09.02.2023

Nokian KrP:n edustusjoukkue kohtaa perjantaina 10.2.2023 Raholan liikuntakeskuksessa perinteekkään Seinäjoen Peliveljet seuran 25-vuotis juhlaottelussa. KrP pelaa ottelun retrohenkisillä pelipaidoilla, ja kutsuvieraaksi otteluun saapuu KrP:n perustajajäseniä. SPV onkin oiva vastus juhlaotteluun, sillä joukkueiden välillä on vuosien varrella nähty kiivaita vääntöjä, ja vierasjoukkue on yksi tämän hetken perinteikkäimmistä ja pitkäaikaisimmista liigaseuroista nykyisessä F-liigassa.

Kauden aiemmat kohtaamiset ovat 1-1 lukemissa, kun SPV voitti kotonaan kauden ensimmäisen kohtaamisen 9-3, ja KrP puolestaan voitti Raholan taiston lukemin 7-4. Rahola on ollut erinomainen paikka pelata Näädille Peliveljiä vastaan, sillä edeltävän kerran SPV on Raholassa onnistunut voittamaan KrP:n 29.9.2016, eli noin 6,5 vuotta sitten. Seinäjokelaiset haluavatkin varmasti nälkäisenä katkaista Näätien kotitaian Teurastamolla. Tämän hetken sarjataulukosta vierasjoukkue löytyy sijalta 6. kun 25 ottelun jälkeen pistesaldona on 49 pistettä. Näädät puolestaan majailevat neljäntenä 53 pisteen turvin 24 ottelun jälkeen, ja voitolla olisi mahdollista jälleen iskeä TPS:n (60 pst, 26 ottelua) tuntumaan toiselle sijalle, ohi Classicin (54 pst, 25 ottelua) ja Happeen (56 pst, 25 ottelua).

SPV on voittanut edeltävistä viidestä ottelustaan neljä, kun ainoa tappio on näistä otteluista tullut Oilersille, lukemin 9-3. Voitto-otteluissa on kaatunut TPS, Classic, Indians sekä ErVi. Muutenkin tämän kauden Peliveljet ovat tunnollisen oman pään pelinsä lisäksi esittäneet suht raikasta hyökkäyspään peliä, kesällä punanuttuun siirtyneen Peter Kotilaisen johdolla, joka tällä hetkellä majailee liigan pistepörssissä kolmantena 54 tehopisteellään, ja on äitynyt hirmuiseen pistevireeseen vaikean ja repaleisen viimekauden jälkeen. Muina pistehaukkoina ovat hääränneet 30 pistettä iskeneet Konsta Haukkala (22+8), sekä nuori ja lupaava Sami Koski (6+24). Kahdenkymmenen tehopisteen paikkeille pisteitä iskeneitä pelaajia on useampi, ja maalia vartioi liigatasolla meritoitunut huippuvahti Rasmus Hasu, joten SPV:n kokoonpanossa piisaa laatua, nuorta talenttia kuin kokemustakin.

Näätälaumankin saldo on niin ikää viidestä viimeisimmästä liigaottelusta 4 voittoa. Ainoa tappio tuli vuoden ensimmäisestä ottelusta TPS:aa vastaan rangaistuslaukauksilla, mutta viime perjantaina oli puolestaan Näätien vuoro käydä ryöstöretkellä Turussa, kun TPS taipui rangaistuslaukauksilla 5-6 lukemin. Tämän lisäksi Näädät ovat kaataneet kahdesti Nurmon Jymyn, sekä toisen Turkulaisjoukkueen, FBC:n kertaalleen. KrP:n pelissä on pikkuhiljaa voinut huomata palasten loksahtelua kohdilleen, ja viimeotteluissa kaikki kolme kenttää ovat saaneet hyvin onnistumisia. Tehokkaimpana pelaajana, kuten oikeastaan koko kauden ajan, on Mikko Laakso, joka sivuaa henkilökohtaista piste-ennätystään tehoin 25+23, mutta kaksi ottelua vähemmän tähän mennessä pelanneena kuin viimekaudella. Myös kapteeni Joona Rantala on ollut tutun tehokas, ja iskenyt 23+22 tehot tauluun, ja Näätäkuningas Henri Johansson, joka hätyyttelee neljän pisteen päässä olevaa 1300 uralla tehdyn liigapisteen rajaa, on iskenyt 21+16 tehopisteet tälle kaudelle. Vakituisesti tällä kaudella kokoonpanossa peliaikaa saaneista pelaajista lähes kaikki ovat tehneet vähintään 10 tehopistettä, ja erityismainintana voidaan nostaa Näätälauman 3. kenttää, joka vakiintuneessa muodossaan on iskenyt yhteensä jo 53 tehopistettä, mikä ei ole aivan jokaisessa joukkueessa herkkua. Ilonaiheena ja lisänä kokoonpanojen suhteen on myös Miska Mäkisen tehokas paluu peleihin, kun kolmeen otteluun (joista TPS ottelu ainoa täysi ottelu tähän mennessä), on syntynyt 1+3 tehopisteet. Lisäksi maalivahti Miro Tuomala alkaa myös olemaan pelikunnossa, joten Näätälauman sairastupa alkaa olemaan tyhjenemään päin muutamaa pitkäaikaispotilasta lukuunottamatta.

Perjantai-illan huumassa miteltävästä ottelusta voidaan lähes varmuudella ennakoida jälleen fyysistä ja viihtyisää kamppailua, ja samanlaista pallottelua tuskin tullaan näkemään, kuin viimekevään puolivälierissä. Ottelussa tulevat kohtaamaan kaksi joukkuetta, joilla molemmilla on liigatasolla huippuvahdit maalinsullaan, ja etenkin SPV tunnetaan tiiviistä oman pään pelistä joskin Näätien oma pää on myös tiivistynyt mainiosti kauden edetessä. Molemmilta joukkueilta löytyy ratkaisuvoimaa, joskin Näädillä on materiaalin laajuudessa etu etenkin hyökkäyspään tehojen suhteen. Joukkueiden välillä onkin totuttu näkemään kuumatunteisia otteluita niin penkin kuin kentänkin puolella, ja viihdettä on jälleen koko rahalla luvassa.

Ottelussa Nokian KrP, kuten yllä mainittua, juhlistaa 25-vuotista taivaltaan ja matkaa alemmista divisioonista kotimaiseen kärkeen. Ottelun alla seuran liigataipaleesta ja seurasta Näätiä kaudesta 2009-2010 alkaen edustanut Näätä-ikoni Henri Johansson sanailee seuraavaa kysyttäessä syitä, miksi KrP on noussut alasarjoista vaikeahkojen liigakausien jälkeen kärkeen. ”Alemmissa sarjoissa KrP teki kovia pelaajahankintoja, joiden myötä myös liiganousu aikoinaan tuli. Alemmilla tasoilla se vielä riitti, mutta liigassa alkutaipaleella jatkui vähän sama meno, ja sarjataso oli kuitenkin sellainen, ettei siellä pikavoittoja paljoa jaeltu. Tämänhetkiseen tilanteeseen on tultu pitkäjänteisen työn seurauksena. Isoimmat erot kauteen 2009-2010 kun KrP;hen tulin, ovat urheilullisuus ja ammattimaisuus muutenkin kaikessa toiminnassa, jotka ovat nyt ihan eri tasolla. 09-10 kauden joukkueessa oli kuitenkin todella hyvä meininki, jota muistelee lämmöllä, mutta liigatason joukkueeksi silloin saattoi olla jopa liiankin rento meno, eikä välttämättä pelaajilla ollut sen enempää mitään tavoitteita. Nyt meillä on joukkue täynnä pelaajia, jotka haluavat menestyä ja kehittyä. Parhaimpina muistoina omalta KrP-uraltani tähän saakka ovat seurahistorian ensimmäinen mitali 17-18 kaudella, ja viime kevään finaalit Classicia vastaan”.

Perjantain ottelusta maalitykki ruotii seuraavaa, ”SPV on pelannut todella hyvin viime aikoina. Kyseessä on vahva joukkue puolustamaan, joka kääntää nopeasti vastahyökkäyksiin. Meidän tulee itse olla huolellisia pallon kanssa, ja SPV:n vasturit kun saadaan vähiin niin pisteet tulee jäämään Raholaan”.

Ottelu alkaa klo 18.30 Raholan liikuntakeskuksessa. Ottelut myy tiketti.fi, ja otteluliput saat ladattua ilman palvelumaksua digipostipalvelu Kivraan. Samalla osallistut 2x20e arvoisten tiketti.fi lahjakorttien arvontaan!. Ottelu on seurattavissa myös Ruutu+ palvelun välityksellä. Tule hallille juhlistamaan Näätien neljännesvuosisataa, ja kannustamaan kotijoukkue voittoon!