19.02.2023

Nokian KrP:n miesten F-liigajoukkue hilasi itsensä sarjakärjen tuntumaan, ja tällä hetkellä KrP majailee kolmantena pisteen, ja ottelun perässä tasapisteissä olevia TPS:aa ja Classicia. Viikonlopun otteluissa Näädät kukistivat ErVi:n selvin 12-3 lukemin Raholassa, ja lauantain vieraspelissä Espoon Otahallissa kaatui Indians ensimmäistä kertaa tällä kaudella lukemin 4-8.

Perjantain kotiottelussa Näätä iski alkutahdit 3.08 kellonajassa, kun Joona Rantala sai iskeä Mikko Laakson esityöstä pallon ensimmäisen kerran verkkoon. Joonatan Kovanen sivalsi Näädät ajassa 12.14 jo 4-0 johtoon, ja tätä ennen Olli Arkkila, sekä Henri Johansson olivat merkkauttaneet maalit mieheen. Tässä vaiheessa myös vieraat saivat maalihanansa auki, kokeneen Mika Moilasen nautiskellessa Joona Alatorvisen lättysyötön takatolpilta ohi KrP-maalille palanneen Kaapo Kettusen. Kolme minuuttia ennen loppua Näätien Kim Hyrkkönen jatkoi oivaa virettään, ja laittoi kierteisen kaukolaukauksen ohi Ossi Lallukan, ja lukemiksi 5-1.

Toisessa erässä sama kaava jatkui, Näätä vei ja ErVi vikisi. Johansson, Jonaeson, Rantala x 2, Viitakoski, Laakso ja Hyrkkönen kävivät kirjauttamassa osumia. Etenkin ylivoimamaalit olivat kaunista katsottavaa, kun taikuri Niko Jonaeson leipoi Viitakoskelle, sekä Laaksolle tontit joista herrat eivät voineet kuin iskeä palloa nuottaan. Toiselle erätauolle lähdettiin Näätien peräti 12-1 johdossa.

Kolmannessa erässä alkoi maistua pieni pelailun maku, ja KrP:n hyökkäyksistä lähdettiin paikoin hakemaan ehkä turhankin hienoja suoritteita. Erän ainoista maaleista vastasi ErVi, kun kokenut Janne Salonen yllätti Kettusen tarkalla takakulmalaukauksellaan, ja Alex Eklund ohjasi tyylikkäästi maalin edestä ilmasta pallon uuniin. Näin lukemat 12-3 ja pisteet jäivät Raholaan.

Lauantain kohtaamisesta oli ennakko-odotusten valossa tulossa tasaisempi kuin perjantain ryöpytyksestä. Indians ei ollut jättänyt vielä tähän mennessä Näätälaumalle pistettäkään, ja KrP miehistö olikin nälkäisenä lähdössä pisteidenmetsästysreissulle Espooseen. Ensimmäisessä erässä kotijoukkue aloitti maalinteon, kun Indians-kapteeni Valtteri Kainulainen pääsi iskemään 1-0 kotijohdon taululle, ohi maalia vartioineen Miro Tuomalan. Digitaalien näyttäessä 10.09, Nico Jonaesonin toimitus maalia kohden pomppasi kuitenkin Indianspelureista sisään, ja näin Näädät olivat tulleet tasoihin 1-1, ja näissä lukemissa lähdettiin erätauolle.

Toiseen erään Näädät tiivistivät peluutustaan kahteen kentälliseen Eemil Ukkosen hypättyä sivuun kokoonpanosta kolhun myötä, ja Nico Jonaesonin siirryttyä puolustajan tontille, ja Kim Hyrkkösen niin ikää 2. ketjun keskelle. Näädät pääsivätkin johtoon Lauri Alkin rynnistäessä maalille ohjaamaan palloa maaliin, ja kimmottaessa sen tyylillä itsensä kautta ohi Juuso Jokisalon. Seuraavista kolmesta maalista kuitenkin vastasi Indians, kun Valtteri kainulainen, Jasper Auvinen ja Christian Remes yllättivät Tuomalan kukin kertaalleen. Vajaat kolme minuuttia ennen loppua Kim Hyrkkönen kuitenkin jatkoi maalivirettään, ja iski Henri Johanssonin esityöstä pallon uuniin kaventaen lukemat 4-3 erätaukolukemiksi taululle.

Kolmannessa erässä Näädät olivat päättäneet, että pisteet lähtevät mukaan Raholaan. 3.41 ajassa Henri Johansson jätettiin yksin takakulmille, josta 1300 pisteen mies harvemmin erehtyy, ja Näädät tulivat tasoihin. Seuraavasta osumasta vastasi kapteeni Joona Rantala, joka junttasi väkivahvasti raskaan laukauksen verkkoon vieden Näädät johtoon Miska Mäkisen syötöstä. Seuraavasta osumasta vastasi Joonatan Kovanen, joka naulasi vapaalyönnistä Mikko Laakson jakaman pallon uuniin. Viimeisen viisiminuuttisen aikana Heimo pyrki hakemaan kavennusta ilman maalivahtia, mutta tulostaululla se näkyi ainoastaan KrP:n maalisarakkeessa. Ensin Joona Rantala nappasi pallon Mikko Laakson syötöstä, ja leipoi pallon tyhjän maalin yläkulmaan kaukolaukauksella. Tämän jälkeen Näätäkuningas sai Olli Arkkilan katkon oman alueen keskustassa haltuunsa, ja sijoitti kuulan varmasti tyhjään maaliin sinetöiden loppulukemat 4-8 taululle.

Voittojen myötä KrP on pistekeskiarvolla paras joukkue tällä hetkellä F-liigassa, kun otteluita on jäljellä viisi kappaletta. Kotiotteluissa vastaan asettuu ensi keskiviikkona Lasb, 28.2 Happee, sekä 7.3 Oilers. Vierasotteluita on vielä luvassa Classicin ja TPS:n vieraaksi, joten äärimmäisen kovia ja tärkeitä otteluita on luvassa runkosarjan loppuhuipennukseksi.

Ensiviikon keskiviikon Lasb kotiottelussa juhlistetaan Henri Johanssonin 1300 pääsarjapisteen merkkipaalua maailman ainoana pelaajana kaikista pääsarjoista. Otteluliput myy tiketti.fi, ja ottelu alkaa klo 18.30.