01.04.2022

Näätien miesten F-liigajoukkue selvitti tiensä SPV:tä vastaan puolivälieristä välieriin otteluvoitoin 4-0. Neljännessä ottelussa F-liigan maaliskuun pelaaja Mikko Laakso iski hattutempullisellaan SPV:n kesälomille, tehden ratkaisevan 4-3 maalin ylivoimalla vain neljä sekuntia ennen loppua! Ottelusarjassa Näätälauman kakkoskentällinen varsinkin oli mainiossa iskussa Kovasen iskiessä 4+4 tehot Näätien tehokkaimpana, ja Rantalan ja Laakson säestäessä seitsemällä tehopisteellä. Ykköskentällinen iski myös tehoja taisaiseen tahtiin, ja erityisesti Morics ”latvian pikajuna” Kruminsin (3+2) tehokkaat otteet nousivat esille hienosti. Näätäkolmonen puolestaan ei päästänyt maaliakaan sarjan aikana, ja he tekivät kaksi osumaa, joten onnistumisia saatiin laajalla rintamalla.

Välierissä Näätälauman vastukseksi asettuu kovalla hyökkäysarsenaalilla operoiva, KrP:n entisen valmentajan Heikki Luukkosen valmentama, Esport Oilers. Kauden kaksi aikaisempaa kohtaamista meni KrP:n nimiin, joista varsinkin kotona pelattu ottelu oli Näätälauman näytöstä lukemin 13-4, Mikko Laakson iskiessä uskomattomat 5+3 tehopisteet tauluun.

Oilers selvitti tiensä paikallissarjasta Indiansia vastaan välieriin otteluvoitoin 4-1 repaleisella kokoonpanolla operoineen Indiansin sitkeästä taistelusta huolimatta. Oilersin tehomiehinä tuttuun tapaan hääräsivät Justus Kainulainen (8+2), Tuomas Iiskola (3+4), sekä Rasmus Kainulainen (2+4).

Ottelusarjasta ei viihdearvoa varmastikaan tule puuttumaan, sillä vastakkain ovat kaksi joukkuetta, jotka ovat täynnä F-liigan mittakaavalla aivan kärkipään hyökkääjiä. Lisäksi molempien joukkueiden maaleja vartioi liigan kärkivahdit, KrP:n Miro Tuomala & Oilersin Joonas Kaltiainen. Viimevuosina joukkueiden välillä ollaankin nähty varsin runsasmaalisia otteluita, jotka useimmiten ovat päättyneet vain muutaman maalin erolla. Oilers on vuosien saatossa ollut niskan päällä, mutta varsinkin tällä kaudella tulosten valossa vaakakuppi on hienoisesti kääntynyt Näädille. Siinä missä Oilersillä on suuri määrä hyökkäyspään luovuutta ja talenttia, voitanee KrP:tä hieman mukautumiskykyisemmäksi ja organisoidummaksi joukkueeksi, joka ei myöskään hyökkäyspään kärkiosaamista vertaillessa tanssiparilleen kalpene. Runkosarjassa joukkueiden tilastot olivat lähes identtiset. KrP raapi kasaan kaksi pistettä enemmän, tehden 193 maalia ja päästäen 116 maalia. Oilers puolestaan iski 196 maalia, ja pallo löytyi omasta verkosta 115 kertaa. Luvassa on siis ennakko-asetelmien valossa viihdyttävä F-liigan kirkkaimpien tähtipelaajien maustama ottelusarja, josta ei räiskettä kentällä, tai taustojen valossa tule puuttumaan!

Ensimmäinen välierä pelataan Raholassa sunnuntaina klo 17.00 alkaen. Molemmilla erätauoilla KrP myös julkaisee kaksi uutta pelaajaa kaudelle 2022-2023. Liput haltuun Tiketistä, ja nähdään hallilla! Otteluisäntänä sunnuntain kohtaamisessa toimii Punamusta!