27.02.2022

Sunnuntaina 27.2. Näätälauma matkaa Hämeenlinnaan Steelersin vieraaksi taistelemaan tärkeistä pisteistä. Kauden edellinen kohtaaminen Raholassa päättyi selkein lukemin 13-1 Näätälaumalle. Tuolloin iskussa oli erityisesti Joona Rantala iskien tehot 3+1 tiskiin.

Kun runkosarjaa on kaksi kierrosta pelaamatta, KrP löytyy sarjataulukosta sijalta 2, johtaen kahdella pisteellä kolmantena olevaa TPS:ää. Voitolla Steelersistä KrP varmistaisi paikan neljän parhaan joukossa, ja täten kotiedun pudotuspeleihin, sekä tukevoittaisi asemaansa sarjan toisena. Steelers puolestaan löytyy tällä hetkellä runkosarjan paikalta 13, ja on tällä hetkellä pisteen perässä karsijan paikalla olevia Karhuja, joten ajatellen häntäpään kamppailua putoamisen välttämisestä, panokset ovat myös Hämeenlinnalaisille kovat.

Vuosien saatossa Hämeenlinnalaiset ovat kertaalleen onnistuneet kaatamaan KrP:n. Steelersin viimeinen voitto Näädistä on kaudelta 18-19, kun Hämeenlinnalaiset olivat Raholassa vahvempai lukemin 6-8, ja tuolloin tahtipuikkoa heilutti ylivoimalla neljä maalia iskenyt, nykyisin Näätälaumaa edustava Nico Jonaeson. Tämän lisäksi Steelers on voittanut Näädät kertaalleen syyskuussa 2018 lukemin 10-3. 11 kohtaamisesta KrP on iskenyt seitsemässä vähintään 9 maalia, ja viimeisen kahden ottelun maaliero on Näätälaumalle selkeä 27-4. KrP lähteekin illan otteluun siis selkeänä ennakkosuosikkina.

Hämeenlinnalaisten ykköspyssynä tällä kaudella on häärinyt Teuvo Kinnunen, joka on iskenyt häntäpään joukkueessa kovat lukemat 25+15 taululle, ja löytyy täten pistepörssin sijalta seitsemän ennen illan ottelua. Hänelle tulitukea on antanut Classicista Steelersiin F-liigaroolin perässä matkannut, puolustajana osan kaudesta pelannut Valtteri Molkka tehoin 15+10. Teräsmiehistä kannattaa myös illan ottelussa ottaa seurantaan kauden puolivälin paikkeilla pitkästä loukkaantumisesta kentille palannut Markus Sipronen, joka on summannut 11 ottelussa tehot 7+10.

Näätälauman pelaajistosta iskussa ovat olleet pistepörssin sijoilla 2-4. majailevat herrat Joona Rantala, joka on myös maalipörssin kolmantena (27+22), Henri Johansson, joka on syöttöpörssin piikkipaikalla yhdessä Classicin Ville Lastikan kanssa, sekä F-liigan kuumin pelaaja vuodenvaihteen jälkeen, Mikko Laakso (24+22), joka iski Oilers-voitossa mykistävät 5+3 tehot. Lisäksi pistepörssin kahdenkymmenen joukosta sijalta 13. löytyvä Valtteri Viitakoski on ollut viimeotteluissa kovassa iskussa.

Ottelu alkaa klo 17.00 Hämeenlinnassa Loimua Areenalla, ja on myös nähtävissä Ruutu+ palvelun kautta.