28.01.2023

KrP:n miesten F-liigajoukkue kartutti pistepottiaan Turussa FBC:n kustannuksella peräti lukemin 3-15. Voiton myötä Näädät pysyivät sarjataulukon sijalla 4, kahden pisteen päässä kolmantena olevaan Happeeseen, joka on pelannut ottelun vähemmän.

Ottelun ensimmäistä osumaa saatiin odotella aikaan 7.25 saakka, kun Näätäkuningas Henri Johansson avasi maalihanat kokoonpanoon pitkältä poissaololta palanneen Miska Mäkisen esityöstä. Koko ensimmäinen erä olikin Näätälauman näytöstä, ja 13 sekutia ennen erän loppua, Simo Paulaharju iski tilanteeksi jo 0-6 taululle. Tässä välissä nimensä maalintekijätilastoon kirjauttivat Mikko Laakso Joona Rantalan syötöstä, Rantala Joonatan Kovasen syötöstä, Nico Jonaeson, ja Mäkinen Jonaesonin syötöstä. Paulaharjun maaliin syöttäjäksi merkittiin Olli Arkkila.

Toisessa erässä KrP jatkoi siitä, mihin ensimmäisessä erässä jäi, vyöryttäen hyökkäyksiä kohti keltapaitaisen kotijoukkueen maalia. Toisen erän ensimmäisen maalin iski Joona Rantala Mikko Laakson syötöstä, ja 0-8 lukemat taiteili maalin edustalta Henri Johansson Eemil Ukkosen laukauksen jälkikahinoista. Tämän jälkeen seurasi Näätien illan ensimmäinen ylivoima, mutta maalinteossa tuon erikoistilanteen aikana onnistui kotijoukkueen Nikolas Laaksonen Aleksi Hiltusen tarjoilusta. Seuraavasta maalista vastasi kuitenkin jälleen KrP, Juuso Aholan naulatessa pallon maaliin siirretyn rangaistuksen aikana Henri Johanssonin syötöstä, ja vajaa puoli minuuttia ennen erätaukoa Joonatan Kovanen pyssytti poikittaissyötön vastustamattomasti ohi Jens Beijarin.

Kolmanteen erään lähdettiin lukemista 1-10, ja Näätälauma olikin heti 1,5 minuutin kohdalla jälleen pahan teossa, kun Juuso Ahola iski Näätäkunkun syötöstä illan toisensa, ja eron jo kymmeneen maaliin. Tämän jälkeen Kim Hyrkkönen komennettiin jäähyaitioon, ja ylivoimalla FBC:n tehomies Pyry Kauppinen pyssytti lohtumaalin Turkulaisille upealla laukauksella. Kovanen kuittasi muutamaa minuuttia myöhemmin eron takaisin kymmeneen Rantalan syötöstä, ja Mikko Laakso muutamaa minuuttia myöhemmin jo lulkemiin 2-13. Kotijoukkueen Kauppinen onnistui vielä kertaalleen, mutta tämän jälkeen Näätien Krumins ja Rantala kaunistelivat vielä murhaavat loppulukemat taululle.

Tehomiehinä kunnostautuivat 3+3 iskenyt kapteeni Joona Rantala, tutkapari Mikko Laakson kerätessä pisteet 2+4. Henri Johansson makusteli myös 4 pisteen illan iskemällä 2+2 ja Joonatan Kovaselle kertyi 2+1 tehot. Muutoinkin onnistumisia Näädillä saatiin mainiosti laajalla rintamalla Kaapo Kettusen torjuessa 18 kertaa prosentilla 85,71.

KrP:n ottelut jatkuvat maanantaina 30.1.23 Raholassa, kun toista kertaa peräjälkeen vieraaksi saapuu Nurmon Jymy. Ottelu on Veikkauksen 2in1 ottelu, johon veikkauksen etuasiakaskortilla siis kaksi lippua yhden hinnalla. Tervetuloa kannustamaan Näädät kohti seuraavaa voittoa. Ottelu alkaa klo 18.30 ja liput myy Tiketti.fi.