03.02.2023

Näätien F-liigaottelut jatkuivat tänään perjantaina 3.2.23 Turun Kupittaalla, kun KrP matkusti TPS:n vieraaksi. Tällä kertaa oli Näätälauman vuoro ottaa voitto rangaistuslaukauksilla, kun varamaalivahtina aloittanut Miro Tuomala hyppäsi maalille rangaistuslaukauskilpailussa, ja torjui ratkaisevan viidennen TPS-yrityksen, ja jätti voiton avaimet Joonatan Kovasen hyppysiin, eikä maalikone Kovanen tätä jättänyt käyttämättä. Voitolla KrP vahvisti asemiaan kolmospaikalla nousten 53 pisteeseen, pisteen päähän toisena olevasta Classicista, ja kolmen pisteen eroon neljäntenä olevasta Happeesta. Runkosarjan lopussa nähdäänkin siis äärimmäisen mielenkiintoinen taisto parhaista paikoista pudotuspelejä ajatellen.

Ensimmäinen erä alkoi molempien joukkueiden pelatessa tarkasti. Ensimmäinen maali nähtiin 10.21, kun nopeasta käännöstä Juuso Ahola vedätti TPS-puolustajat itseensä, ja jakoi pienestä tilasta käännöllä Valtteri Viitakoskelle, joka oli oikeassa laidassa valmiina iskemään suoraan syötöstä pallon maaliin. TPS tuli kuitenkin tasoihin noin 5 minuuttia myöhemmin, kun SalBasta hiljattain TPS:aan farmisopimuksen myötä siirtynyt Miikka Sokka otti ison peiton Olli Arkkilan laukaukseen, ja vapautti Aleksi Ahokkaan puolittaiseen läpiajoon, josta rightin puolen hyökkääjä napautti pallon tarkasti alakulmaan. Hieman vajaa kaksi minuuttia ennen erän loppua oli KrP:n vuoro kuitenkin siirtyä toistamiseen johtoon, kun Miska Mäkinen vaihtoi puolta Eemil Ukkoselle, jonka kierteinen rannelaukaus upposi takakulmaan ohi TPS-vahti Oskari Fäldenin. Näin ollen lukemista 1-2 siirryttiin erätauolle.

Toisessa erässä maaleista vastasi kotijoukkue. Ajassa 7.56 Peteris Trekse iski illan ensimmäisensä ylivoimalla Miko Kailialan syötöstä kovalla rannelaukauksella aivan ylähyllylle. Kotijoukkueen ensimmäisen kerran johtoon ottelussa vei Tuomas Ojalan yllättävä rannelaukaus, joka painui takakulmaan laidasta ohi Miki Saarisen. Syöttäjänä TPS:n 3-2 maaliin toimi Mikko Hautaniemi. Toinenkin erä oli tasainen ensimmäisen erän tavoin, mutta Näätälauma ei saanut muutamista paikoista toisessa erässä sisään, toisin kuin kotijoukkue.

Kolmanteen erään askiin astui sisuuntunut Näätälauma. Noin viiden minuutin kohdalla Olli Arkkilan tarkka kaukolaukaus maskin takaa yllätti Oskari Fäldenin ja painui alakulmaan. Syöttäjänä tässä maalissa toimi TPS-kasvatti Emil Eklund. Minuuttia myöhemmin Joonatan Kovanen petasi Mikko Laakson nokikkain Oskari Fäldenin kanssa, eikä Näätien Kamux-pelaaja tästä erehtynyt, vaan iski KrP:n maalin johtoon. Seuraavaksi oli Joona Rantalan vuoro kasvattaa johtoa, kun Rantala nappasi pallon mukaansa sekavasta tilanteesta, ja iski sen vasempaan alakulmaan. 15.23 kellonlyömällä Peteris Trekse toi kuitenkin tarkalla kaukolaukauksella TPS:n maalin päähän ilman maalivahtia. Noin minuutti myöhemmin sama mies oli asialla jälleen ja identtisellä laukauksella, ja näin TPS tulikin ilman maalivahtia tasoihin. Muutama minuutti pelailtiin kellosta poist, jonka jälkeen siirryttiin jatkoajalle.

Jatkoajalla ei paikoilla hirveästi mässäilty, ja maalivahdit ottivat kummassakin päässä muutaman kopin mieheen. Jatkojen kenties paras paikka oli Henri Johanssonilla iskeä pallo maaliin maalinedustalta, mutta Oskari Fälden sai tähän jalkaansa väliin. Tämän jälkeen siirryttiin rangaistuslaukauksille, jossa ensimmäiset neljä pelaajaa molemmilta joukkueilta onnistuivat maalinteossa toinen toistaan tyylikkäämmillä osumilla. Ensimmäisen parin jälkeen KrP maalille asettui selkävammasta toipunut Miro Tuomala, joka piti paketin kasasssa Jaakko Hautaniemeä vastaan, ja näin ratkaisu siirtyi Joonatan Kovaselle, joka muutaman rystykämmen käytön jälkeen naulasi pallon maaliin kämmeneltä tolpan kautta. TPS pelaajat kyseenalaistivat vahvasti pallon käymistä maalissa, mutta länsinaapurista saapunut tuomarikaksikko ei päätöstään pyörtänyt, ja KrP:n voitonjuhlat saivat alkaa.

Näätien parhaana palkittiin tehokkaan paluun kentille tehnyt puolustaja Miska Mäkinen, joka viihdytti yleisöä tänäänkin hienoilla henkilökohtaisilla suorituksillaan.

Näätien seuraava F-liigan ottelu on 10.2. pelattava SPV-ottelu Raholassa, joka on samalla seuran 25-vuotis juhlaottelu. Nähdään hallilla!