30.01.2023

Näätien miesten F-liigaottelut jatkuivat voitokkaina, kun Jymy kaatui kotiluolassa lukemin 10-4. Etenkin toisessa erässä vieraat olivat pelin päällä, mutta Näädät kestivät vieraiden painostuksen hyvin, ja harjasivat tärkeät pisteet kotiin taistelussa kotiedusta pudotuspeleihin. Voitolla KrP nousi takaisin sarjataulukon kolmannelle paikalle.

Ottelun avauserän ensimmäiset 8 minuuttia olivat KrP:n näytöstä aina power-breakille saakka. Ajassa 00.57 Mikko Laakso iski kauden 23 osumansa avaten illan maalihanat, kun Laakso pääsi Lauri Alkin syötöstä keskisektoriin, josta tarkka laukaus löysi tiensä alanurkkaan. Seuraava Näätien maali näki päivänvalon ajass 5.15, kun Juuso Ahola sai Eemil Ukkoselta pallon oikeaan kulmaan, josta taitava väkkärä pujotteli itsensä keskelle, ja sijoitti pallon jälleen vasempaan alakulmaan. Myös seuraavasta maalista vastasi Näätälauma, kun Simo Paulaharju jatkoi Olli Arkkilan pystysyötön, niin ikää vasempaan alakulmaan. Noin 8 ja puolen minuutin kohdalla ollut power-break tuli kuitenkin vieraiden kannalta otolliseen aikaan, jonka jälkeen myös Nurmolaiset pääsivät hieman peliin mukaan. 9.01 ajassa vieraiden Niko-Arttu Perälä pääsikin kauhomaan takatolpilta Elmeri Haverin esityöstä vieraiden ensimmäisen osuman. Tästä vajaat kaksi minuuttia myöhemmin kuitenkin Henri Johansson latoi tavaramerkkilaukauksellaan pallon matalana peitosta ohi Aki Karjalaisen ja lukemiksi 4-1. Minuutti ennen erän loppua kuitenkin Jymyn kokenut kettu Jari Hankkio iski KrP:n heikon muurin lävitse pallon maaliin, ja erätauolle lähdettiin lukemista 4-2.

Toiseen erään saatiin heti alustapitäen rytinää, jonka myötä Näädät pääsivät illan toiselle ylivoimalle. Penkin puolelta ylivoimalle otettu Miska Mäkinen malttoi hienosti pallon kanssa, ja Nico Jonaeson teki oikea-aikaisen liikkeen maalille taustalta, lapioiden Mäkisen loistopassin tyhjään maaliin maalin edustalta. KrP:n kuudes osuma syntyi alivoimalla puolestaan, kun joukkueen kapteeni Joona Rantala voitti omassa päässä laidassa 1 vs. 1 kamppailutilanteen, spurttasi irti karvaavasta pelaajasta ja jakoi Morics Kruminsille poikittaissyötön, jonka Latvialaispakki tälläsi lämärillä maaliin. Toiselle erätauolle lähdettiin KrP:n 6-2 johdossa.

Kolmannen erän alussa oli jälleen vieraiden vuoro iskeä, kun Elmeri Haveri pääsi röyhkeän nousunsa myötä napauttamaan pallon aivan vasempaan yläkulmaan, ohi KrP-vahti Miki Saarisen. Hetkeä myöhemmin ajassa 42.52 oli kuitenkin Mikko Laakson vuoro toistamiseen, kun Joonatan Kovanen tarjoili mainion hyökkäyspään karvin myötä pallon Laaksolle oikeaan siipeen, josta hyökkääjä ei erehtynyt. 8-2 lukemat taululle puolestaan pääsi iskemään Valtteri Viitakoski, kun Eemil Ukkonen avasi erinomaisella puhkaisevalla pystysyötöllä pallon Simo Paulaharjulle, joka petasi Viitakoskelle tyhjän maalin. Ennen pelimiehen kympille siirtymistä Henri Johansson onnistui vielä kertaalleen takatolpilta Juuso Aholan syötöstä. Vieraiden tähtipelaaja Haveri osui vielä ajassa 48.05 hyvällä maltilla maalinedusruuhkan lävitse, mutta viitakoski kuittasi minuuttia myöhemmin tuon maalin väkivahvalla punnerruksella laidasta, sijoittaen pallon vasempaan takakulmaan tavaramerkkinousunsa päätteeksi.

KrP:n ottelut jatkuvat perjantaina 3.2, kun joukkue matkaa Turkuun TPS:n vieraaksi. Kauden aiempi kohtaaminen Raholassa päättyi rangaistuslaukauksilla Turkulaisten hyväksi, joten Näätä lähtee varmasti nälkäisenä hakemaan päänahkaa ja pisteitä Turusta.