25.03.2022

Nokian KrP:n miesten edustusjoukkue raivasi tiensä F-liigan välierävaiheeseen. Puolivälieräsarjassa Seinäjoen Peliveljet kaatuivat otteluvoitoin 4-0 (4-3, 1-10, 7-4, 3-5). Neljännessä ottelussa ratkaisumaalin viimeisteli Mikko Laakso ylivoimalla, vain neljä sekuntia ennen ottelun loppua täydentäen hattutemppunsa Seinäjoen illassa.

Suorista neljästä otteluvoitosta huolimatta ottelut olivat yhtä lukuunottamatta tasaisia vääntöjä. Varsinkin kahdessa viimeisessä ottelussa yleisölle tarjottiin aitoa playoffkiimaa kovien kaksinkamppailuiden ja korkean tunnetason myötä. KrP oli kuitenkin sarjan aikana enemmän pallollinen joukkue, ja loi suuremman määrän vaarallisia maalipaikkoja hyödyntäen ne paremmin. Myös Näätämaalilla Miro Tuomala pelasi vakuuttavan ja tasaisen sarjan venyen myös huipputorjuntoihin tarpeen tullen.

Näätälauman tehomiehenä puolivälierissä hääräsi mainioon kevätvireeseen äitynyt Joonatan Kovanen, joka iski sarjassa tehot 4+4 tauluun, ja on myös täten tuplannut aikaisemman playoffien maalisaldonsa. Tehopisteissä Näätien ”kakkoskenttä” oli muutenkin hyvin edustettuna, sillä Mikko Laakso iski tehot 4+3, ja kapteeni Joona Rantala 2+4. Nico Jonaesonin (3+3) johtama ykköskenttä oli tasaisen tehokas iskien sarjassa kuusi maalia, ja Emil Eklundin isännöimä kolmoskenttä pelasi myös mainion sarjan onnistuen kahdesti maalinteossa. Puolustajista tehokkaimpana hääräsi Morics ”Latvian pikajuna” Krumins iskien tehot 3+2, ollen tässä vaiheessa tehokkain puolustaja pudotuspeleissä. Seinäjoella pelatun neljännen ottelun jälkeen kapteeni Rantala kiittelikin Näätien puolustus- ja karvauspeliä, ja mainitsi sen asian olevan tärkeä mukaanotettavaksi jatkopeleihin. Muutenkin KrP:n peli vaikutti aikaisempia vuosia tiiviimmältä ja organisoidummalta ainakin katsojanäkökulmasta.

Välierien ensimmäinen runkopäivä on maanantai 4.4., ja tämän- ja ensiviikon aikana selviää Näätien välierävastus, sekä välieräotteluiden aikataulu tarkemmin, joista tiedotamme kanavillamme!

Sankoin joukoin kannustamaan Näätiä myös välierissä, jotta Näätä menee pitkällle kevääseen!