07.03.2023

Näätien runkosarjan loppuhuipennus on käsillä, kun tänään Raholaan saapuu Esport Oilers vierailulle. Kauden kaksi aiempaa kohtaamista on päättynyt Näätälauman voittoihin, kun kotiluolassa voitto jäi Raholaan rangaistuslaukausten jälkeen lukemin 5-4, ja Espoosta haettiin pisteet lukemin 5-8. Runkosarjan voiton suhteen mahdollisuuksia on vielä top-4 sijoilla majailevilla joukkueilla, ja jotta Näädät kipuaisivat runkosarjan kärkipaikalle, vaatii se voittoja tänään Oilersista, ja lauantaina Classicista, sekä myös hieman apuja Oilersilta jonka tulisi niistää vähintään yksi piste TPS:ltä. Täten siis runkosarjan viimeisetkin kierrokset ovat äärimmäisen jännittäviä ja panoksekkaita.

Vierasjoukkue Oilersin kausi on ollut hieman kaksijakoinen. Valmentajanvaihdoksen myötä Oilers on kuitenkin piristynyt, ja ollut melko hyvässäkin iskussa sen jälkeen. Vuodenvaihteen jälkeisistä 12 ottelusta Oilers on kasannut itselleen 10 voittoa, ja erityisesti Espoolaisten oman pään peli on tiivistynyt. Tämän lisäksi joukkueen hyökkäyskalusto on äärimmäisen tulivoimainen 67 pistettä tähän mennessä iskeneen Heikki Iiskolan, ja 57 pistettä iskeneen Justus Kainulaisen johdolla. Tiivistyneeseen alakertaan ja hyökkäyspään tulivoimaan kun lisätään laatumaalivahti, Joonas Kaltiainen, sekä Oilersin usein esittämä fyysinen pelityyli, ei Näädillä tule tänään olemaan helppo ilta.

Näätälauma on tämän vuoden 12 ottelusta ottanut 9 voittoa, ja tappioistakin 2 on tullut vasta rangaistuslaukauksilla TPS:ää vastaan. Täydet pisteet KrP:ltä on siis onnistunut viemään ainoastaan Happee. Siinä missä Oilers on ollut tehokas omissa, ja oma pää on tiivistynyt, täysin samaa voidaan sanoa Näätänipusta, joka onkin tällä kaudella iskenyt eniten maaleja liigassa. Ylivoima on ollut liigan parasta yli 50% tehokkuudella, ja onnistumiset ovat jakautuneet kaikille kolmelle kentälle mainiosti. Nyt muutamia otteluita pelaamaan päässyt Miro Tuomala on päässyt jälleen hyvään vauhtiin torjuntatyössään, joten voidaan todeta että ensisilmäyksellä illan joukkueet ovat hyvinkin samanlaisia. Mikäli pelkästään tehopisteiden valossa joukkueita tutkaillaan, on Näädillä hienoinen etu hyökkäyspäässä, mutta kuten usein nähtyä, ottelut eivät ole sisaruksia keskenään ja illan ottelussa onkin siis mikä tahansa mahdollista.

Pääkaupunkiseudulla ison osan urastaan, ja Oilersistakin usean pelimiehen hyvin tunteva Näätien Miska Mäkinen odottelee illan ottelua seuraavissa tunnelmissa, ”Haetaan kiukkua kahdesta edeltävästä tappiosta, ja käännetään se näläksi kentän puolella. Oilers tulee varmasti kovaa päälle, joten pitää olla hereillä ja valmiina vastaamaan pelin tempoon ja virtaukseen. Oilers on hyvä momentum-joukkue, ja jos he saavat hurmoksen päälle niin äärimmäisen vaikeasti pideltävä nippu kyseessä. Meidän täytyy viedä kaverilta vahvuudet ja sitä kautta pelihalu pois, niin ollaan vahvoilla tänään!”.