04.04.2022

Nokian KrP:n miesten F-liigajoukkue otti ensimmäisen kiinnityksen jatkopaikkaan, kun välierät polkaistiin sunnuntaina Raholassa käyntiin.

Oilers oli kuskin paikalla ottelun alusta, ja valmiina otteluun. Espoolaiset karkasivatkin 0-2 johtoon ensimmäisessä erässä, kun Tuure Ailio iski Ilari Talvitien lähettämän laukauksen kakkospallon sisään, ja Antti Suomela purjehti Näätien hyökkäysalueelle vasenta laitaa pitkin ja lähetti tarkan laukauksen Miro Tuomalan vartioiman Näätämaalin takakulmaan. Näitä maaleja edelsi Näätien ylivoima, joka ei vielä tässä vaiheessa tuottanut tulosta. Suomelan maalin jälkeen Rasmus Kainulainen, ja Santeri Lindfors ottivat jäähyt. Ensimmäisen jäähyn Espoolaiset vielä kestivät, mutta tämän jälkeen Nico Jonaeson kavensi lukemat Joonatan Kovasen syötöstä lämärillä takanurkkaan, ja erätaukolukemat olivat 1-2.

Toisen erän alkupuolella Miska Mäkinen komennettiin istunnolle toistuvasta väärästä pelitavasta, ja Tuomas Iiskola siirsi ylivoimalla Oilersin 1-3 johtoon tarkalla ylänurkkalaukauksella. Viisi minuuttia myöhemmin KrP:n ylivoima tuotti jälleen tulosta Rasmus Kainulaisen istuttua toistamiseen jäähyaitioon, kun Mikko Laakso nautiskeli tällä kertaa pudotuspelien tehokkaimman Näädän Joonatan Kovasen poikittaissyötöstä Näädät jälleen maalin päähän.

Kolmannessa erässä varsinkin Miro Tuomala otti isoja torjuntoja, ja piti KrP:n mukana pelissä. Näätälauma tulikin tasoihin viiden minuutin kohdalla Nico Jonaesonin löydettyä Kruminsin vasemmalta kulmalta. ”Latvian pikajuna” sijoitti pallon varmasti etukulmaan ranteella tasoittaen ottelun. Rapeat kolme minuuttia myöhemmin Krumins katkaisi Oilers-puolustuksen lähettämän pallon keskialueella, jatkoi sen Valtteri Viitakoskelle vasempaan laitaan, josta laituri taisteli rehdin kamppailuvoiton, ja lähetti pallon kohti Henri Johanssonia takatolpille pallon kimmotessa Oilers pelaajan lavasta maaliin ja Näädät ensimmäisen kerran johtoon. Oilers otti seuraavan aloituksen jälkeen aloitusvoiton ja Kaltiaisen pois maaliltaan, ja nopealla vastahyökkäyksellä Matias Veikkola tuuttasi pallon putken alle parhaasta maalintekosektorista keskeltä, Rasmus Kainulaisen syötöstä. Näin ottelu päättyi tasan varsinaisella peliajalla, ja jatkoajalta lähdettiin hakemaan ratkaisua.

Jatkoajalla peli muuttui hieman varovaisemmaksi, ja molemmat joukkueet kokeilivat hyökkäämistä vuoron perään, Näätien hienoisesti halliten pallolla. Noin seitsemän minuutin kohdalla Valtteri Viitakoski sai pystysyötön laitaan, ja lähti röyhkeästi haastamaan Oilers puolustusta. Tuomas Iiskolalla ei ollut muuta vaihtoehtoa pitääkseen Viitakosken aisoissa, kuin rikkoa, ja näin Näätälauma pääsi ylivoimalle saaden myös vapaalyönnin mainiosta paikasta. Vapaalyönnistä Joona Rantala pelasi pallon oikeaan kulmaan Nico Jonaesonille, joka heitti yhdellä kosketuksella ”leivoksen” maalille, josta Mikko Laakso ohjasi pallon ilmasta maaliin räjäyttäen Raholan yleisön voitonjuhliin. Näin siis ensimmäinen kiinnitys kohti finaaleitä Näädille!

Välieräsarjan toinen ottelu pelataan tiistaina Espoon Tapiolassa, klo 18.30 alkaen. Ottelua voit seurata myös Ruutu+ kautta!