26.11.2014

Nokian KrP kohtasi maanantai-illan vierasottelussaan TPS:n. Näädät eivät onnistuneet kartuttamaan pistetiliään kotijoukkueen viedessä voiton 6 – 5 lukemin. Tällä kertaa Näädät olivat jo 5 – 1 tappiolla, mutta nousivat ykkösketjun siivittäminä vielä taistelemaan voitosta kolmannessa erässä. Loppuun asti kiri ei kuitenkaan riittänyt, vaan Tepsi pystyi pitämään Näädät takanaan loppuun asti, ennen kaikkea loistavan maalivahtipelinsä ansiosta.

Ensimmäisessä erässä nähtiin vain kaksi maalia. Ville Kangasmäki vei Näädät johtoon ottelun kolmannellatoista minuutilla. Syötön tarjoili Henri Johansson. TPS tasoitti ajassa 18:27. Erätauolle siis 1 – 1 tasalukemissa. Maalivahtien torjunnat: TPS:n Pyry Luukkonen kuusi torjuntaa ja KrP:n Santtu Pohjonen kahdeksan torjuntaa.

Toinen erä jatkui maalimäärien suhteen ensimmäisen kaltaisena; erässä nähdään vain kaksi maalia, mutta Näätien kannalta väärään päähän. TPS vei toisen 20-minuuttisen 2 – 0 ja onnistui maalien lisäksi rakentamaan useampiakin hyviä paikkoja lisäosumiin.

Kolmannessa erässä peli aaltoilee; TPS siirtyy kahdella maalilla erän alussa jo 5 – 1 johtoon pelikellon näyttäessä 42:15. Samassa ajassa KrP ottaa aikalisän ja maalinsuulle vaihdetaan Tomi Aaltonen. Aikalisän jälkeen Näädät aktivoivat karvauspeliään ja pelin painopiste siirtyy kotijoukkueen kenttäpäätyyn. Nokialaisten kirin aloittaa Johansson ajassa 43:59. Tästä kolme minuuttia, ja tilanne on 5 – 4 ja TPS aikalisälle. KrP:n kavennusmaaleista vastasivat Antti Naskali sekä Morics Krumins. Tämän jälkeen Pyry Luukkonen TPS:n maalilla esitti muutamia loistavia pelastuksia, eivätkä Näädät saaneet tasoitusta aikaan millään.

Ja kun itse et osu, niin kaveri kuittaa. Tepsi siirtyi kahden maalin johtoon ajassa 55:32. Viimeiset reilu kolme minuuttia Näädät pyörittävät pakkopeliä kuudella viittä vastaan. 6 – 5 kavennus syntyy ajassa 58:50 Milan Garcarin toimesta. Enempää maaleja ottelussa ei kuitenkaan enää nähdä, joten lopun painostuksesta huolimatta Näädät joutuvat lähtemään kotimatkalle tyhjin käsin.

Jos kotijoukkue oli edellä tekemisessä kaksi erää, oli viimeinen 20- minuuttinen alkua lukuun ottamatta Näätien vahvaa hallintaa. Tasoitusta ei kuitenkaan saatu millään aikaiseksi, johtuen osin erinomaisesti torjuneen Luukkosen. Näätien ykkösketju näytti kolmannessa erässä tekemisen meininkiä ja oli KrP:n selkeästi toimivin koostumus hyökkäyspäässä. Joukkueen vuoristoratamaiset otteet jatkuivat taas ja peli näytti jo hetken ratkenneelta ennen kolmannen erän kirivaihdetta.

Nokian KrP:n seuraava liigamatsi pelataan 3.12. Raholassa, jolloin vastaan asettuu Westend Indians. Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa pisteet tasattiin Espoossa 6 – 6 lukemin.