08.04.2023

Nokian KrP:n miesten F-liigajoukkue eteni toisena vuonna putkeen F-liigan finaaleihin kaatamalla viimekevään tapaan Esport Oilersin välierissä. Tällä kertaa finaalipaikka irtosi suoraan neljän voiton myötä. Viimeisimmässä ottelussa Espoon Tapiolassa 7.4.2023 KrP nappasi voiton luvuin 10-6 Näätäkuningas Henri Johanssonin johdolla, joka oli illan hahmo iskiessään tehopisteet 4+1. Kahden pisteen miehinä kunnostautuivat 2 maalia iskenyt Mikko Laakso, sekä 1+1 iskenyt Kim Hyrkkönen ja 0+2 iskenyt Juuso Ahola. Finaaleissa vastaan asettuu Turun Palloseura, joka sijoittui runkosarjassa toiselle sijalle.

Tämänpäiväsessä ottelussa Oilers selkeästi tuli pirteimmällä sisääntulolla otteluun verrattaen aikaisempiin kohtaamisiin, ja kävikin ensimmäisen erän alussa johdossa Justus Kainulaisen iskettyä vain 22 sekunnin kohdalla terävällä laukauksella kotijoukkueen johtoon. Mikko Laakso kuitenkin kuittasi siirretyn rangaistuksen aikana Näätälauman tasoihin Miska Mäkisen tarkasta passista maalin edestä. Noin 2minuuttia myöhemmin oli Nico Jonaesonin vuoro iskeä palloa nuottaan, ja iskeä Näädät johtoon laukauksella etukulmaan Henri Johanssonin upeasta poikittaissyötöstä Oilersin alivoimanelikon lävitse. Seuraavasta maalista vastasi hyvässä iskussa etenkin pudotuspeleissä ollut Kim Hyrkkönen, joka naulasi puolen kentän tuntumasta pallon rannelaukauksella aivan yläkulmaan ohi Joonas Kaltiaisen. Tämän jälkeen Olersille tuomittiin rangaistuslaukaus, jonka Heikki Iiskola kikkaili ohi Tuomalan kaventaen lukemat 3-2 tauluun. Seuraavaksi Tuomas Iiskolan tarkka laukaus löysi tiensä Näätämaalin takakulmaan, ja lukemat olivatkin yhtäkkiä tasan. 13 sekuntia ennen erän loppua vanha tutkapari Henri Johansson ja Morics Krumins sahasivat vasemmasta laidasta tyylikkäästi pallolla Johanssonilla laatupaikan, ja vähemmän yllättäen Näätäkuningas upotti pallon vastustamattomasti pallon maalin takakulmaan. Erän lopussa vielä KrP:llä oli muutama laatupaikka, mutta 3-4 lukemista lähdettiin erätauolle.

Toisessa erässä maalintekijätilastoon nimensä sai ainoastaan yksi pelimies, Henri Johanssonin osuessa kahdesti. Ensimmäinen osuma syntyi ajassa 24.49, kun sähäkkäjalkainen Juuso Ahola pääsi tuomaan palloa vauhdikkaasti oikeaa laitaa pitkin, ja tarkka syöttö löysi Johanssonin toisesta laidasta joka varmuudella iski pallon tyhjään uuniin. Seuraavassa Johanssonin maalissa puolestaan tarjoilijana oli Kim Hyrkkönen, joka löysi Johanssonin Oilersin maalialueen vasemmalta kulmalta, ja jälleen kaikkien aikojen pörssihai naulasi pallon nuottaan tehtaan takuulla. Enempää maaleja erässä ei nähty, vaikka Oilersin Aaro Astala ottikin jäähyn muutama minuutti ennen erän loppua.

Kolmanteen erään Oilers saapui veitsi kurkulla lukemista 3-6. Aaro Astala aloitti kolmannen erän maalitalkoot tuoden Oilersin maalinedustalta kahden maalin päähän Justus Kainulaisen syötöstä. Ajassa 43.33 oli Johanssonin vuoro iskeä neljäs maali peräjälkeen, kun Ahola jälleen toimi tarjoilijana, ja konkari iski jälleen pallon takakulmaan mielipaikaltaan. Muutamaa minuuttia myöhemmin maalinedustalla oli jälleen pahanteossa #72 selässään nimi Johansson. Tällä kertaa Johanssonia kuitenkin rikottiin, ja ”kunkku” pääsi kokeilemaan rangaistuslaukausta, joka ei tällä kertaa kuitenkaan tuottanut tulosta. Oilers tuli jälleen kahden maalin päähän Markus Markkolan ylivoima-golflyönnin myötä Tuomas Iiskolan laukauksen kakkospallosta. Vain hetkeä myöhemmin Rasmus Kainulainen iski pienestä kulmasta velipoika Justuksen syötöstä kotijoukkueen maalin päähän. Pelimiehen kympille siirryttäessä, jälleen kaksikko Ahola-Johansson oli ampaisemassa maalintekoon. Tällä kertaa kuitenkin Aholan syöttö kimposi Öljymiesten Tuomas Iiskolan mailasta omaan maaliin, ja Näädät olivat jälleen 2 maalin johdossa. Viimeiset hieman yli 3 minuuttia Oilers pelasi ilman maalivahtia, onnistumatta maalinteossa. Tyhjiin puolestaan osui Joona Rantala, joka korjasi pallon mukaansa Valtteri Viitakosken väkevän kaksinkamppailun myötä, ja kapteeni malttoi suojata palloa avoimelle vetolinjalle saakka tehden näin ollen 3 ottelussa putkeen osuman tyhjiin. Rantalan jälkeen vielä Mikko Laakso kaunisteli Joonatan Kovasen syötöstä lukemat taululle 6-10, ja Näätien voitonjuhlat saivat alkaa.

Ottelusarja Oilersia vastaan oli Näätälaumalta vahva esitys. Näätälauman verkkoon iskettiin koko välierien aikana vain 11 maalia 5 v 5 pelissä, peliotteiden tasakentällisin ollessa Näätälauman hallussa pääosin, ja paikoitellen vastustajan päädyssä pyörikin valkopaitainen hurrikaani. Ottelusarjan aikana myös Näätien akilleenkantapäänä kauden aikana ollut 6v5 peli vastustajan ollessa ilman maalivahtia parani silminnähden merkittävästikin, ja kahdessa viimeisessä ottelussa vastustajan ottaessa maalivahdin pois, ei KrP:lle tehty ensimmäistäkään maalia. Maalilla Miro Tuomala on tähän mennessä pudotuspeleissä näyttänyt, että mies on iskussa kevään peleissä pitkästä selkävamman kuntoutusjaksosta huolimatta, ja viimeisessä ottelussa Tuomala torjuikin 26 laukausta Näätämaalilla. Tähän mennessä tehokkain Näätä on tehot 13+6 iskenyt Henri Johansson, saaden tulitukea Joona Rantalalta 10+6, sekä Joonatan Kovaselta ja Mikko Laaksolta, joista kumpainenkin on iskenyt tehot 9+5 tauluun 8 ottelussa.

Finaaleissa Näätiä vastaan asettuu runkosarjassa toiseksi sijoittunut TPS, joka pudotuspeleissä raivasi matkansa finaaleihin suoraan voittamalla niin puolivälierät kuin välierätkin lukemin 4-0 edukseen. Välierissä Turkulaiset kaatoivat Jyväskylän Happeen. Näätälauman ja TPS:n väliset kohtaamiset tällä kaudella päättyivät jokainen rangaistuslaukauskilpailussa, ja otteluista TPS voitti 2 ja KrP yhden, joten ottelusarjasta voitanee odottaa äärimmäisen tiukkaa ja tasaista, ja mahdollisesti ratkaisua tullaan hakemaan pitkän kaavan mukaan niin otteluissa kuin sarjassakin kokonaisuutena.

Finaalien ensimmäinen runkopäivä on 16.4.2023 sunnuntaina. KrP:llä on kotietu myös finaaleihin runkosarjan voiton myötä, ja otteluiden ajankohdista, sekä pelipaikoista tiedotetaan tarkemmin niiden varmistuttua.