04.03.2022

Nokian KrP:n miesten F-liigajoukkue matkaa lauantaina 5.3 Turkuun TPS:n vieraaksi runkosarjan viimeiseen otteluun. KrP majailee tällä hetkellä runkosarjan sijalla 2, ja lauantain kotijoukkue TPS puolestaan sijalla kolme viiden pisteen päässä Näädistä, kun molemmilla on 25 ottelua pelattuna. Kauden aiempi kohtaaminen päättyi KrP:n voitonjuhliin Raholassa Mikko Laakson paketoidessa ottelun jatkoajalla lukemiin 4-3. Voittamalla ottelun KrP tarraisi yhä vahvemmin runkosarjan toiseen sijaan, johon ainoa uhkaaja on enää Jyväskylän Happee, joka on kuuden pisteen päässä 23:n ottelun jälkeen, mutta kohtaa vielä SPV:n, LASB:n sekä Classicin, joten jyväskyläläisten tulisi voittaa kaikki jäljellä olevat ottelunsa mieliäkseen kakkospaikalle Näätien ohitse.

Viimeisimmistä viidestä ottelusta KrP on merkkauttanut voittosarakkeeseensa neljä voittoa. Ainoa tappio tuli Classicille BläkBoksissa lukemin 6-4. TPS puolestaan on viimeisestä viidestä voittanut kolme, kärsien Happeelle tappion keskiviikkona 3.3. lukemin 2-7 kotonaan. Keskinäisistä kohtaamisista KrP on voittanut kolme viimeisintä TPS:ää vastaan, ja edellinen TPS voitto on Raholasta 20.10.2020, jolloin TPS voitti KrP:n lukemin 5-2. Vuosien saatossa joukkueiden välillä ollaan nähty todella tiukkoja otteluita, jotka ovat usein päättyneetkin maalin erolla.

TPS:n ykköshevosena tällä kaudella on turkulaisille tuttuun tapaan ollut maajoukkuehyökkääjä Miko Kailiala tehoin 23+18=41. TPS kapteeni äityikin hieman hiljaisemman syksyn jälkeen aimo vireeseen kotikisojen kynnyksellä, ja on sen jälkeen iskenyt tasaiseen tahtiin pisteitä. Toisena pistemiehenä turkulaisilla on ainakin 2,5 metrinen Mikko ”Haupitsi” Hautaniemi, joka on äärimmäisen vaikea pideltävä. Myös TPS:ään kesällä Welhoista siirtynyt Aleksi Ahokas on onnistunut ensimmäisellä turun kaudellaan mukavasti iskien 29 pistettä.

Näätien pisterohmuina varsinkin vuodenvaihteen jälkeen ovat olleet helmikuun pelaajaksi tällä kaudella kapteenin nauhaa kantanut Joona Rantala, joka iski helmikuun kahdeksaan otteluun peräti 23 tehopistettä (11+12), ja kiilasi pistepörssin toiselle sijalle tämänhetkisellä 51:llä pisteellään. Hänelle tulitukea on kakkoskentässä antanut Mikko Laakso, joka vuodenvaihteen jälkeen kahteentoista otteluun on iskenyt maistuvat 29 tehopistettä. Myös ketjun kolmas lenkki Joonatan Kovanen on esittänyt kevään merkkejä sivuuttaen omaa piste-ennätystään, 29 pistettä. Ykköskentällisessä puolestaan tasaisesti pisteitä iskevän Näätäkuningas Johanssonin (22+26) rinnalla herrat Jonaeson (17+15) ja Viitakoski (23+13) ovat myös kevään edetessä iskenee pisteitä hyvällä teholla.

Tiiviiseen puolustukseen Näätien tehokasta hyökkäystä vastaan nojaavaa TPS:ää vastaan ottelusta voidaankin olettaa jälleen tasaista ja tiukkaa ottelua, jossa maaleilla ei varmasti liiaksi mässäillä. Joukkueiden aikaisempaa historiaa katsoen, kyseessä voi siis jälleen olla maalin peli.

Ottelu alkaa Kupittaan palloiluhallilla klo 17.00, ja ottelua voi seurata suorana Ruutu+ palvelun kautta.