27.02.2023

Nokian KrP:n miesten F-liigajoukkueen runkosarjan loppuhuipennus alkaa olla käsillä, kun neljä ottelua on jäljellä runkosarjassa. Tällä hetkellä Näädät ovat sarjataulukossa toisena, tasapisteissä ottelun enemmän pelanneen TPS:n kanssa, pisteen päässä niin ikää ottelun enemmän pelannutta Classicia. Muutoinkin runkosarjan viimeisille kierroksille riittää jännitettävää, sillä neljäntenä oleva Happee vaanii kärkipaikasta neljän pisteen päässä, ja viidentenä oleva Oilers viiden pisteen päässä, joten käytännössä kaikilla top-5 sijoilla olevilla joukkueilla on vielä mahdollisuus runkosarjan voittoon, sekä myös kotietuun playoffeja ajatellen. Edellä mainittujen joukkueiden lisäksi SPV ja Indians ovat myös varmistaneet pudotuspelipaikkansa sijoilta 6 ja 7. Viimeisestä pudotuspelipaikasta kamppailevat OLS ja LASB, ja Oululaiset voivat sinetöidä kahdeksannen sijan ottamalla voiton viimeisestä kahdesta ottelustaan.

Näätälauma viilettää tällä hetkellä yhdeksän ottelun voittoputkessa, kun viimeviikolla kotona kaatui LASB lukemin 6-1. Pistekeskiarvolla mitattuna Näätälauma on tällä hetkellä liigan paras joukkue, kuten myös tehdyissä maaleissa ja ylivoiman tehokkuudessa. Viidenkymmenen tehopisteen rajan ovat rikkoneetkin tällä kaudella jo Mikko Laakso (29+30=59), Joona Rantala (31+23=54), sekä Henri Johansson (28+23=51). Neljänkympin rajaa hätyyttelee Joonatan Kovanen 39 pisteellään. Näätien sairastupa on myös tyhjentymässä muutamaa pitkäaikaspotilasta lukuunottamatta mainiosti pudotuspelien alla, ja maalivahti Miro Tuomala on myös saanut muutaman hyvän pelin alle runkosarjan loppupuolella. Lisäksi myös hetken aikaa jo kokoonpanossa ollut Miska Mäkinen on esiintynyt 8 ottelun verran vakuuttavasti, tehden 1+7 tehopisteet näissä kamppailuissa.

Myös Happee on ollut hyvässä iskussa etenkin vuodenvaihteen jälkeen, vaikkakin viimeisestä viidestä ottelusta Hirvilauma on voittanut vain joka toisen. Voitot on Hirvien taskuun jääneet OLS:ia, TPS:aa, ja Jymyä vastaan, ja tappiot ovat puolestaan tulleet Oilersille ja Classicille. Parhaina pistemiehinä Hirvinutussa ovat iskeneet viimeistään tällä kaudella tehomiesten kerhoon liittynyt Kaapo Siekkinen tehoin 31+13, Niko Laitin säestäessä tehoin 23+19. Konkari Jami Manninen on myös paukuttanut jälleen 40 tehopaunaa rikki, ja Markus Salmi on 40 rajapyykistä pisteen päässä. Tulivoimaa löytyy Happeen kokoonpanosta muutenkin, sillä hyökkääjinä kovia tehoja iskeneet Markus Sipronen, Teuvo Kinnunen sekä Perttu Koljonen ovat aika ajoin pelanneet myös puolustajan paikalla, ja parhaimmillaan Happee onkin marssittanut askiin jopa viisi hyökkääjätaustaista pelaajaa. Tähän kun lisätään vielä yksi liigan ehdottomasti kovimmista vahdeista, Markus Laakso, on Happeella käsissään äärimmäisen kova ja laadukas nippu, jolla taistellaan myös tällä kaudella mestaruudesta.

Tiistain kohtaaminen tuskin siinä mielessä tuo mitään yllättävää katsojille, että tulevassakin kohtaamisessa tuskin tapahtumia jää puuttumaan. KrP:n ja Happeen väliset ottelut ovat jo useamman vuoden olleet todella kiihkeitä, tapahtumarikkaita ja fyysisiä otteluita, joten viihdettä voidaan odottaa koko rahan edestä. Molemmilta joukkueilta löytyy liigan kärkivahdit, sekä etenkin kahdessa ensimmäisessä kentässä on järeä määrä tulivoimaa. Voidaankin todeta, että se joukkue joka puolustaa tiistaina paremmin, on vahvoilla, sillä maalintekokilpailussa molemmat joukkueet pärjäävät.

Happeen ex-kapteeni, tälle kaudelle Näätälauman alakerran isännäksi siirtynyt Eemil Ukkonen odottaa tulevaa kohtaamista ex-joukkueensa kanssa jo innolla, ”Mahtavat fiilikset tiistain matsia odotellessa! Hieno juttu myös koko sarjan kannalta, että kaikki on vielä auki runkosarjan osalta. Joukkueen peli on kehittynyt hyökkäyspään hyökkäyspelissä kauden aikana, joka on johtanut myös siihen että meitä vastaan on ollut hankala saada vastahyökkäyksiä. Vastustajana Happee on pallolla vahva joukkue, josta löytyy tulivoimaa jokaisesta kentällisestä. Heidän maalivahtipelinsä on ollut myös läpi kauden todella vahvaa, joten maalipaikoissa pitää löytyä terävyys. Meidän tulee puolustaa tiiviisti, ja pelata pallolla fiksusti niin hyvä tulee. Hyökkäyspäästä meiltä löytyy sellaisia taikureita, että teemme takuulla tarpeeksi maaleja. Kotikatsomoiden kannalta Happeesta haluan nostaa esille kolmoskentän työhevosen Ilmari Aarelan. Mies on valmis juoksemaan naama edellä Raholan jäisestä päätyseinästä lävitse jos tilanne sitä vaatii”.

Ottelu alkaa Raholan liikuntakeskuksessa klo 18.30 ja liput myy tiketti.fi, nähdään hallilla!