29.01.2023

Näätien miesten F-liigataival jatkuu maanantaina 30.1.2023, kun edeltävässä kotiottelussa vastassa ollut Nurmon Jymy saapuu toistamiseen Raholaan heti peräjälkeen. Kauden aiemmat kohtaamiset ovat molemmat menneet Näädille, kun Nurmossa ottelu päättyi 4-6 KrP:n voittoon, ja kotiluolassa 11.1. 10-3 voittoon. Historian aikana Näädät ovat ottaneet jokaisesta keskinäisestä kohtaamisesta voiton, joita kaikenkaikkiaan on ollut kuusi, mutta kertaalleen Jymy venytti ottelun jatkoille kaudella 21-22 Raholassa.

Jymyn lupaavahko alkukausi kääntyi mollivoittoiseksi, kun rivistä ropisivat pois Eemeli Karjanlahti, ja joukkueen ykköspyssy Riku Hakanen, eikä Nurmolaisten pistepotti ole juuri viimeaikoina karttunut. Viimeiseen kahteentoista otteluun mukaan mahtuu ainoastaan voitto FBC Turusta, ja jatkoaikapisteet LASB:ia ja ErVi:ä vastaan. Toki edeltävä ottelu 28.1. Nurmossa Classicia vastaan oli Jymyltä taistelu, mutta siitä huolimatta heräilemässä oleva Classic vei pisteet 2-5 lukemin mukanaan. Tämän hetkinen sijoitus Jymyllä on 10, mutta edelleenkään ei viimeiseen playoff-paikkaan ole eroa kuin neljä pistettä, joten palasten loksahdellessa kohdilleen on pudotuspelitkin vielä mahdolliset. Toisaalta myös 5 pistettä Jymyä perässä oleva ErVi on osoittanut heräilyn merkkejä, joskin Helsinkiläiset ovat pelanneet 3 ottelua Jymyä enemmän.

Näätälauma palasi voittojen tielle perjantain ottelussa kumoamalla FBC Turun murskalukemin 3-15. Näätien peli onkin viimeaikoina alkanut näyttämään jo kohtuu hyvältä kevättä kohden, vaikka tietenkin tässä vaiheessa on vielä ruuvissa kiristettävää ja pelissä viilattavaa jonkun verran kohti pudotuspelejä edetessä. Kokoonpanokin alkaa pikkuhiljaa eheytymään, kun Miska Mäkinen pelasi jo perjantaina kaksi erää ja on pääsemässä hiljalleen täyteen pelikuntoon. Tämänhetkinen sijoitus Näädillä on 4., ja plakkarissa 48 pistettä. Kaksi ottelua enemmän pelannut TPS on kahdeksan pisteen päässä, ja yhdet ottelut enemmän pelanneisiin Classiciin ero on 4 pistettä, ja Happeeseen kaksi pistettä.

KrP lähtee maanantain otteluun suurena suosikkina, mutta kuten Jymy tällä kaudella on jo ahdistellut useampaan otteeseen isompiaan, on Jymyllä yllättäjän viittaa mahdollisuus sovitella niskaansa. Keihäänkärki Jymyllä on terävä, sillä kokenut Jari Hankkio ei tehojen puolesta ainakaan näytä kilometrien merkkejä, vaan on tällä kaudella 19 otteluun naulannut mukavat 17+15 tehopisteet. Viimeottelussa jokaisessa Jymy-maalissa mukana ollut Elmeri Haveri on myös ollut väkevässä vireessä läpi kauden, ja kihauttanut jo 22 osumaa tilastoihinsa, sekä 8 syöttöä. Maalilla Aki Karjalainen on yksi liigan teknisimpiä maalivahteja, ja kumiukoksikin tituleerattu nuori lupaus venyy tarvittaessa akrobaattisiinkin esityksiin maalillaan, ja omalla tekemisellään mahdollistaa joukkueelleen joka ottelussa hyvät lähtökohdat aidosti taistella pisteistä. Näätälauman rosterin leveys on kuitenkin sen verran laajempi, kuten myös kärjen kovuus, että KrP:n pitäisi kyetä ottamaan maanantaina elintärkeät pisteet. Lisäksi erikoistilanteissa Näätien ylivoima on tällä kaudella ollut liigan parasta, joten Nurmolaisten kannalta jäähyihin ei ole varaa sortua. KrP:n rosterista 40 pisteen kerhoon ovat tällä kaudella jo merkanneet Mikko Laakso 22+23, sekä Joona Rantala 22+21. Molemmat herrat iskivät edeltävään otteluun 6 pistettä mieheen. Neljänkympin rajaa tehopisteissä hätyyttelee pikku hiljaa myös kaksi ottelua vähemmän pelannut ikinuori Henri Johansson, joka 2+2 tehojen myötä perjantaina kasvatti kokonaissaldonsa 19+16 lukemiin. Näätien kakkosketjun Joonatan Kovanen on myös tuttuun tapaan kevättä kohden kiristänyt pistetahtiaan, ja mies onkin iskenyt yhteensä 18+10 tällä kaudella. Laajuudesta kertoo myös se, että 12 pelaajaa Näätälaumasta on rikkonut 10 pisteen rajan, ja 20 pistettä on mennyt rikki seitsemältä pelaajalta. Vaarallisuutta ja tulivoimaa siis kotijoukkueelta löytyy maanantain otteluunkin.

Niin keskushyökkääjän, kuin puolustajankin paikalla tällä kaudella nähty samettikätinen Nico Jonaeson odottelee maanantain ottelusta tiukkaa matsia, ”Varmasti tiukka matsi maanantaina tulossa. Jos pelataan omalla tasolla alusta loppuun saakka, ja saadaan vastustajan käännöt minimiin, niin uskon kolmen pisteen jäävän Raholaan. Perjantaina oltiin ainakin tehokkaita omissa paikoissa, joten jatketaan siitä myös huomenna”.

Ottelu alkaa Raholan liikuntakeskuksessa klo 18.30 ja on Veikkauksen 2in1-ottelu. Veikkauskorttia näyttämällä lipunmyynnissä, saat siis kaksi lippua yhden hinnalla. Yksittäiset liput myy tiketti.fi ja ottelu on seurattavissa Ruutu+ palvelussa. Nähdään hallilla!