16.02.2023

Nokian KrP:n Näätälauma jatkaa miesten F-liigan otteluitaan kotona huomenna perjantaina 17.2. klo 18.30 alkaen. Kauden aikaisemmat kohtaamiset ovat päättyneet kuuden ottelun voittoputkessa liitävälle Näätälaumalle lukemin 5-9 vieraissa, ja 10-5 kotona.

Helsinkiläinen EräViikingit on pelannut kautensa tähän mennessä ehdottomasti alakanttiin, ja voittoja on irronnut ainoastaan häntäpään joukkueista, jonkinasteisena poikkeuksena voitto Oulun Luistinseurasta, joka on tällä hetkellä viimeisellä pudotuspelipaikalla. EräViikingit, joka on totuttu näkemään pudotuspelijoukkueena aiemmin, taisteleekin tällä hetkellä itseään pois karsijan paikalta, ja kun kuusi ottelua runkosarjaa on jäljellä, eroa 10. olevaan Nurmon Jymyyn on viisi pistettä, ja Lasb:iin 9 pistettä, kuten myös viimeiseen pudotuspelipaikkaan. Etenkin runkosarjan neljä viimeistä ottelua tulevat olemaan ErVi:lle elintärkeitä, sillä se kohtaa OLS:n, Jymyn, FBC Turun, sekä Lasb:n. Sitä ennen kuitenkin on vielä vastassa KrP, sekä SPV, joilta pisteiden ottaminen toki helpottaisi ErVi:n taistelua väljemmille vesille, ja kenties vielä pudotuspeleihinkin.

Helsinkiläisten ykköspyssynä on tällä kaudella häärännyt Joakim Lund, joka on tällä kaudella 23 otteluun iskenyt mukavat 17+24 tehopisteet. Tulitukea hänelle on antanut 21 otteluun 14+15 paunat iskenyt kokenut pehmeäkätinen Tommi Rosendahl. Pörssikolmonen ErVi:ssä on hiljattain jatkosopimuksen tehnyt Oliver Sillanpää tehoin 15+7. Helsinkiläisnippu on mielenkiintoinen sekoitus nuorta tulevaisuuden talenttia, ja muutaman kokeneen ratsun tuomaa viisautta. Etenkin tulevilla kausilla voisi kuvitella ErVi:n trendin olevan nouseva, sillä joukkueessa on useita viimekaudella P22 Suomenmestaruuden voittaineita pelaajia, joita ollaan myös nuorten maajoukkueessakin nähty. Tämän kauden kohtaamisissa kärkipään joukkueita vastaan, ovat Helsinkiläiset roikkuneet muutaman erän mukana, mutta täyteen 60minuuttiseen ei kovin usein ole heillä riittänyt. Aliarviointiin ei kuitenkaan jälleen ole varaa, vaikka kyseessä onkin peräpään joukkue, ja sen osoitti myös FBC Turku kaatamalla SPV:n ja haastaen miehekkäästi myös Happeen. ErVi:llä löytyy laajalti henkilökohtaisella taitotasolla loistavia pelaajia, jotka osaavat varmasti rokottaa paikan tullen, ja kokeneet Mika Moilanen, Jani Kukkola, sekä Tommi Rosendahl on hyvä pitää aisoissa. Maalia pääsääntöisesti vartioinut Nemo Sipilä on kelpo maalivahti F-liigaan, eikä Ossi Lallukakaan veräjänvartijana ole liigassa heikoimmasta päästä.

KrP:n otteet etenkin viimeaikoina ovat tehokkuuden suhteen olleet murhaavia, ja tämän voittoputken aikana kuudessa ottelussa palloa on isketty vastustajan uuniin 55 kertaa, eli hieman yli yhdeksän maalin keskiarvolla. Oma pää on myös tiivistynyt hienosti, ja omissa on soinut vain neljän osuman keskiarvolla. Koko kauden otannalla Näädät ovat olleet tehokkain joukkue iskien 189 maalia 26 otteluun, ja myös ylivoimamylly on tuottanut tulosta 50% keskiarvolla, joka on liigan parasta. Onnistumisia viimeaikoina on tullut jatkuvasti laajalla rintamalla jokaiselle kentälle ja Näätien kolmoskentän hyökkääjistönkin herrat ovat iskeneet yhteensä noin 60 pistettä tällä kaudella, joten tehokkuutta löytyy jokaisesta kentästä.

Perjantaille voidaan siis odottaa maalirikasta ottelua, ja tilastojen valossa 9-4 lukemat todennäköisesti olisivat kaikista pienikertoimisimmat. EräViikingit kuitenkin tulevat varmasti kynsin ja hampain taistelemaan pisteistä, sillä voidaan sanoa että runkosarjan viimemetrejä edetessä jokaisen pisteen merkitys on äärimmäisen suuri. Näätälaumalle pisteet ovat myös kriittiset taistelussa runkosarjan voitosta, eikä lipsahduksiin ole varaa pisteiden suhteen, joten varmasti pelailun maku jätetään heti ottelun alkumetreillä pois ja vauhdikasta, tasokasta ja viihdyttävää salibandyä on tarjolla Raholan teurastamolla jälleen koko Rahalla.

Uransa tehokkainta liigakautta tykittävä Joonatan Kovanen makustelee huomista koitosta seuraavasti. ”Vuoden vaihteen jälkeen joukkueen otteisiin on löytynyt tietynlainen tasaisuus, ja ollaan saatu hyvin voittoja sekä pisteitä tämän vuoden peleistä. EräViikingeillä on nuori jengi, joka varmasti haluaa lihottaa pistepussiaan voittojen muodossa, ja joukkue on täynnä nopeita ja taitavia pelureita, joten meidän pelissä huolellisuus, nöyryys ja työnteko tappiin, niin pinnat jää Teurastamoon!”.

Ottelu alkaa 18.30 Raholan Liikuntakeskuksessa, ja liput saat lunastettua Tiketti.fi kautta. Ottelu näytetään myös selostettuna Näätien tuotantona Ruutu+ palvelun välityksellä.