12.02.2023

Nokian KrP:n miesten edustusjoukkueen F-liigaottelut jatkuvat reissulla OLS:n vieraaksi Ouluun. Näätälauma on ottanut voiton kauden molemmista kohtaamisista, kun Näätälauma voitti kotona Raholassa lukemin 9-8 ja Oulussa puolestaan 3-9. Sarjataulukossa lähtökohdat ovat hieman erit, sillä KrP taistelee paikastaan neljän joukossa kotiedun saamiseksi pudotuspeleihin, kun Oululaiset puolestaan taistelevat viimeisestä pudotuspelipaikasta. Ennen sunnuntain ottelua Näädät ovat neljäntenä pisteen pääsäs Classicista, ja kolmen pisteen päässä Happeesta, jotka ovat pelanneet ottelun enemmän. TPS johtaa kymmenen pisteen päässä, kolme pelattua ottelua enemmän plakkarissaan.

Näätälauma otti perjantaina tärkeän voiton SPV:stä, ja venytti voittoputkensa F-liigassa nyt viiden ottelun mittaiseksi. Muutoinkin KrP:n hyökkäyspeli on viimeaikoina ollut paikoin näyttävää, ja sitäkin tehokkaampaa, kun viimeiseen viiteen otteluun maaleja on syntynyt 49 ja omissa on kolissut 19 kertaa, joten voidaan todeta myös puolustuksen olleen hyvällä mallill viime otteluissa. Tämä lupaileekin hyvää kevään pelejä kohden mennessä, ja myös tämän päivän maaliodottama heiluu kymmenen maalin tuntumassa.

Luistinseura puolestaan on hävinnyt viimeisestä viidestä ottelustaan neljä, onnistuen kaatamaan vain FBC Turun. Oululaisten trendi on viimeaikoina ollut laskeva, ja alkukauden tahtiin pistesaldo ei ole karttunut. Keihäänkärki kuitenkin on kova, sillä Joni-Arttu Sieppi, sekä Luukas Hyvärinen ovat kumpikin iskeneet 37 pistettä tällä kaudella, ja kantaneet suurta tulosvastuuta OLS:n riveissä. Myöskään taiturimaista Valte Karvosta ei voida unohtaa. OLS onkin ehkä enemmänkin lunastamassa täyttä potentiaaliaan tulevilla kausilla, sillä joukkueesta löytyy useita nuoria pelaajia, joilla on täysi potentiaali tehdä todellinen läpimurto liigaan tulevina kausina. Aliarviointiin ei myöskään ole syytä lähteä, sillä ahnaat nuoret omaavat kovan taitotason ja myös ratkaisukykyä täten, ja heidän lisäkseen kun lisänyt muutama kokemusta tuova ratsu sekä joukkueelle pelaaminen, ja kermana kakun päällä kokenut maalivahti Roni Tuononen, on OLS:lla täydet mahdollisuudet tänäänkin taistella voitosta, kuten se on osoittanut pitkin kautta kärkipäänkin joukkueita vastaan.

Näätien latvialaispakki Morics Krumins odottaa jälleen innolla illan kohtaamista, ja ennakoi päivän ottelua seuraavasti: ” Perjantain voitto oli hyvä ja tärkeä voitto joukkueelle. Aloitimme ottelun erittäin hyvin ja olimme heti alusta valmiina, mutta valitettavasti emme onnistuneet pelaamaan täyttä 60 minuuttista samalla tasolla. Se onkin tärkeä asia OLS:aa vastaan, ja meidän tulee olla valmiita alussa pelaamaan täydet 60 minuuttia laadukkaasti. Joukkueena OLS pelaa nopeaa salibandya, ja he ovat fyysinen joukkue, joten meidän täytyy olla valmiita painimaan paljon puolustuksessa, mutta toisaalta kun pelaamme hyökkäysalueella, meidän täytyy olla kärsivällisiä ja laittaa palloa maaliin. Meillä on niin monta ”kuumalapaista” pelaajaa, joten toivon ja uskon että se ei ole ongelma tuoda kolmea pistettä kotiin!”.

Ottelu alkaa Kastellissa klo 15.00 ja on seurattavissa Ruutu+ palvelun välityksellä.