26.11.2014

Nokian KrP on tehnyt loppukauden kattavan sopimuksen yhden kaikkien aikojen liigamaalivahdin Pekka Niemisen kanssa. Nieminen päätti viime kauden jälkeen liigauransa Classicin hopeaan, mutta mieli on muuttunut tässä syksyn aikana ja nyt tapahtuu comeback liigatasolle.

Niemisen kokemus ja karisma ovat Näätälaumalle korvaamaton voimavara loppukaudelle, etenkin kun tämän kauden sarjamuoto on vielä muuttunut. Toki joukkueen tavoitteet ovat playoff paikassa edelleen ja niihin on täydet saumat onnistuneella toisella sarjakierroksella. Nieminen on pelannut mittavalla urallaan 311 liigaottelua maalivahdille pätevillä 0+25 tehoilla! Lisäksi yksi kausi on vierähtänyt Ruotsin pääsarjassa AIK:n riveissä, jossa haaviin tarttui hopeaa Ruotsin liigassa sekä Eurocupin voitto. Suomessa Nupilta löytyy hopean lisäksi 2 pronssimitalia sekä MM-hopeaa maajoukkueesta vuodelta 2006.

Tämän kauden lukuisat niukat tappiot eivät todellakaan ole alkukauden torjuntavastuun puoliksi kantaneiden Tomi Aaltosen ja Santtu Pohjosen vastuulla, mutta ensimmäistä liigakauttaan torjuvat nuoret veskarit saavat varmasti Nupilta myös korvaamattomia vinkkejä ja henkistä tukea.

Nieminen on pelikelpoinen jo seuraavassa liigaottelussa ensi keskiviikkona Indiansia vastaan Raholassa.

Kokemusta tulee rutkasti joukkueeseen, mutta sitä myös poistuu samalla ovenavauksella Lasse Salmisen siirryttyä loppukaudeksi Sveitsin 1.divisioonan Zugiin. Siirto oli Pöllölle kerran elämässä mahdollisuus ja hieno kokemus vielä vanhemmallakin iällä, joten seurojen päästyä sopuun siirtokorvauksesta, joka on salibandyn tasolla merkittävä, KrP halusi antaa hyvin seuraa palvelleelle pelaajalle mahdollisuuden toteuttaa unelmansa. Näätälauma toivottaa Pöllölle erittäin paljon onnea ja tsemppiä käkikellomaan valloitukseen.