21.02.2023

Miesten F-liiga jatkuu Raholassa huomenna keskiviikkona 21.2.2023 klo 18.30 alkaen, kun Näätälauma saa vieraita Lahdesta. Ottelussa muistetaan myös kaikkien aikojen Näätäpeluria, Henri Johanssonia joka rikkoi maagisen 1300 pisteen merkkipaalun SPV:tä vastaan pelatussa juhlaottelussa.

Kauden aiemmissa kohtaamisissa Näätälauma otti voiton Raholassa, ja Lahdessa puolestaan parempi oli Lasb jatkoajalla, KrP:n viimeisen erän noususta huolimatta. Molemmille joukkueille pisteet olisivat varmasti tärkeät, sillä Näädät taistelevat kynsin hampain runkosarjan voitosta, ja Lasb puolestaan vääntää viimeisestä pudotuspelipaikasta, johon Lahtelaisilla on matkaa nyt neljä pistettä.

Viimeaikoina Lasb:n ottelut eivät ole tuloksellisesti päättyneet heidän toivomallaan tavalla, kun vuoden viahteen jälkeen ainoastaan kertaalleen oranssipaitojen pistepussi on karttunut. Edeltävän ottelun 4-5 tappio OLS:lle oli erityisen kirpaiseva, ja Classiciakin vastaan Lasb taisteli loppuun asti taipuen 3-4 hallitseville mestareille. Joukkueessa kuitenkin on paljon nuorta talenttia, muun muassa Kamux-pelaaja Niko Einiön, nuorten maajoukkueessa esiintyneen Tatu Havulan, ja taiturimaisen Tiitus Salokankaan muodossa. Myös Oilersista siirtynyt Jasper Juuti on paikoitellen pelannut mainiosti, ja maalia vartioi Santtu Pohjonen, joka pelipäälle sattuessaan on ehdottomasti yksi Liigan kovimpia maalivahteja. Lisämielenkiintoa Lahtelaisten kokoonpanoon tuo lukuisa määrä ex-näätiä, kun Pohjosen lisäksi Lasb:ia edustavat Pasi Järvinen, Roope Wikström, sekä Tino Lindstedt.

Näätälauma puolestaan porskuttaa kahdeksan ottelun voittoputkessa, pisteen päässä liigan piikkipaikasta, ottelun vähemmän Classicia ja TPS:aa vähemmän pelanneena. Viimeaikoina erityisesti KrP:n tehokkuus on ollut kohdillaan, ja joukkue onkin ensimmäisenä 200 tehdyn maalin rajan tällä kaudella, ja tehnyt eniten maaleja kaikista joukkueista (209), ylivoiman toimiessa yli 50% tehokkuudella. Runkosarjan loppu onkin Näätälauman kohdilla äärimmäisen jännittävä, sillä Lasb:n lisäksi Näädät kohtaavat jokaisen top-5 joukkuista kertaalleen.

KrP lähtenee jälleen otteluun ennakkosuosikkina, ja tilastojen pohjalta tulosveikkaukseksi voisi heittää 9-4 kotijoukkueen voiton. Lasb on kuitenkin pallotaitava joukkue nuorten taitureiden myötä, ja kuten Lahdessakin nähtiin, kykenee kaatamaan myös kärkipään joukkueita. KrP:n peli on kuitenkin mennyt eteenpäin viimekohtaamisen jälkeen, ja Lahtelaisilla onkin täysi työ Näätien hyökkäyskoneiston aisoissapitämiseksi. Kolmoskentän keskushyökkääjän paikalla operoiva, oivan maalivireen löytänyt Kim Hyrkkönen makustelee tulevaa ottelua seuraavasti: ”Kevättä kohden tässä on joukkueen peliotteet parantuneet huomattavasti syksyltä, ja kohti kevään pelejä se yleensä näin meneekin. Lasb on vielä pudotuspelitaistossa mukana, ja varmasti nälkäinen nippu on tulossa Raholaan hakemaan 3 pistettä. Viimekohtaamisessa vieraissa esitys oli meiltä surkea, joten nyt lähdetään varmasti näyttämään, ettei pisteet halvalla irtoa Raholasta. Omaan peliin (ja maalivireeseen) on turha mitään ihmeitä sanoa. Työmiehetkin palkitaan välillä tuurimaaleilla, ja niitä on nyt pari tullut. Kolme teesiä keskiviikon peliin; luistele, taistele ja kamppaile!”

Ottelu alkaa 18.30 Raholan liikuntakeskuksessa, ja otteluliput myy Tiketti.fi . Ottelun livelähetys on katsottavissa Ruutu+ palvelun kautta.