26.01.2023

Näätälauma matkustaa perjantaina 27.1.23 Turun Kupittallee FBC Turun vieraaksi, kauden kolmanteen keskinäiseen kohtaamiseen. Kauden kaksi aiempaa kohtaamista Näätälauma on ottanut nimiinsä lukemin 11-4 ja 3-7.

Perjantain keltapaitaiset isännät ovat valahtaneet tällä hetkellä sarjataulukon hännille keräten ainoastaan 7 pistettä 23 ottelun jälkeen. Otteluita FBC on onnistunut voittamaan tällä kaudella ainoastaan yhden, ja muut pisteet ovat turkulaisten laariin ”sataneet” heidän venyttyään neljä kertaa jatkojalle. Turkulaiset ovat kuitenkin ajoittain kyenneet haastamaan isompiaan, kuten SPV:tä ja Oilersia, mutta juurikaan ei ehjiä 60 minuuttisia ole BeeCeeltä kauden aikana nähty. Tulivoiman laajuus lieneekin turkulaisten suurin heikkous, sillä ainoastaan 3 pelaajaa on kyennyt tekemään yli 10 pistettä, joista keihäänkärkenä Pyry Kauppinen tehoin 10+9, ainoastaan 14 ottelua pelanneena. Aaro Ollikainen on iskenyt 13+5 ja Nikolas Laaksonen 7+9. Turkulaisten ehkäpä tärkein pelaaja löytyy edeleen tolppien välistä, sillä Jens Beijar, joka Turkuun saapui divariin pudonneista Tiikereistä, on todistanut kykynsä liigatasolla hyvänä maalivahtina, joskin kokemusta löytyy ainoastaan häntäpään joukkueista.

Näätälauma pitää paikkaansa tällä hetkellä 4. sarjataulukossa. Kolmesta viime ottelustaan Näädät ovat hävinneet kaksi, kun matka SuomenCupissa päättyi välieriin numeroin 7-6 Classicia vastaan, Jymy kaatui kotiluolassa lukemin 10-3 ja TPS puolestaan voitti Näädät Raholassa rangaistuslaukauksilla 2-3. Todennäköisesti vieraissa nähdään siis kahdesta tappiosta harmistunut ja nälkäinen Näätälauma, ja lopputulokseksi ei kelpaa mikään muu kuin voitto ehjän 60 minuuttisen jälkeen. Perjantain otteluun KrP saa myös iloisia uutisia sairastuvan puolelta, kun viimekevään välieristä saakka poissa ollut Miska Mäkinen palaa joukkueen kokoonpanoon, joten Näätien kokoonpano rupeaa pikkuhiljaa täyttymään ainakin paperilla siihen optimaalisimpaan kokoonpanoon.

Perjantain ottelussa varmasti käsikirjoitus on siinä mielessä selvä, että KrP tulee oletettavasti ottamaan pelin komennon heti alusta pitäen. FBC:n täytyykin onnistua täydellisesti pimentämään Näätien tulivoimainen hyökkäyskalusto, ja pystyä kauden parhaaseen esitykseensä omassa päässä, jotta he ovat mukana taistelemassa pisteistä. Näätälauma ei toki myöskään missään nimessä voi takki auki otteluun lähteä, sillä vaikka Turkulaiset ovatkin ottaneet kaudella suurinumeorisia tappioita, ja KrP:kin selkeästi kaksi aiempaa ottelua on voittanut, ei olisi ensimmäinen kerta kun sarjajumbo onnistuu yllättämään kärkipään joukkueen housut nilkoissa.

Perjantaina irti pitkästä aikaa pääsevä Miska Mäkinen odottaa tulevaa ottelua jo innolla, ”Fiilikset on kyllä mitä mahtavimmat! 10 kuukautta siitä, kun on viimeksi kentän puolella päässyt esiintymään, joten nälkää on kerennyt kasvattamaan, ja innolla odotetaan perjantaita! Omassa pelissä odotuksena on päästä takaisin pelirytmiin, ja pystyä kentällisen kanssa kehittämään peliämme eteenpäin. Vastustajasta on pakko sanoa, että tosi vähän on tullut seurattua heidän tekemistään tällä kaudella, mutta ymmärtääkseni kärkiketjuista löytyy vaarallisia yksilöitä, joiden kanssa täytyy olla hereillä. Perjantaille tärkeimmät asiat on pystyä pelaamaan ehjä 60minuuttinen, ja se että pidetään peli yksinkertaisena eikä anneta turhia käännön paikkoja vastustajalle”

Ottelu alkaa Turun Kupittaan Palloiluhallissa klo 18.30 ja on seurattavissa Ruutu+ palvelun kautta.