11.02.2023

KrP:n miesten F-liigajoukkue leipoi perjantaina Raholassa karvaan kakun vierasjoukkueelle kahvipöytään tarjottavaksi, ja jätti pisteet kotiluolaan lukemin 8-4 yli 600 päisen yleisön edessä. Ottelun alussa muistettiin KrP:n historian ensimmäisen kauden (97-98, IV-div.) pelaajistoa, jotka olivat kutsuttuina seuraamaan illan taistoa. Ottelussa Henri Johansson teki jälleen historiaa saavuttamalla 1300 urapisteen rajapyykin miesten liigassa viimeistellen tehot 2+2. Näätälauman taival jatkuu liigassa heti sunnuntaina vierasottelulla OLS:ia vastaan yhteisreissulla P22-joukkueen kanssa, joka myös lähtee OLS:n vieraaksi P22 SM-sarjan otteluun.

Ottelu sai räjähtävän lähdön Näätien kannalta, kun Miska Mäkinen hassutti useampaakin SPV-peluria kunnolla keskikentällä, ja vapautti vierasjoukkueen selustaan hiipineen Henri Johanssonin puhkaisevalla syötöllään, ja Näätäkuningas naulasi pallon etuyläkulmaan pienellä leikkaavalla liikkeellä vain 18 sekunnin pelin jälkeen. Lisää kylmää Näätälauma antoi vieraille ajassa 3.55, kun Joonatan Kovanen lähti suojaamaan kanttilaukaukselle, mutta antoi pienen jätön ristiin juosseelle Joona Rantalalle, jolla oli vasemmassa laidassa baana auki, ja kapteeni naulasi lukemat 2-0 taululle tarkalla alakulmalaukauksella. Noin kolme minuuttia myöhemmin Mikko Laakso lisäsi Näätien johtoa laukoen pallon toiselta puolelta alakulmaan Morics Kruminsin ottaessa tyylikkään katkon hyökkäysalueella. Kellon näyttäessä 11.40 Henri Johansson sai nautiskella Miska Mäkisen upeasta rystysyötöstä parhaasta maalintekosektorista, eikä Johansson erehtynyt tontista, vaan siirsi suoraan syötöstä Näädät jo 4-0 johtoon, ja näissä lukemissa siirryttiin erätauolle.

Toisessa erässä saatiin pelata 12.35 saakka, kun Mikko Laakso iski illan toisella osumallaan Näädät jo 5-0 johtoon Joonatan Kovasen hienosta syötöstä takatolpilta. Vajaat kuusi minuuttia myöhemmin vieraat avasivat maalitilastonsa, kun Peter Kotilaisen tarkka rannelaukaus livahti lihamuurin lävitse ohi Näätämaalille palanneen Miro Tuomalan. Toisessa erässä ei enempää maaleja nähty, mutta SPV:n Jukka-Pekka Pelto-Arvo otti vielä ajassa 20.00 jäähyn mailaanlyömisestä, ja KrP:lle oli luvassa kolmanteen erään ylivoimaa heti alkuun.

Liigan paras ylivoima ei tilaisuutta jättänyt käyttämättä, kun Henri Johansson oli livauttaa jo pienestä kulmasta pallon maaliin, mutta SPV-vahti Rasmus Hasu sai vielä koipeaan väliin. Maalinedustalle porhaltanut Joonatan Kovanen kuitenkin oli ensimmäisenä keräämässä roskia koriin, ja napautti kakkospallon ohi Hasun ja lukemat 6-1 taululle. Tämän jälkeen SPV kuitenkin kuittasi ajassa 2.32, kun SPV:n Kamux-pelaaja Peter Kotilaista lähdettiin Näätäpuolustukessa vartioimaan liiankin tiukasti, ja toisesta aallosta paikalle saapunut Konsta Haukkala nasautti tarkan laukauksen ohi Miro Tuomalan. Seuraavaa maalia saatiinkin odotella erän loppupuolelle, kun Ilman maalivahtia pelannut SPV sai kavennettua lukemat 6-3 taululle 500:nnen liigaottelunsa pelanneen Ville-Pertti Kuuselan toimesta. Vain 39 sekuntia myöhemmin SPV tuli jo lukemiin 6-4, kun Juuso Keskinen kanttasi pallon peiton ohitse etukulmaan Mikko Santasen syötöstä. Hurjasta SPV-myllystä huolimatta, Valtteri Viitakoski sai hyvän katkon keskellä, ja laittoi pallon tyhjään rysään vapauttavasti. Vielä viisi sekuntia ennen loppua KrP kaunisteli lukemia Henri Johanssonin antaessa Kim Hyrkköselle kunnian viimeistellä 1300 tehopisteen rajapyykin rikkoneen maalin mainiosta poikittaissyötöstä, ja näin lukemat taululla 8-4 jäivät voimaan kellon lyödessä summerin soimaan.

Krp:n parhaana palkittiin varmoin ottein kolmosen takana luutinut Topias Simonen. Nälkäisimmän pelaajan palkinnon puolestaan sai mainiosti esiintynyt paluun tehnyt Miro Tuomala, joka jätti kentälle kaikkensa heti ensimmäisessä pelissään kymmeneen kuukauteen. SPV:n parhaana palkittiin Peter Kotilainen.