14.10.2008

Sarjan ennakkosuosikkien virta KrP:n vieraaksi jatkuu keskiviikkona, kun aiemmin divaritasolla kohdattu TPS saapuu Tampere Areenaan.

Kesällä turkulaiset tekivät yhden merkittävimmistä seurasiirroista, kun yksi maan parhaista maalivahdeista, Markus Suntila, siirtyi Hämeenlinnan Trackersista raitapaitoihin. Suntilan lisäksi TPS kalasti ryhmäänsä Sveitsistä paluun tehneen Pekka Palomäen. Poislähtijöiden listalta merkittävimmät olivat Jere Jokinen ja Janne Louhelainen.
Viime vuonna debyyttikaudellaan salibandyliigassa TPS yllätti kaikki sijoittumalla runkosarjassa peräti kuudenneksi. Play Offeissa TPS:n vastustajakseen valinnut Classic oli välillä hätää kärsimässä ja TPS sai yrittää sarjan katkaisua kotikentällään. Loppujen lopuksi Classicin rutiini oli liikaa ja Ray Backmanin suojattien kausi päättyi rantapallosateessa.
Pisteiden valossa viime kaudella Kari Koskelainen naputti 47 pistettä, Markus Olkkonen 39 pistettä ja Riku Kekkonen 28 pinnaa. Puolustuksessa ykkösnimenä on häärännyt vuosia, maajoukkueessakin näytön paikan saanut, Mikael Lax. Ainakaan Nokian pienellä kentällä mies ei erottunut maineensa mukaan mitenkään, miten käy isolla ja kuhmuisella Areenan parketilla?
Tämän vuoden liigaan TPS sai lentävän lähdön voittamalla mestarisuosikki Tapanilan Erän vieraissa 4-2. Kotipelissä vähemmän suosikkina ollut Happee kaatui selvemmin 8-4.
KrP:n saldo näyttää kahta tappiota ja yhtä voittoa. Edellisessä kotipelissä SPV nappasi pisteet mukaansa 3-5 lukemin. Kahdessa kotipelissä KrP:n avausmaalista on vastannut puolustaja Mikko Raivio, joka hakee hanakasti laukaisupaikkoja eikä kaihda kontakteja puolustuspäässä. Joko nyt on veivimaalin aika?
Vähiten maaleja liigassa tähän mennessä tehneen KrP:n pelin soisi pikkuhiljaa aukeavan. Keskimäärin kolme tehtyä maalia per ottelu ei riitä tavoitteeksi asetettuun playoff-paikkaan. Nyt olisi löydettävä se ketsuppipullon korkin aukaisija ja pelin vapauttaja
Divarivuosien kohtaamisissa kotikenttä oli valttia, nyt nähdään miten liigavauhti on TPS:n peliä muuttunut ja onko TPS:n taitotaso siinä mallilla, että joukkue taistelisi mitaleista kauden lopulla.

Nokian KrP – TPS Tampere Areenalla keskiviikkona klo 18.30