02.04.2022

Nokian KrP:n miesten F-liigajoukkueen rakentaminen kaudelle 2022-2023 on jo täydessä vauhdissa. Menneellä viikolla Näätälauma julkaisi merkittävät kolme jatkosopimusta, kun F-liigan helmikuun pelaaja, ja kapteenina tällä kaudella toiminut Joona Rantala solmi Näätien kanssa kaksivuotisen sopimuksen, maaliskuun F-liigan pelaaja Mikko Laakso 1+1 vuotisen sopimuksen, ja puolustajien pistepörssin voittanut Miska Mäkinen niin ikään 1+1 vuotisen sopimuksen.

Vuonna 1999 syntynyt Rantala on 23-vuoden iästään huolimatta pelannut miesten liigaa jo kaudesta 2015-2016 debytoiden tuolloin Lappeenrannan NST:n riveissä. Classicissa kauden viettänyt, ja suomenmestaruuden vuonna 2017-2018 voittanut Rantala onkin Näätäpaitaan siirtymisen jälkeen ollut yksi liigan valovoimaisimpia tähtiä, ja mahtuupa hänen uralleensa myös yksi pelattu kausi Sveitsissä. Kaikenkaikkiaan liigan runkosarjassa Rantala onkin summannut 148 ottelussa kovat 159+128=287 tehopisteet. ”Uskomattoman hienoa, että saa jatkaa näätälogo rinnassa. Ympärille on löytynyt paljon samanhenkisiä ukkoja, jotka ovat valmiina laittamaan parhaan peliin joka tiistai aamukin, kun ulkona on pimeetä ja kylmä. Isoin tekijä sopimuksen syntymiseen on joukkue. Joukkue on täynnä tärkeitä ystäviä ja uskon myös, että tällä arkitekemisen tasolla tulemme voittamaan. Tämä on myös paras paikka henkilökohtaiselle kehittymiselle. Nokialla tehdään tällä hetkellä ja on tehty jo pitempääkin paljon asioita oikein. Lämmin kiitos myös Antti Seppälälle, joka jälleen oli isossa roolissa mahdollistamassa jatkosopimusta”, Kommentoi Rantala jatkoaan.

Vuotta vanhempi Mikko Laakso on myös pelannut liigaa kaudesta 15-16, debytoiden Helsinkiläisen M-Teamin riveissä, juurikin Jarmo Härmän alaisuudessa. Kahden kauden jälkeen SC Hyvinkään kasvatti suuntasi myös Raholaan, ollen varsinkin pudotuspeleissä hyvässä iskussa Näätälauman voittaessa seurahistoriansa ensimmäisen pronssimitalin. Liigassa 163 otteluun on syntynyt mukavat pisteet 108+105 = 213, ja pudotuspeleissä Laakso on ollut myös mainiossa vireessä iskien 40:neen otteluun 45 tehopistettä. Laakso kommentoi jatkoaan näin, ”Mahtavat fiilikset jatkaa näädissä. Näädät ollu itelle paras mahollinen paikka kehittyä pelaajana ja ihmisenä. Jengiläiset ja taustat on täynnä huikeita tyyppejä josta on tullu toinen perhe. Ens kaudelle tulossa sopivasti uusia tuulia joten innolla ootan tulevaa. Uskon myös et ite pystyy ottamaan seuraavia steppejä parhaiten just täälä joten se vaikutti jatkoon isosti. Tavotteena tottakai voittaa kaikki mahdollinen näätien kanssa ja ite murtautua maajoukkueeseen kunnolla. Nähdään ja iloitaan jatkossakin Raholassa”

Vuosimallia -96 oleva Tapanilan Erän kasvatti Miska Mäkinen on uransa aikana edustanut useampaakin seuraa. Kasvattiseuransa lisäksi Mäkinen on nähty Indiansin, ErVin & LASB:in riveissä ennen vuodentakaista siirtymistään Raholaan. Lahden vuosinaan puolustajan paikalle kotoutunut Mäkinen onkin noussut viimekausien aikana yhdeksi liigan isoimmista puolustajanimistä, ja tällä kaudella Mäkinen onkin ollut kenties liigan paras puolustaja, ainakin pisteiden valossa, kun hän vei puolustajien pörssin nimiinsä tehoin 13+21=34, joka oli myös miehen henkilökohtainen ennätys. Liigaurallaan 162 ottelua pelannut Mäkinen on summannut tehot 51+92=143 runkosarjassa, ja häneltä löytyy palkintokaapistaan nuorten maailmanmestaruuden lisäksi värisuora A-junioreiden SM-sarjasta (nyk. P21 SM-sarja). ”Huippu fiilis jatkaa Nokialla, meillä on hyvä jengi kasassa ja realistinen mahdollisuus voittaa useita mestaruuksia! Olen viihtynyt ja kokenut, että sopeudun hyvin joukkueeseen ja joukkueen pelitapaan. Tavoitteena on joka kausi voittaa mestaruus ja tietenkin kehittyä henkikökohtaisesti täyteen potentiaaliin!, kommentoi Mäkinen.

Nokian KrP julkaisee sunnuntain välieräottelun erätauoilla kaksi uutta pelaajaa kaudelle 2022-2023, sekä torstain välieräottelussa yhden uuden pelaajan. Jatkosopimuksia tiputtelemme yleisön tietoon pitkin kevättä.