12.02.2023

Näätälauma jatkoi voitokkaita otteitaan miesten F-liigassa kaatamalla Oulun Luistinseuran vierasottelussa Oulun Kastellissa lukemin 5-6. Voitolla Näätälauma nousi kolmanneksi sarjataulukossa, ja vahvisti asemiaan neljän kärjessä kevättä kohden.

KrP oli jälleen ensimmäisessä erässä terävänä heti ottelun alusta. Ennen ensimmäisen maalin syntyä, Näädät kilauttivat muutamaankin kerran palloa tolppaan, ja Roni Tuononen OLS-maalilla laitettiin venymään muutamaan huippupelastukseen. Ensimmäinen maali näki päivänvalon ajassa 8.03, kun Kim Hyrkkönen katkoi syötön ja heitti kukkupallon Valtteri Viitakoskelle. Viitakoski kuolletti pallon rinnallaan, kahvitteli Roni Tuonosen katolleen ja jakoi pallon takatolpille, josta Simo Paulaharju sai nautiskella kauden 11:sta osumansa maaliin. 1,5 minuuttia myöhemmin liigan tehokkain ylivoima pääsi jylläämään jälleen, ja Mikko Laakso löysi Joonatan Kovasen OLS-nelikon keskeltä tutulta paikalta, josta Kovanen paukutti pallon uurnaan ja Näädät kahden maalin johtoon. Ajassa 11.11 oli Laakson vuoro iskeä, kun Joona Rantala kiersi koko hyökkäysalueen, ja Laakso napautti pallon yläpöllöön lähietäisyydeltä. Erätauolle siirryttiin KrP:n 0-3 johdossa.

Toiseen erään kotijoukkue OLS laittoi isompaa vaihdetta silmään, ja luistinseuran päästyä ylivoimalle Olli Arkkilan istuessa jäähyaitiossa, sai Olli Kinnunen lahjan maalinedustalle, ja Valte Karvonen sai laittaa pienen siirron jälkeen pallon vasempaan alakulmaan. Minuttia myöhemmin Kimi Vänttilä toi kotijoukkueen jo maalin päähän survomalla pallon voimalla käytännössä Miki Saarisen lävitse KrP-maaliin. Ajassa 15.03 Olli Kinnunen puolestaan sai ohjata pallon tyhjään maaliin Petri Niemelän oivasta tarjoilusta. Näin kotijoukkue oli hilannut itsensä erän aikana tasoihin, ja lukemista 3-3 lähdettiin kohti viimeistä erää.

Kolmannen erän alku oli jälleen Näädiltä vahva, kun Henri Johansson tarjoili poikittaissyötön pieneen kulmaan, josta Nico Jonaeson pyssytti pallon etuyläkulmaan ja vei KrP:n jälleen johtoon. Hetkeä myöhemmin Olli Arkkila pääsi kokeilemaan, ja kakkospallo, joka kimposi Viitakosken lapaan, jonka laukaus lävähti ylähyllylle. Neljä minuuttia myöhemmin oli Kim Hyrkkösen vuoro nauttia Johanssonin tarjoilusta perjantain tapaan, kun sentteri pääsi laukomaan tarkasti vasempaan yläkulmaan ohi OLS-peiton, ja siirtämään Näädät turvallisehkon tuntuiseen johtoon. Kahta minuuttia myöhemmin alkoi kuitenkin keltainen 6v5 peli pyörimään vaarallisesti, ja Olli Kinnunen pääsi junttaamaan rannelaukauksen ohi Miki Saarisen. Tämän jälkeen Valte Karvonen kavensi vielä maalin edestä lukemiksi 5-6 illan toisellaan, mutta Näädät taistelivat viimeisen minuutin pois kellosta, ja näin kolme pistetä lähti mukaan Raholaan.

Näätien seuraava ottelu pelataan ensiviikon perjantaina, kun ErVi saapuu Raholaan vieraaksi. Heti lauantaina on vuorossa matka Otaniemen tiipiille Indiansin vieraaksi.