04.04.2022

Nokian KrP:n miesten F-liigajoukkueen rakentaminen kaudelle 2022-2023 on jo hyvässä vauhdissa. Sunnuntaisen Oilers-välieräottelun erätauoilla julkaistiin kaksi uutta pelaajasopimusta tulevalle kaudelle, kun Kooveen kasvatti Kim Hyrkkönen siirtyy Raholaan Sveitsin NLA:sta Chur Unihockeyn riveistä, ja Eemil Ukkonen Jyväskylän Happeesta.

Hyrkkönen, joka on Sveitsissä pelannut kaudesta 2019-2020 alkaen debytoi liigassa kaudella 2017-2018 Kooveen paidassa. Kahdella liigakaudella Hyrkkönen keräsi tehot 1+1 yhteensä 25 ottelussa. Sveitsissä isompaan rooliin päässyt hyökkääjä iski kolmen kauden aikana 72 ottelussa 83 pistettä, ollen yksi sarjan tehokkaimpia keskushyökkääjiä menneellä kaudella. Hyrkköseltä löytyy myös yhteistä historiaa KrP:n valmentaja Ilja Pantzarin kanssa Kooveesta, jossa Hyrkkönen voitti Pantzarin valmennuksessa B-junioreiden SM-kultaa.

Hyrkkönen kommentoi siirtoaan seuraavasti; ”Tosi positiivisilla ja odottavaisilla fiiliksillä lähden kohti ensi kautta Näätäpaidassa. Viime kesänä kävin näädän mukana muutamissa lajitreeneissä ja olin silloin välittömästi vakuuttunut joukkueen tasosta, yhteishengestä ja nälkäsestä tekemisestä! Aivan varmasti loistava paikka kehittyä pelaajana henkilökohtaisesti seuraavalle tasolle ja tietysti lähteä joukkueena tavoittelemaan sitä kirkkainta keväällä! Raholassa tavataan!”

Ukkonen debytoi kasvattajaseuransa Happeen riveissä F-liigassa jo kaudella 13-14. 1996 syntynyt puolustaja on pelannut Hirvilauman riveissä runkosarjassa 211 ottelua tehoin 49+64=113, ja Happeessa hänen palkintokaappiinsa kertyi yksi kulta, kaksi hopeaa ja yksi pronssi. Tämän lisäksi Ukkonen toimi Happeen kapteenina kaudesta 20-21 alkaen. Maajoukkuetasolla Ukkonen on edustanut poikien U19, ja U23 maajoukkueita. Myös miesten maajoukkueessa hän on esiintynyt kahdessa ottelussa.

Ukkonen puolestaan kommentoi siirtoaan näin; ”Valitsin KRPn, koska seura on selvästi menossa eteenpäin vuosi vuodelta ja tekeminen on ammattimaista. Joukkue on mielestäni hyvin lähellä valmiina taistelemaan mestaruudesta ja haluan olla mukana tässä tavoitteessa”

Lämpimästi tervetuloa Näätälaumaan molemmille!

Julkaisemme tulevalla viikolla jatkosopimuksia, sekä torstain 3. välierässä erätauolla yhden uuden pelaajan!