14.03.2022

Runkosarjan toiseksi sijoittunut Nokian KrP pääsi maanantaina 14.3. järjestetyssä valintatilaisuudessa valitsemaan runkosarjan voittaneen Classicin jälkeen puolivälierävastustajansa. Näätälauman valinnaksi päätyi tällä kertaa Seinäjoen Peliveljet. Joukkueen kapteenina Vili Liposen poissaollessa tällä kaudella toiminut Joona Rantala kertoi valintatilaisuudessa joukkueen äänestäneen asiasta, ja pelaajien valinnan olleen SPV, kuten myös valmennusjohdonkin. Näin ollen Näädät saavat vastaansa KrP:n ensimmäiseltä pronssikaudelta tutun vastustajan.

Joukkueet ovat kohdanneet pudotuspeleissä edellisen kerran kaudella 17-18, jolloin KrP eteni välieriin Happeeta vastaan voitoin 4-1. Viimevuosina joukkueiden välillä ollaan totuttu näkemään kiihkeitä, ja runsasmaalisia otteluita muutoinkin. Tämän kauden molemmat kohtaamiset KrP vei nimiinsä, kun kotona SPV kaatui lokakuussa lukemin 6-5, ja vieraissa helmikuussa 3-6.

SPV on joukkueena sekoitus kokemusta ja nuoruuden intoa. Keihäänkärkenä Seinäjokisilla häärää edelleen Sami Koski, joka juuri liittyi Henri Johanssonin seuraksi tuhannen uralla tehdyn tehopisteen kerhoon. Kosken lisäksi SPV:n kokoonpanossa löytyy useita mielenkiintoisia pelaajia. Viimevuosina loukkaantumisista kärsinyt Jari Hankkio on edelleenkin maalintekijänä F-liigan ehdotonta kärkipäätä, ja Hankkio onkin urallaan iskenyt yli maalin per peli, ja huippukautenaan 18-19 peräti 46 osumaa ja 60 pistettä. Lisäksi Jukka-Pekka Pelto-Arvoa ei voida sivuuttaa SPV:n pistenikkareista puhuttaessa. -93 vuosimallin hyökkääjällä tämä kausi on korkeimmalla sarjatasolla 9. ja pisteitäkin on kertynyt lähes piste per peli tahdilla. Muutaman viimekauden aikana Seinäjoella on myös noussut tuoreita kasvoja kantamaan vastuuta. Heistä mainittavimpana SPV:n toiseksi paras tehomies Juuso Keskinen (19+11), Konsta Haukkala (15+9), sekä tällä kaudella edustujoukkueseen murtautunut vaarallisesti laukova Aaro Tammiranta (9+6). Alakerrassa sukupolvenvaihdosta on edustanut parhaiten Jeri Heikkilä, iskien tehot 9+5 tällä kaudella. SPV:n maalia tilkitsee Koovee-kasvatti Rasmus Hasu, joka on viimevuosina noussut liigan kärkivahtien joukkoon, ja varsinkin viimekaudella oli viimeisessä kohtaamisessa Seinäjoella peikkona Näätälaumalle.

Näätälauman terävin keihäänkärki sijoittui F-liigan runkosarjan pistepörssissä 3-5. Joukkueen kapteeninnauhaa kantava, F-liigan helmikuun pelaajaksi valittu Joona Rantala oli pörssin kolmas tehoin 29+23, Mikko laakso 4. tehoin 25+23, joka vuoden 2022 puolella iski 18 otteluun 30 pistettä, ja ikinuori Näätäkuningas Henri Johansson 5. tehoin 22+26. Lisäksi varsinkin keväällä väkevässä vireessä olleet Valtteri Viitakoski (24+13), Nico Jonaeson (17+15), sekä Joonatan Kovanen (15+14) ansaitsevat maininnan. Puolustajista sen sijaan Miska Mäkinen dominoi koko kauden puolustajien pistepörssiä, sijoittuen kokonaispörssin 27:nneksi tehoin 13+21. Maalivahdit puolestaan pelasivat runkosarjan lähes puoliksi. Jesse Kanerva on esiintynyt koko kauden tasaisen varmasti, ja Miro Tuomalan otteet ovat paluun jälkeen nousujohteisia, ja esimerkiksi Oilersia vastaan Tuomala oli jäätävä.

Puolivälierissä voidaan olettaa SPV:n olevan puolustavampi osapuoli, sillä Seinäjokisten peli on jo pitkään nojannut laadukkaaseen puolustuspeliin. Näätälauman alakerta on tällä kaudella ollut tiiviimpi kuin viimekaudella, ja Näädät päästivätkin neljänneksi vähiten maaleja koko sarjassa, tehden kolmanneksi eniten. Näädät kuitenkin nojaavat enemmän hyökkäyspäähän, ja pallolliseen peliin, kuin omassa päässä kykkimiseen, ja Näätälaumasta löytyykin laajalla rintamalla onnistuneita pelaajia kokoonpanosta, jotka voidaan tarpeen tullen heittää mihin vain kentälliseen. Sarjassa mitataankin sitä, kuinka Näätälauma onnistuu murtamaan SPV:n tiukan puolustuspaketin, tai kuinka SPV onnistuu vesittämään Näätien tulivoiman ja käyttämään omat paikkansa.