14.03.2023

Nokian KrP:n miesten F-liigajoukkue raivasi tiensä pudotuspeleihin mitä mainioimmalta paikalta, kun joukkue voitti runkosarjan ja pääsi valitsemaan puolivälierävastustajansa ensimmäisenä. Vastustajaksi valikoitui Oulun Luistinseura, joka sijoittui runkosarjassa kahdeksanneksi, eli viimeiselle pudotuspelipaikalle. Runkosarjan kaikki kohtaamiset päättyivät Näätälauman eduksi, kun Raholan ottelut päättyivät lukemin 9-8 ja 9-3, sekä Oulun kohtaaminen 5-6.

Joukkueet ovat aikojen saatossa liigassa kohdanneet yhteensä 25 kertaa, joista Näädät ovat voittaneet 14 kertaa, OLS 9 ja pisteet on tasattu kahdesti. Lisäksi neljä kertaa kohtaamisista on ratkennut vasta varsinaisen peliajan jälkeen. Peräti 17 otteluista on päättynyt maalin tai kahden erolla, ja vain viidesti toinen joukkueista on mättänyt kaksilukemaiset numerot taululle, ja näistäkin vain 2 ottelua on päättynyt voittajalle yli 4 maalin erolla. Voidaan siis historiallisten lukemien pohjalta ennustaa, että mitään suuria murskajaisia tuskin tässä pudotuspelisarjassa tullaan näkemään, joskin maaleja otteluissa varmasti nähdään runsaasti. 2020 luvun kohtaamisista 5 on mennyt KrP:n nimiin, ja OLS on puolestaan voittanut 2 kertaa, joten näiden tilastojen valossa vaakakuppi olisi hieman Näätien suuntaan, etenkin kun tämän kauden kohtaamisista KrP otti täydet 9 pistettä runkosarjassa.

Joukkeet pelityyliltään ovat siinä mielessä samankaltaisia, että molemmat joukkueet pyrkivät hallitsemaan peliä pallolla. Oman pään pelin suhteen kuitenkin KrP on ollut vahvempi, ja laajemman materiaalin sekä terävämmän kärkipelaajiston myötä Näädille voidaan asetella suosikin viittaa tähän sarjaan. Oululaisten riveistä kuitenkin löytyy runsain mitoin nuorta talenttia, jotka eivät suurimmalta osin ole vielä nousset suuren yleisön tietoon, joten pelkkänä syöttölautojen nippuna OLS:ia ei todellakaan voida pitää, vaan samettisia käsiä ja taitoa löytyy jokaisesta kentästä. Lisäksi luistinseuralta löytyy muutama kokeneempi, meritoitunut sotaratsu kokoonpanostaan, jotka tuovat oman mausteensa joukkueeseen. Molemmilla joukkueilla maalille on heittää laadukkaat maalivahdit, joskin tämäkin vaakakuppi hitusen kallistuu KrP:n suuntaan. Lisäksi fyysinen peli ja 1v1 kamppailutilanteet ennakolta pitäisi olla Näätälauman heiniä. Sarjan ehkä tärkeimmät kulminaatiopisteet ovatkin maalinteon tehokkuus, oman pään tarkkuus sekä maalivahtipelin onnistuminen. Lisäksi erikoistilanteet ovat merkittävässä asemassa, ja etenkin OLS:n tulee olla erittäin tarkkana KrP:n ylivoiman kanssa, ja välttää jäähyjä, sillä Näätien ylivoima on tällä kaudella ollut liigan parasta onnistuen 52,4% varmuudella, kun OLS puolestaan on tehnyt maalin 40,4% varmuudella ylivoimistaan. Alivoimalla KrP on ollut liigan neljänneksi paras, ja OLS puolestaan toiseksi huonoin.

KrP:n kapteeni Joona Rantala ruotii runkosarjaa, ja ennakoi tulevaa puolivälieräsarjaa seuraavasti: ”Joukkueelta runkosarja oli suht tasainen ja hyvä, ja etenkin kun pystyttiin nostamaan pistekeskiarvoa kovien pelien määrän noustessa sarjan joukkuemäärän laskettua. Joukkueena pystyimme myös parantamaan jokaisella osa-alueella kauden aikana, johon syynä oli se että myös pelaajat kehittyivät kauden aikana. Runkosarjan ykköspaikkaan ei myöskään voi olla kuin tyytyväinen. Pudotuspelejä ajatellen ehkä suurimpana parannettavana on pelaamista vastustajan pelatessa ilman maalivahtia kuudella viittä vastaan. Kentällisen pelin suhteen kausi ollut myös hyvä ja tasainen. Omalta taas osaltani alkukausi oli hieman vaikea, ja joulukuusta alkaen tuntui että alkoi taas peli löytymään paremmin, mutta kokonaisuutena ajatellen oma peli on kokonaisvaltaistunut, ja olen kyennyt auttamaan joukkuetta myös muutenkin kuin pisteitä tekemällä, mutta silti olen pystynyt olemaan tuottelias myös hyökkäyspäässä, johon täytyy olla erittäin tyytyväinen. Lisäksi omaa peliä olen tällä kaudella onnistunut muovaamaan sen mukaan, mitä illan ottelu ja vastustaja ovat vaatineet. Joskus on tarvinut kyykkiä, puolustaa ja ryynätä enemmän, mutta silti olen kyennyt pitämään tulosvastuuta yllä, vaikkakin pisteitä ei ole ihan samalla tavalla tullut kuin aiemmin. Toki tähän hieman myös sentterin rooli on vaikuttanut, mutta nämä asiat on omassa pelissä erityisesti lämmittänyt tällä kaudella, ja näitä juttuja aion myös jatkaa playoffeissa.

OLS vastustajana on tosi sitkeä joukkue, jota vastaan joutuu aina pelaamaan 60 minuuttia täysillä. Pelilliset vahvuudet OLS:lla on nykyisin pallollisessa pelissä, ja joukkueesta löytyy paljon nuoria ja taitavia pelaajia. Meillä toisaalta on kokemusta enemmän isoista peleistä, ja pudotuspeleistä joka on ehdottomasti meidän vahvuus, ja toisaalta myös OLS:n heikkous johon meidän tulee iskeä. Lisäksi ehjä otteluiden läpivienti on meidän pelissä isossa roolissa. Vaikka välimatkat onkin pitkät vieraspeleihin joukkueilla, se tuskin vaikuttaa sarjassa sen suuremmin. Kotietu taas on tärkeä etu, ja kiva päästä aloittamaan pelit kotiluolasta, ja mikäli tarpeen vaatii niin myös seiskapeli pelata kotona. Loppuun vielä Näätäyhteisölle terveisiä, että toivottavasti saadaan lehterit täyteen ja rakennetaan yhdessä samanlainen tarina kuin viimekeväänä, ja päätetään se tällä kerralla sen ansaitsemalla tavalla!”

Ensimmäinen puolivälierä pelataan Raholan liikuntakeskuksessa 15.3.2023 klo 18.30 alkaen. Liput otteluun myy tiketti.fi. Tervetuloa mukaan rakentamaan kaikkien aikojen Näätäkevättä yhdessä!