31.01.2023

Nokian KrP:n miesten edustusjoukkue matkaa Turun Kupittaalle perjantaina, kun se kohtaa F-liigan piikkipaikkaa pitävän TPS:n. Näätälauma puolestaan nousi sarjataulukon kolmanneksi voitettuaan maanantaina Jymyn lukemin 10-4 kotonaan, ja on tämän jälkeen 5 pistettä TPS:n perässä ottelun vähemmän pelanneena. Kauden ensimmäinen keskinäinen kohtaaminen päättyi Raholassa TPS:n voittoon rangaistuslaukauksilla 2-3.

TPS on tällä kaudella pelannut läpi kauden melko tasaisesti, joskin välillä Turkulaiset ovat kärsineet hieman jopa yllättäviäkin pistemenetyksiä, kun Lasb kaatoi Turkulaiset vieraissa 2-3 lukemin jatkoajalla, ja OLS venyi jatkoajalle 29.1. päivä pelatussa ottelussa. Tämän lisäksi myös Näätien piikkinä lihassa olleet Happee ja SPV ovat voittaneet TPS:n kahdesti tällä kaudella. Muita pistemenetyksiä Turkulaiset eivät olekaan tällä kaudella edellä mainittujen ja KrP jatkoikaottelun lisäksi kokeneet. Viimeajat ovat voittojen suhteen olleet tällä kaudella Turkulaisten heikoimpia, kun viidestä ottelusta on tullut jopa kaksi tappiota. Turkulaisten puolustus on koko kauden, kuten myös aiemmilla kausilla, ollut korkealla tasolla, ja Palloseuran maaliin onkin tällä kaudella tehty vähiten (92 maalia 24 otteluun) osumia. Lisäksi tällä kaudella etenkin TPS:n hyökkäyksestä on löytynyt kovasti tulivoimaa, ja tästä on osoituksena maalipörssin 1. ja 2. sijoilla majailevien Miko Kailialan (38) ja Mikko Hautaniemen (35) messevät maalimäärät, ja herrat ovatkin vastanneet lähes puolista joukkueensa osumista tällä kaudella. Seuraavaksi tehokkain maalintekijä on ollut puolustaja Jere Niemelä 15 osumallaan, mutta Niemelä on viimeaikoina kärsinyt loukkaantumisista, joten on vielä arvoitus pelaako Niemelä tulevana perjantaina. Pisteiden valossa 8 pelaajaa on iskenyt yli 15 pistettä, ja 6 pelaajaa yli 20 pistettä. Oskari Fälden puolestaan on ollut erinomainen TPS-maalilla, josta kertookin etenkin päästettyjen maalien keskiarvo, joka on 3,92 per ottelu, torjuntaprosentin ollessa 77,49.

Näätälauma puolestaan on viimeisestä viidestä ottelusta voittanut neljä, ja ainoa tappio näistä on juurikin tuo tappio TPS:lle. Joukkue on tehnyt tällä kaudella liigassa eniten (169) osumaa, mutta myös päästänyt maaleja 116 omiinsa, joka on vasta kuudenneksi vähiten. Viimeaikoina KrP:n puolustuspeli on kuitenkin parantunut, eikä vuoden vaihteen jälkeen Näätien verkkoon ole tehty kuin 12 osumaa neljään otteluun F-liigassa. Kärkikamppailun luulisi myös sytyttävän KrP:tä, ja tiukoissa otteluissa Näätien alakerta onkin ollut kohtuu hyvällä mallilla koko kauden, maalivahtipelin ollessa myös toimivaa. Näätien rosterissa on jo 12 pelaajaa iskenyt yli 10 pistettä, joista 9 on iskenyt yli 15 pistettä. Tehokkain kolmikko on ollut Mikko Laakso (24+23), Joona Rantala (22+22), sekä Henri Johansson (21+16). Myös Joonatan Kovanen, Juuso Ahola ja Nico Jonaeson kolkuttelevat 30 pisteen rajapyykkiä. Puolustajista tehokkaimpana on häärännyt 8+9 tehopisteet iskenyt Morics Krumins, joka kauden toisessa kohtaamisessa BeeCeetä vastaan avasi kauden maalihanansa, ja tämän jälkeen tulos on ollut komeaa. Alakertaan tehoja tuo lisää vielä juuri pelikuntoon toipunut Miska Mäkinen, joka on kahdessa ottelussa, pelaten kumpaisenkin vajaana, iskenyt tehot 1+2. Myös maalivahtitilanne näyttää entistä valoisammalta, sillä mainiosti pelanneiden Kaapo Kettusen ja Miki Saarisen lisäksi Miro Tuomala oli jo maanantain ottelussa Jymyä vastaan kakkosmaalivahtina, ja lienee vain ajan kysymys, milloin Tuomalakin saa alleen kauden ensimmäiset minuutit maalin suulla.

Perjantain kohtaaminen tuskin poikkeaa kauheasti aiemmista joukkueiden välisistä taistoista, ja mitään maali-ilottelua tuskin tullaan näkemään molempien joukkueiden puolustaessa kurinalaisesti ja hyökätessä tehokkaasti. On myös mielenkiintoista nähdä, mitä tapahtuu kun F-liigan tehokkain hyökkäys, kohtaa F-liigan tiiveimmän puolustuksen. Erikoistilanteet voivatkin ottelussa astua arvoon arvaamattomaan, sillä KrP on myös ylivoimaprosentissa mitattuna ollut tällä kaudella F-liigan paras joukkue. TPS:n alivoima puolestaan on ollut liigan toiseksi parasta heti Classicin jälkeen, ja vain noin neljäsosalla alivoimista on TPS:n päädyssä pölissyt. Vaikka Mikko Hautaniemi ja Miko Kailiala ovat olleet joukkueensa ykköshevoset maalinteossa, ei Näätälauma voi tuudittautua vain heidän pimentämiseensä, sillä TPS nipusta löytyy laajuutta myös maalintekoon muutoinkin, vaikkei hyökkääjistä kolmanneksi tehokkain Peteris Trekse, olekaan tehnyt kuin 11 osumaa tällä kaudella. Lisäksi joukkueiden välillä on valinnut jo useamman vuoden tiukka playoff-henki otteluissa, joten perjantaina nähdään varmasti jälleen fyysinen ja kuuma kohtaaminen.

Näätälauman tehopelaaja Mikko Laakso odottaa perjantain ottelua seuraavin odotuksin. ”Innolla odotan perjantaita. Viime matsi tepsiä vastaan oli tasanen ja siitä jäi sopivasti hampaankoloon. Meidän kentällä taas lähtenyt peli ihan mukavasti rullaamaan kun on saatu yhdessä reenejä ja pelejä alle. Kimpassa tehdään kovasti töitä että oltaisiin joka päivä parempia. Itsellä myös peli kulkenut kivasti ja ennen kaikkea tasasesti johon olen tyytyväinen. Viime matseissa ollaan oltu jenginä tehokkaita omissa paikoissa jonka pitää myös jatkua perjantaina. Tepsi puolustaa todella hyvin joten vähäiset paikat mitä tulee pitää käyttää tehokkaasti. Puolustetaan tiiviisti ja käytetään omat paikat tehokkaasti niin kolme pistettä matkaa Näätäluolaan!”.