näätien vastaavia vastaan. Maalivahtien suhteen vaakakuppi on äärimmäisen tasaista, ja molemmat joukkueet voivat varmasti luottaa liigatason kärkivahtiensa osaamiseen maalipuiden välissä. Ei olisi ihme vaikka tästä välieräsarjasta tulisi pitkä, ja pienten marginaalien sarja.

Viimekevään välieräsarjan kutospelissä paketoinut hyökkääjä Mikko Laakso odottaa seuraavin ajatuksin perjantaina alkavaa välieräsarjaa,” Loistavat fiilikset välierien alla. Oilersia vastaan ollut aina vauhdikkaita ja tiukkoja matseja, ja vuosi sitten myös huikea välieräsarja. Oilers on erittäin hyvä joukkue kääntämään, ja erinomaisia yksilöitä täynnä. Meillä puolestaan puolivälierissä jokainen kentällinen onnistui suhteellisen hyvin ja tasaisesti. Sitä kun pystytään jatkamaan ja pelaamaan pallollisesti fiksusti, tulemme olemaan vahvoilla. Erikoistilanteet tulevat olemaan myös isossa roolissa, sillä molemmilla joukkueilla on hyvät ylivoimat. Nyt kannattaa siis suunnata Raholaan kannustamaan Näätiä ja seuraamaan huippusalibandyä. Tästä ei pelit juurikaan parane, Näädät on valmiina!”.

Ottelusarjan ensimmäinen peli Raholassa pelataan perjantaina 31.3.2023 klo 18.30 alkaen. Liput otteluihin myy tiketti.fi ja ottelut ovat seurattavissa Ruutu+ palvelun kautta. Nähdään hallilla!

Otteluaikataulu:

31.3.2023 klo 18.30 Raholan liikuntakeskus (Ruutu+ studio-ottelu)

2.4.2023 klo 17.00 Tapiolan Urheiluhalli

4.4.2023 klo 18.30 Raholan liikuntakeskus

7.4.2023 klo 15.00 Tapiolan Urheiluhalli (Nelosen studio-ottelu)

9.4.2023 klo 17.00 Raholan liikuntakeskus (tarvittaessa)

11.3.2023 klo 18.30 Tapiolan Urheiluhalli (tarvittaessa)

13.4.2023 klo 18.30 Raholan liikuntakeskus (tarvittaessa)